Povestea unui bucatar-sef - de la livrator de pizza la “imparat” peste bucatarie

Laszlo Szabolcs (sau “kopac”, dupa cum il cunoastem noi pe Gustos.ro) este bucatar-sef intr-un pub din Targu Mures si, din cand in cand, ne impartaseste dintre retetele sale aici, pe Gustos.ro. Am vrut sa aflam mai multe despre el, pentru ca retetele pe care ni le-a trimis ne-au fermecat, asa ca l-am rugat sa ne acorde un interviu, pe care il puteti citi mai jos.

Povestea unui bucatar-sef - de la livrator de pizza la “imparat” peste bucatarie

Buna ziua. Cum ati ajuns pe Gustos.ro?

Buna ziua, sincer sa fiu, am accesat site-ul Gustos.ro din greseala, dar ma bucur ca s-a intamplat! E maxim tot ce contine gustosul! Am cunoscut bucatari din toata tara si am ramas placut surprins de retetele lor. Putem invata reciproc din arta culinara.

Considerati intr-adevar ca bucataria este o arta?

Pentru mine e arta, vorbesc serios, ador sa fiu in bucatarie... Desenez cu mancarea, e frumos rau pentru cine intelege si o face intr-adevar din adancul sufletului. O mancare se serveste numai atunci cand tu ca preparator o poftesti - asta este secretul! Nu exista sa servesti ceva ce nu e ok. Acel cineva pentru care pregatesti platoul trebuie sa savureze mancarea, s-o laude si sa se reintoarca.

Cum ati inceput cariera in ale bucataritului?

Eu am inceput bucataria in 2000, eram livrator de food&pizza la un restaurant. In ploaie, zapada sau canicula eram livrator pe un scuter cu pedale. (rade) Nasol, nu? Atata m-am holbat prin geam inauntru in bucatarie, pana am cerut voie inauntru sa-mi prepar si eu o pizza, pentru mine. “Boss-ul” monitoriza tot! Dupa o luna si-a concediat un angajat din bucatarie si m-a "acrosat", spunandu-mi cum ca pe mine m-a vazut odata preparind ceva. “Da, intra sa te vad!”, mi-a spus. Si asa am devenit pizzer, mai tarziu curatator de legume, ajutor, bucatar si... chef in ultimii 4 ani!

Cine v-a ajutat cel mai mult in cariera?

Am avut si noroc. M-a invatat technica gusturilor un bucatar german venit la mine in oras - am muncit cu el un an zi de zi si el cu mine bob cu bob. A fost o perioada de maturizare si ma gandesc inapoi cu mare placere. "Condimentul" final din cariera mea a fost Dragos Tudoran. Da, el a fost cireasa de pe tort. Este un chef care face consultanta de bucatarie. Cine a auzit de el sigur imi da dreptate, este un adevarat bucatar.

Cine credeti trebuie sa gateasca in familie: femeia sau barbatul?

Si femeia si barbatul sunt un egal, nu exista diferente. Nu e bine de cel ce face astfel de diferente. Bucataria nu este o concurenta, este un rezultat al omenirii, al evolutiei.

Va multumim pentru interviul acordat!

Va multumesc pt atentia acordata si va salut pe toti!

Iata si cateva dintre retetele domnului Szabolcs:

Crispy banana rolls

Crispy Wings - aripioare crocante cu sos de iaurt

Tenderloin

Gasiti mai multe retete in profilul lui de pe Gustos.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise