Alimentele bogate in fier - necesare pentru copilul tau

Fierul este o componentă foarte importantă pentru organismul uman, mai ales când acesta este în creştere. Doza necesară de fier este asigurată de laptele matern până la 6 luni (sau de laptele formulă până la 4 luni).

Alimentele bogate in fier - necesare pentru copilul tau

După această perioadă, bebeluşul trebuie să primească necesarul de fier din alimentaţie. În ultimii ani au apărut pe piaţă diferite preparate pentru cei mici îmbogăţite cu fier, dar cel mai bine este ca fierul să fie extras din surse naturale. În general, copiii trebuie să mănânce cel puţin două alimente bogate în fier pe zi.

E destul de dificil să afli exact care alimente abundă în fier, aşa că v-am pregătit o listă cu cele mai comune. Daca nu fac deja parte din alimentaţia micuţului tău, e bine să le introduci cât mai repede:

1.Ficatul

2.Carne roşie slabă (porc, vită, miel)

3.Fructe de mare

4.Fasole boabe

5.Cereale

6.Paste

7.Orez

8.Spanac

9.Tofu

10.Broccoli, varză de Bruxelles

11.Pui si curcan

12.Nuci

13.Gălbenuş de ou

14.Prune, caise, smochine uscate

Noi vă recomandăm spanacul, mai ales că îl mănâncă şi Popeye Marinarul! Fiecare copil vrea să fie puternic ca el!

Omizi cu spanac

Timp de preparare:

20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

2 tuburi aluat de croissant

100g spanac congelat sau proaspat

100g branza dulce de vaci

1 ou.

Mod de preparare:

Se amesteca spanacul, branza si un praf de sare si se da deoparte.

Pe o foaie de copt, pentru a nu se lipi de blatul de lucru, se desface aluatul de croissant. Fiecare bucata de croissant se taie in 2. Se ia in palma si se pune o lingurita din umplutura de spanac cu branza. Se ruleaza spre interior, se aduc marginile in centru. Se lasa o bucatica de 2cm, se unge cu ou batut si se aseaza in tava in care formam omida. Se pun bilute, cat vrem de mare omida. Se unge cu ou batut, se pudreaza cu sare mare si se da la cuptorul incins din clipa in care ne apucam de ansamblarea omidutei. Se coace 10 minute la 200 de grade.

Este un amuzament foarte gustos!

Pofta buna!

Reţeta de la: sorina gabriela

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise