Invitata acestei saptamani la "Interviurile Gustos.ro" este doamna Mirela Nedea, Chef de Cuisine in comunitatea Gustos.ro, care a sarbatorit de curand un an de cand este alaturi de noi. Ii uram "La multi ani!" si multumim pe aceasta cale pentru activitatea sa si pentru retetele delicioase cu care ne incanta, alaturi de toate celelalte membre destoinice ale comunitatii noastre. Doamna Mirela Nedea gateste cu placere pentru familia sa si pentru prieteni, lucru care se poate observa cu usurinta din retetele inscrise pe Gustos.ro. Ineditul retetelor propuse de doamna Nedea vine din bunatati traditionale si pretioase, pregatite cu drag, precum Siropul de trandafiri, Dulceata de cirese amare si Dulceata de soc. Va invitam sa cititi in continuare interviul acestei doamne care le daruieste celor dragi feluri de mancare minunate.


Ma numesc Mirela Nedea si am 40 de ani. Sunt casatorita de 20 de ani si am o fetita de 16 ani. In martie s-a implinit un an de cand gatesc cu gustos, de unde am invatat foarte multe lucruri interesante.

1. Cand ati inceput sa gatiti?
Am inceput sa gatesc din clasa a IX-a, cand am intrat la liceu, si, fiind de la tara, parintii ne-au inchiriat un apartament, mie si surorii mele care era in clasa a-VII-a. Ne mai trimitea si mama mancare, dar de cele mai multe ori, langa ingredientele pe care ni le trimitea, imi punea si reteta respectivei mancari. Imi amintesc ca prima data am facut pilaf. In clasa a-XI-a mi-am cumparat prima carte de bucate, pe care o am si acum si pe care o mai rasfoiesc din cand in cand.

2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?
Gatesc cu mare placere pentru familie si pentru prieteni. Imi place sa-i surprind intotdeauna cu ceva nou. Mai mult incerc retetele care ilustreaza si produsul final. De obicei gatesc fara ,,ucenici’’.

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?
Visul meu cel mare este sa am o pensiune. Cum celalat vis de a ne construi o casa s-a realizat, prietenii deja spun ca vin la ,,pensiunea mirey’’.

4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
Bunica mea gatea o tocanita din carne de pui cu ceapa, ardei si rosii. Si eu o prepar, dar parca nu are acelasi gust ca in copilarie.

5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
Ca si pe multi altii, criza economica m-a afectat si pe mine. Acum sunt somera si ma ocup mai mult de treburile casnice. La tara nu ai timp sa te plictisesti! Imi place foarte mult sa realizez felicitari pe care le trimit cu mare drag prietenilor cu diferite ocazii. Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa fac fotografii, iar calculatorul…mi l-as muta cu mine in bucatarie.

6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tomai acolo?
Cele mai multe concedii ni le-am petrecut la mare, dar si la munte ne place foarte mult sa mergem. Pe mine muntele, verdele, ma linisteste, dar de mare mi-e dor intotdeauna.

7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
Cea mai amuzanta patanie a mea in bucatarie a fost cand am pus oua la fiert si am uitat de ele. Cand am auzit pocnind am fugit repede in bucatarie si surpriza… ouale nu mai erau in ibric ci pe tavan. Auzisem eu ca se intampla asa,dar nu am crezut. Mi s-a mai intamplat sa pun sa fac bors si sa iasa... friptura.

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
Nu pot sa spun ca am o reteta preferata, pentru ca sunt mai multe. Dar ca sa manance fetita mea ficat de pasare, am inventat un drob de pui pe gustul ei. Si o fac destul de des pentru ca inlocuieste cu success salamul. Reteta o gasiti la,,retetele mele’’.

9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Fara robot si mixer nu cred ca as putea. Cutitele sunt la fel de importante, dar cel mai mult imi plac ustensilele care dau diferite forme legumelor si fructelor.

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
Se intampla sa fiu in pana de idei si atunci consult cartile de bucate sau site-ul nostru: Gustos.ro. In general, nu respect retetele intocmai, le mai adaptez dupa gustul nostru.

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?

Indiferent ce dezastru iese in bucatarie, ,,perseverenta e mama succesului’’.

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?
Cumparaturile mi le fac in general de la hypermarket-uri. Legumele si zarzavaturile din gradina noastra, in care punem cate putin din fiecare. Fructele pentru compoturi sunt tot din gradina noastra.

