La aceasta editie a Interviurilor Gustos.ro o avem invitata pe doamna Carmen Diaconescu, Chef de cuisine pe Gustos.ro si unul dintre membrii de baza ai comunitatii noastre.
Draga noastra Carmen, asa cum ne place noua sa o numim, a avut bunavointa sa ne acorde un interviu in care ne-a impartasit experiente de viata si ne-a vorbit despre pasiunea de a gati cu suflet. Va invitam sa ne bucuram impreuna de acest interviu.

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine a v-a fost profesor?

Gatesc de la varsta de 21 ani,de cand m-am casatorit,as putea spune de o viata de om.Determinata am fost de statutul meu de femeie casatorita.Profesoara a fost scumpa mea soacra,care mi-a cumparat caiet si pix sa notez tot ceea ce gateam si timp de 2 ani de zile cat am stat cu soacra am invatat destule sa gatesc. Pot sa spun ca era maestra in ale gatitului,de la ea am invatat sa fac ciorbe, borsuri, supe, mancare gatita variata.Eram doar o copila,dar dragostea ce o purtam sotului, m-a facut sa invat cat mai multe de la soacra mea.
 
2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand preagatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?

Acum gatesc pentru cei doi baieti gemeni pe care ii am si o fac cu multa dragoste. In gospodarie sunt ajutata doar de unul din baieti, care imi face piata si caruia ii place foarte mult sa gateasca cot la cot cu mine. As putea spune ca este mana mea dreapta, am foarte mult ajutor de la el, pe toate planurile. Celalalt pleaca dimineata si vine seara de la serviciu, chiar daca isi doreste sa ma ajute nu are cand. Baietii mei fac cumparaturile, pentru tot ceea ce gatesc in timpul saptamanii, sambata sau duminica. In absolut orice pregatesc sau gatesc, ma consult cu amandoi baietii mei. Ei sunt familia mea.
 
3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?


Ceea ce imi doresc sa realizez? Am realizat foarte mult, doi baieti gemeni, iar visul mi-a fost implinit cand i-am nascut pe ei, la varsta de 23 de ani. Da, imi doresc liniste si sanatate in familia mea.

4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?

In copilarie, tare mult imi placea cum pregatea mama mea salata beouf, era o traditie in familie ca de Craciun, masa sa fie imbelsugata cu multe feluri culinare, iar salata beouf, era pe primul loc. Am invatat cu mare drag de la mama mea sa prepar salata beouf si traditia merge mai departe. La fel si baietii mei adora salata de beouf.

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?

Sunt pensionara de un an si jumatate pe caz de sanatate. Sunt nascuta pe 16 martie 1957 si am lucrat 32 de ani in compania Tarom. Hobby-urile mele sunt internetul, Gustos.ro, toate site-urile de bucatarie cu retete cat mai diverse, emisiunea ''Food Safari'' care este pe canalul Euforia, de la 16.00-18.00 de luni pana vineri, iar sambata si duminica de la 19.00 si se intituleaza ''Euforia cuisine'', “Cireasa de pe tort” pe canalul Prima si apoi urmeaza filme, seriale, Discovery, Animal planet.


6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?

In concedii ma duc la munte, ador muntele, Sinaia, Predeal, Brasov, Moeciu. Acum 2 ani am fost in Grecia, in insula Corfu, anul acesta preconizez sa ma duc din nou, dar de data aceasta in alta insula.

7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?

Pentru a fi un bucatar bun si experimentat trebuie sa muncesti mult, sa perseverezi tot timpul, chiar sa faci si cursuri, pentru a deveni un bucatar iscusit. Daca in munca depusa nu pui suflet, indemanare si vointa totul este in zadar. Amintire in bucatarie am, aveam 16 ani si a trebuit sa fac o cafea unui invitat, al fratelui meu mai mare, in loc sa pun zahar, am pus sare si bineintels ca acea cafea nu a mai fost bauta. Mancare arsa sau alte lucruri de genul acesta, toata lumea are, nu exista om care sa nu fi ars o mancare sau sa nu ii fie pe plac ceea ce a gatit. Se intampla,dar se pot remedia, sau se pot invata cu timpul.

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?

Multe retete preferate am, plecand de la delicatese, mancaruri cu carne, de post, fripturi, gratar, sarmale, racituri, ciorbe, supe, dulciuri, torturi, prajituri, placinte. Mancarea mea preferata, in afara de salata beouf, este pestele la cuptor sau prajit cu mamaliguta si mujdei, iar la sectorul dulce, ceea ce imi place cel mai mult si imi iese foarte bine este tortul cu crema de iaurt si visine si ornat cu visine.

9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?

Ustensilele de pret intr-o bucatarie sunt: setul de cutite profesionale pe care l-am primit de Craciun cadou de la baietii mei. Apoi urmeaza robotul, blenderul, tavile de yena si teflon, fetele de masa albe, care dau o eleganta atat mancarii, cat si celei pe care o serveste. Ar fi foarte multe de enumerat, totul depinde de fiecare persoana in parte, imi place sa aranjez mancarea cat mai diversificata, sa il aiba pe ''vino incoace'' si mancarea sa fie apreciata la justa ei valoare.


10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?

Cand sunt in pana de idei mai intai, ma sfatuiesc cu baietii mei sau recurg la cartile de bucate din dotare,dar de obicei am cate o reteta de testat de pe minunatul site''gustos.ro''.La retetele de prajituri, aluaturi, torturi, sosuri in general respect reteta, dar unde pot sa modific si sa vin cu imbunatatiri sigur o fac, sunt adepta noului.


11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?

Nu dau sfaturi, poate o idee da, daca vrea sa o ia de buna OK. Eu consider ca atunci cand incepi sa gatesti esti destul de echilibrat in ceea ce vrei sa faci, pentru ca a gati inseamna sa depui suflet, devotament, rabdare, tenacitate si multa vointa sa-ti placa ceea ce faci ca doar o sa si mananci ce gatesti. Si mai cred ca vorba buna joaca un rol important. Daca noi cele trecute de 50 de ani, avem o vasta experienta culinara, trecem la represalii asupra celor mai tineri decat noi, nu facem decat sa stricam si nicidecum sa le invatam ce stim noi, deci'''vorba dulce,mult aduce'''. Acum fac o remarca hazlie,nici mie nu imi placea cand soacra mea se stropsea la mine,ufffffff nu imi placea deloc, imi venea sa arunc cu caietul de retete una doua.

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?


Fac cumparaturi si de la piata,supermarket, macelarie, imi place sa cumpar de unde marfa este proaspata si arata bine.Niciodata nu am facut rabat la mancare, acest lucru l-am invatat de la mama mea. Fac reducere de bani in alte sectoare, ma pot abtine de la multe alte placeri,dar mancarea sa fie de cea mai buna calitate. Cat despre piata, sa stiti ca nu mai sunt taranii aceia de pe vremuri cu marfa de calitate, proaspata si buna.Taraba la piata este o mare afacere pentru unii,nu conteaza daca marfa este veche si nesanatoasa, bani sa iasa, pe aceasta premiza se merge in ziua de azi.

 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 39 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Felicitari pentru interviu !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Mi-a facut placere sa citesc acest interviu.A fost extraordinar.Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Multumesc pentru comentarii,chiar daca de la unii sunt comentarii acide, ce sa facem nu toata lumea este desteapta si nu toata lumea cunoaste limba franceza.Oricum eu va multumesc si invat tot ceea ce este de invatat,chiar daca am o respectata varsta....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Si mie imi place sa cumpar produse proaspete de buna calitate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    Draga Carmen felicitari pentru interviu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Draga doamna Carmen, Felicitari pentru interviu. Ma bucur de faptul ca in acest fel, in spatele retetelor de pe gustos putem si vizualiza realizatorii lor: cu pasiunile lor, cu problemele lor,cu interesele lor extraculinare, cu experientele lor de viata. Asteptam multe retete noi de la tine. Mihaela

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Felicitari pentru acest articol doamna Carmen.Ce v-asi putea spune eu ce nu v-au spus pina acum,va doresc sanatate si sa fiti iubita incontinuare de copii dumneavoastra si de viitoarelel nurori.Felicitari.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Draga Camelia,asa este ai perfecta dreptate se spune ca dragostea trece prin stomac si sunt sigura ca am sa le invat si pe nurorile mele sa gateasca asa cum gatesc eu si cum au fost invatati baietii mei sa manance.Una din ele s-a dovedit a fi foarte interesata de bucatarie,chiar stie sa gateasca si isi da tot interesul ca sa fie pe placul celor care mananca. Se spune ca o mancare buna si un pahar de vin bun, face dragostea si mai interesanta.

  • Fara foto

    husni, 22 ianuarie 2010

    Acum,draga Carmen,am vazut interviul. Felicitari ! Sa-ti traiasca gemenii,sa le gatesti cit mai multe bunatati ! Prin interviul asta,am mai aflat amanunte,despre tine. Mariana Scarlat zice ca "dragostea e oarba".Dar am auzit si ca "dragostea trece prin stomac"............... Cred ca va trebui sa dai niste cursuri gastronomice,nurorilor tale ! Inca o data.multe felicitari pt.interviu !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Multumesc mult pentru comentariile facute.

  • Fara foto

    iancu lubita, 19 ianuarie 2010

    Stimata echipa "Gustoasa",stimate doamne,eu,personal,va multumesc pentrutot ce faceti,pentru deosebitele interviuri dar mai ales pentru atatea bunatati pe care le gasesc aici.Am incercat si eu in urma cu cateva luni sa trimit cateva retete,dar probabil ca nu au prezentat interes;de aici am tras concluzia ca nu pot concura cu aceste minunate doamne,care au statut de bucatarese sau cofetari(probabil),in schimb,am incercat multe retete si chiar au fost minunate mai ales ca si eu si sotul,avem o varsta si nu mai putem manca orice;inca o data felicitari si cat mai multe retete si interviuri de calitate

  • Fara foto

    burdulea maria elena, 17 ianuarie 2010

    Imi place interviul, felicitari!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Totdeauna am considerat ca esti o gospodina desavarsita. Ai toata admiratia mea si te felicit si de acesta data.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Felicitari pentru interviu

  • Fara foto

    Epure Mariana, 16 ianuarie 2010

    Ma bucur ca prin intermediul acestui interviu am ajuns sa va cunosc mai bine si tin sa va felicit!desi suntem de varste diferite pot spune ca ma regasesc perfect in cuvintele dvs.!va urez multa sanatate si sa va bucurati de multe clipe minunate alaturi de baietii dvs.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Felicitari doamnei Carmen,foarte frumos si interesant interviul.

  • Fara foto

    Another, 15 ianuarie 2010

    Am citit cu sufletul la gură!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Carmen felicitari pt interviu, e foarte interesant, am mai aflat unele mici secrete despre tine.

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Sa traiesti Carmen si sa fi sanatoasa! Ar fi interesant de urmarit un serial de interviuri luate tuturor Gustoaselor din lista, incepand, bineinteles cu Valentina Ionita, Cely, Sidy... In felul acesta cunoscandu-le si mai bine si invatand de la ele!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Felicitari doamnei Carmen!A fost un interviu interesant.Si pe aceasta cale trebuie sa multumesc si ecipei Gustos. Doamna va urez numai de bine!

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Am ajuns sa o cunoastem si pe doamna Carmen!Sincer,chiar mi-a placut ce am citit!are un rationament interesant,bun si nu imi ramane decat sa va FELICIT SINCER,SA VA MULTUMIM PENTRU INTERVIUL ACORDAT SITE-ULUI GUSTOS SI POATE AU SI ALTII DE LUAT AMINTE CATE CEVA DIN ACEST INTERVIU!TOATE CELE BUNE!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Multumesc inca odata tuturor fetelor pentru comentariile facute.Draga Mariana Scarlat,o nora am gasit-o si stie deja sa gateasca,pentru ca are 30 de ani ca si baietii mei,a avut timp sa invete,dar ii si place sa stea la bucatarie la fel ca si lui Mihaita.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Felicitari ! draga mea, ai o familie minunata, esti o mamica implinita si fericita. Sanatate multa.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Felicitari Carmen!!!Ma bucur ca am putut sa te cunosc mai bine in urma acestui interviu. Sa ai parte de tot ce iti doresti, sa-ti traiasca baietii, sa fii sanatoasa sa te poti bucura de ei.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Felicitari, Carmen! Baietii tai sunt fericiti ca au asa o mama, gospodina! O sa le fie greu sa-si gseasca o pereche care sa se compare cu tine. Dar stii ca "dragostea e oarba" si apoi tu poti sa le inveti sa le gateasca ce la place lor, asa cum a facut soacra ta cu tine. Inca odata felicitari!

  • Fara foto

    cro, 15 ianuarie 2010

    se cheama salata de BOEUF. Invatati fratilor termenii culinari, mai ales ca multi vin din lb franceza (boeuf = carne de vita)

  • Fara foto

    maria mihalache, 14 ianuarie 2010

    Felicitari,felicitari ,felicitari draga mea Carmen.Am aflat de acest interviu acum 10 min de la Sidy........daca ea nu spunea pe forum habar nu aveam si sincer mi-ar fi parut rau sa nu te felicit.Si asta pentru ca meriti din plin aceaste felicitari!

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Felicitari Carmen si la mai mare. Cu mare drag,

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Felicitari, stimata doamna, pentru interviu! Si pentru pasiune, rabdare si ingeniozitate!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Draga mea prietena, ma bucur ca prin acest interviu am ajuns sa te cunosc mai bine. Esti o femeie exceptionala, ai trecut prin multe, ai fost si esti puternica, sa iti traiasca gemenii si ma bucur ca suntem prietene. Pupici dulci.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Interesant interviul,asteptam echipa site-lui www,gustos.ro si in provincie!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Multumesc dragelor pentru comentarii.Sidy,cand am vorbit la telefon,chiar am uitat sa-ti spun ca mi-a pus aici acest interviu Ancuta.Ti-am spus Facebook,ma capteaza total si am stat putin de vorba cu tine,scuze stii tu cine este de vina....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Felicitari Carmen pentru interviu ! Dar sa sti ca sunt suparata pe tine...am vorbit la telefon si nu mi-ai spus nimic de interviu.....Vai, vai ! O idee excelalta a echipei de la tree.ro de a lua interviu fetelor ce activeaza pe acest site. Carmen cu o asemenea mamica grijulie cum esti tu si cu atatea bunatati facute, ma mir ca baietii tai nu sunt inca o data cit sunt ! Bravo tie !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    eiiii, carmenuta,esti super mare daca tu ai dat acest interviu Imi place sinceritatea ta,felicitari!

  • Fara foto

    Ana Cimpeanu, 14 ianuarie 2010

    Foarte cald ,sincer si frumos interviu ai dat, draga mea prietena.Esti un om deosebit si o bucatareasa excelenta.Ma bucur ca esti prietena mea.Sper ca si ceilalti sa te aprecieze si sa te respecte mereu.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Mircea draga,te invat eu,mai greu cu drumul ca stai foarte departe.Multumesc de comentariu,vorbim diseara pe messenger.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Excelent...

  • Fara foto

    Mircea, 14 ianuarie 2010

    sper sa invat si eu ceva .....

  • Fara foto

    mariana_bondoc, 14 ianuarie 2010

    Carmen ! felicitari foarte interesant comentariul tau.