Laszlo Szabolcs (sau “kopac”, dupa cum il cunoastem noi pe Gustos.ro) este bucatar-sef intr-un pub din Targu Mures si, din cand in cand, ne impartaseste dintre retetele sale aici, pe Gustos.ro. Am vrut sa aflam mai multe despre el, pentru ca retetele pe care ni le-a trimis ne-au fermecat, asa ca l-am rugat sa ne acorde un interviu, pe care il puteti citi mai jos.
Buna ziua. Cum ati ajuns pe Gustos.ro?


Buna ziua, sincer sa fiu, am accesat site-ul Gustos.ro din greseala, dar ma bucur ca s-a intamplat! E maxim tot ce contine gustosul! Am cunoscut bucatari din toata tara si am ramas placut surprins de retetele lor. Putem invata reciproc din arta culinara.

Considerati intr-adevar ca bucataria este o arta?


Pentru mine e arta, vorbesc serios, ador sa fiu in bucatarie... Desenez cu mancarea, e frumos rau pentru cine intelege si o face intr-adevar din adancul sufletului. O mancare se serveste numai atunci cand tu ca preparator o poftesti - asta este secretul! Nu exista sa servesti ceva ce nu e ok. Acel cineva pentru care pregatesti platoul trebuie sa savureze mancarea, s-o laude si sa se reintoarca.

Cum ati inceput cariera in ale bucataritului?

Eu am inceput bucataria in 2000, eram livrator de food&pizza la un restaurant. In ploaie, zapada sau canicula eram livrator pe un scuter cu pedale. (rade) Nasol, nu? Atata m-am holbat prin geam inauntru in bucatarie, pana am cerut voie inauntru sa-mi prepar si eu o pizza, pentru mine. “Boss-ul” monitoriza tot! Dupa o luna si-a concediat un angajat din bucatarie si m-a "acrosat", spunandu-mi cum ca pe mine m-a vazut odata preparind ceva. “Da, intra sa te vad!”, mi-a spus. Si asa am devenit pizzer, mai tarziu curatator de legume, ajutor, bucatar si... chef in ultimii 4 ani!

Cine v-a ajutat cel mai mult in cariera?

Am avut si noroc. M-a invatat technica gusturilor un bucatar german venit la mine in oras - am muncit cu el un an zi de zi si el cu mine bob cu bob. A fost o perioada de maturizare si ma gandesc inapoi cu mare placere. "Condimentul" final din cariera mea a fost Dragos Tudoran. Da, el a fost cireasa de pe tort. Este un chef care face consultanta de bucatarie. Cine a auzit de el sigur imi da dreptate, este un adevarat bucatar.

Cine credeti trebuie sa gateasca in familie: femeia sau barbatul?


Si femeia si barbatul sunt un egal, nu exista diferente. Nu e bine de cel ce face astfel de diferente. Bucataria nu este o concurenta, este un rezultat al omenirii, al evolutiei.

Va multumim pentru interviul acordat!


Va multumesc pt atentia acordata si va salut pe toti!


Iata si cateva dintre retetele domnului Szabolcs:
Crispy banana rolls
Crispy Wings - aripioare crocante cu sos de iaurt
Tenderloin

Gasiti mai multe retete in profilul lui de pe Gustos.ro.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    kopac, 09 mai 2010

    raspuns pt comentariile din 22 aprilie... Domnule Preda Iulian:in primul rand nickname-ul pe care zici tu ca mi se potriveste, "KOPAC" nu se citeste ca atare,este in limba maghiara si se traduce altfel...In al doilea rand:NU sunt un "impostor si nici un ajutor amarat caruia i s-a dat putin nas" ....cei drept am inceput ca ajutor DAR de atunci au trecut 9 ani si am devenit mult mai mult decat iti poti imagina tu ... Piki2050 ...tin neaparat sa-ti explic vocabularul meu:daca ti-ai dat seama nu sunt roman,posibil sa nu ma exprim pe intelesul tuturor,dar tu din moment ce-ti aplici comentarii pe acest site inseamna ca ar trebui sa cunosti expresii precum bine facut ca "talpa de pantof"...oricum,intra pe site-ul CONCURS DE GATIT IN AER LIBER din anul 2009 desfasurat in Cluj si o sa ai surpriza sa vezi ca nu livrez pizza nimanui..si pt anul 2010, 4 stele si diploma chaine des rotisseurs sper sa ajunga pt linistea voastra..

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Felicitari pentru interviu !

  • Fara foto

    Preda Iulian, 22 aprilie 2010

    apropo de interviul tau la ultima intrebare....DOMNULE KOPAC(acest nickname ti se potriveste)....tu livrand pizaa si intrand in acest domeniu de 1 an sau 2 e normal sa nu stii nimic despre conceptia unui restaurant sau a unui hotel pentru ca este clar ca nu stii cu ce se mananca...bucataria este o permanenta concurenta...daca aveam un ajutor ca tine din curatat peste si legume nu al scoteam...imi pare rau dar parerea mea este ca esti un impostor si ai aparut pe acest site cu niste poze de la o prezentare sau deschidere unui restaurant la care domnul Tudoran a participat....tu nu esti decat un ajutor amarat caruia i s-a dat putin nas...

  • Fara foto

    piki2050, 22 aprilie 2010

    parerea mea este ca mai bine livrai in continuare pizza pentru ca nu poti sa apari pe un site si sa aduni lauri cu preparatele altor bucatari si sa le transformi in retetele tale personale...din bun simt trebuia sa spui ca aceste preparate pe care le faci sunt reproduse de tine(adica cineva le-a mai facut o data)....la fel si vocabularul tau''talpa de pantof''in loc sa dai o explicatie clara de ce pieptul de rata se mananca mediu ai ales varianta inexplicabila...ori facem o treaba ori nu o mai facem deloc....oricum sunt curios unde lucrezi acum si ce fel de meniu ai in restaurant.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Felicitari !

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Foarte interesant,succes in continuare in arta culinara!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Felicitari,am " citit" cartea de bucate,e super....

  • Fara foto

    PANXELUTA, 14 septembrie 2009

    DRAGOS TUDORAN nu e o ...hahahaha....... E maxim blatul tortului......CIREASA ESTI TU.....HAHAHAHHA

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Ai idei-deci si retete-deosebite! Iti doresc sa ramai la fel de perseverent ca si acum si peste...60 de ani, sa nu schimbi nimic din ceea ce faci, evident, decat numai in mai bine, sa ai pofta...la gatit, ca de mancat ... ne ocupam noi!! :)) Felicitari! Si la cat mai multe "frunze" acumulate in "kopac"-ul tau! :)

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Felicitari ! bravo tie si jos palaria, in fata ta.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Felicitari, sunt bucuroasa ca sunt aproape de acest bucatar-sef, eu locuind in Tarnaveni, acelasi judet.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Toate retele pe care le-am vizualizat aici pe articol sunt perfecte cu multa daruire din suflet, se vede clar ca este un as in bucatarie si bine spus'''cine o face din suflet si chiar el insusi pofteste la ceea ce gateste,sigur acel preparat va iesi cu siguranta bun'''.Felicitari pentru articol,le meriti cu siguranta.

  • Fara foto

    KATY G, 24 august 2009

    Felicitari!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Felicitari pt retetele tale dar si pt modul tau de a fi!

  • Fara foto

    gabi31415 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Felicitari sincere :) Totusi: -de ce nu scrii denumirea retetelor in romana ? -daca ai prezenta retetele tale cu mai multe detalii asa ca pentru neprofesionisti ar fi de preferat In rest te descurci bine si-ti urez mult succes!

  • Fara foto

    crystyna, 24 august 2009

    Stilul cum găteşte, e super! Orice idee bună, iese o artă a gătitului!!! Numai felicitări...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Draga Kopac se vad si se simt ambitia ,daruirea si talentul tau pentru aceasta meserie,care de fapt este o arta... Sa-ti dea Dumnezeu in continuare sanatate si putere de munca ...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Dupa cum se vede in profilul tau esti tanar !!Inseamna ca atunci cand vei fi de varsta mea vei fi maestru !!! Doamne ajuta-ti si sa ne mai dai si noua din minunatele tale retete !!! De fapt ce inseamna "Kopac" ???

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Nu am decat cuvinte de lauda ptr. el.Cu ambitie si rabdare putem reusi sa facem ceva savuros oricand ptr. cei dragi noua.Si mie imi place f. f. mult sa gatesc si de fiecare data incerc sa-i surprind pe ai mei cu ceva nou.

  • Fara foto

    flori de piatra, 24 august 2009

    Ce pot sa spun este ca se simte pasiunea ta pentru ceea ce faci.Te felicit sincer! Desi nu sunt de profesie bucatar, imi place sa gatesc pentru familia mea si pentru cei dragi mie.Admir tinerii care si-au gasit o pasiune, un echilibru in aceste vremuri destul de incalcite, nesigure si totodata tumultuoase.Iti doresc mult succes in continuare!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Felicitari,intradevar retetele lui Kopac sunt minunate.