Va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa va spun cate ceva despre mine,si in acelasi timp de a cunoaste o alta fata a atator oameni minunati de pe ,,gustos’’.
Si fiindca se apropie sarbatorile de Pasti, va urez un ,,Paste fericit!’’ tuturor.



Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Felicitari pentru tot ceea ce faci cu pasiune, pentru talent si felul tau placut de a fi.Iti doresc sa ti se implineasca visul.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Asteptam cu nerabdare interviul tau,si abia acum l-am gasit...foarte interesant si "simpatic "interviul tau...mi-au placut foarte mult pataniile tale amuzante si poza cu familia ta! Mult succes in continuare si multa fericire!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Va multumesc pentru cuvintele frumoase.Dragute ca intotdeauna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Draga Mirey iti urez ca lumina sfanta sa iti calauzeasca pasii spre implinirea tuturor dorintelor alaturi de cei dragi tie ! Paste fericit !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Cand am vazut interviul, ma intrebam cine este Mirela Nedea. Am crezut ca nu o cunosc. Si cand colo, uite cine era! Buna mea prietena, Mirey. Ma bucur foarte mult ca am aflat mai multe despre tine. Mi-a placut ca faci felicitari pe care le trimiti celor dragi. Si eu am facut si inca mai fac. In 1990 si eu am ramas somera si mi-a prins bine ca stiam sa mai fac una, alta. Am vandut felicitari. Si eu stau la casa si imi fac aprovizionarea din gradina. Sper sa iti indeplinesti visul si sa ne intalnim la "Pensiunea Mirey". Te pup dulce, Doina.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Mi-a placut poza voastra! Va doresc numai bine si visele sa ti se imlineasca! Sarbatori Pascale fericite!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Felicitari,pentru tine si familia ta, iti doresc sa fii sanatoasa si sa ti se implineasca si visul cu pensiunea. Paste fericit !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Felicitari draga Mirey pentru interviu.Sper sa-ti deschizi pensiunea cat mai repede,tot vreau eu sa vizitez Moldova,si un loc cald si prietenos unde sa poposesc ar fi minunat.Iti doresc mult succesc in continuare.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Felicitari Mirey,un articol deosebit de interesant, asa am avut ocazia sa cunosc lucruri noi despre tine,in afara faptului ca esti o bucatareasa desavarsita,si ne impartasesti retete minunate! Iti doresc mult succes in continuare!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Iti doresc multa sanatate,bucurii,iar visul tau sa devina realitate cat mai curand... Sarbatori Pascale fericite alaturi de familia ta minunata !!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Dragele mele,multumesc pentru cuvintele frumoase si sa va raspund la intrebare:sunt din Bacau-moldoveanca.Va sarut pe toate.Mirela

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Felicitari pentru articol ! Draga Mirey imi pare bine ca ai reusit sa iti realizezi visul de a avea casa ta,si iti doresc in curand sa ne spui ca si visul cu pensiunea a devenit realitate ! Mult succes draga mea !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Încântată de cunoştinţă, Mirey! Te invidiez că ai o grădină în care să-ţi pui legume şi să le foloseşti la mâncărurile tale! Aş pune şi eu, dar pe balcon abia am loc de flori! ha, ha. Să ţi se-mplinească visul şi să-ţi faci şi pensiune! Multă sănătate ţie şi familiei tale! Un Paşte fericit, îţi doresc şi eu ţie!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Imi pare bine de cunostinta Mirey ! Retetele tale ti-le-am .."gustat" mai demult dar despre tine nu stiam prea multe.Uite, acum s-a ivit ocazia si ma bucur mult .Un lucru tot nu am aflat: de unde esti draga mea ???? Vad ca visurile noastre se aseamana, asa ca iti doresc din tot sufletul ca visul sa-ti devina realitate, sa fi sanatoasa si iubita iar fiica ta sa creasca mare si voinica si sa va aduca doar bucurii ! Paste fericit iti doresc si tie si familiei tale ! Iepurasul sa vina cu multi saci plini cu bunatati....

  • Fara foto

    burdulea maria elena, 25 martie 2010

    Felicitari pt interviu, va doresc sa reusiti sa aveti propria pensiune. E foarte frumos sa ai gradina ta de unde sa te aprovizionezi cu produse naturale, pe care sa le oferi familiei. Nu ne-ati spus in ce zona a tarii locuiti. Felicitari pt retete.