Astazi o avem invitata la aceasta rubrica pe doamna Doina Varga, Chef de Cuisine pe Gustos.ro si una dintre utilizatoarele cele mai de seama din comunitatea noastra. Doamna Varga a avut bunavointa de a ne acorda acest interviu si de a ne primi in lumea denumita sugestiv "Arta Culinara Doina", asa cum se intituleaza blogul personal.

Va invitam sa ne bucuram impreuna de acest interviu plin de emotie si de pasiune, un interviu care ne dezvaluie lucruri tulburatoare din viata bunei noastre prietene, Doina Varga.

Am 53 de ani, anul acesta implinesc 54, in 5 octombrie. Am o familie minunata. In 4 octombrie aniversam 33 de ani de casatorie (nunta de porfir) si in 5 septembrie 2009 fiul nostru Andrei ne-a adus o nora minunata, Andreea. Amandoi au 29 de ani, au masteratul in calculatoare, se iubesc mult, sunt foarte frumosi, cuminti, stiu ce vor, au servicii bune amandoi si stiu sa pretuiasca fiecare banut, nu ii arunca pe prostii.
Am terminat liceul si facultatea de arhitectura, dar am profesat mai mult in design industrial si grafica publicitara, domenii care mi-au folosit mult cand atat eu cat si sotul meu am ramas someri, in 1990. Atunci am infiintat o firma de grafica, design, productie de televiziune si publicitate, cu un nume frumos ARTTEC (arta si tehnica de calcul) unde am facut tot ce faceam si inainte, dar in folosul nostru si nu mai depindeam de nimeni. Nu aveam niciun angajat, noi doi faceam totul. In cativa ani de munca facuta cu placere si pasiune, ne-am indeplinit visul: am cumparat o casa. Mai multe despre noi si povestea noastra frumoasa, dar si trista uneori puteti citi pe forum, la “Cabana cu trei brazi”. 
 
 
1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine v-a fost profesor?
 
Gatesc de peste 40 de ani, din placere. Peste tot pe unde mergeam, parintii ma gaseau la bucatarie unde puneam tot felul de intrebari si urmaream tot ce se intampla. Asa am aflat reteta de sos de usturoi (sosul “Yoli”) de la tanti Iolanda de la cabana Ilgani, am invatat de la pescarii din delta sa fac ciorba de peste, adevarata ciorba pescareasca, raci fierti si scordolea.
Cand aveam 12-13 ani am locuit in Bucuresti, tatal meu fiind la Academia Militara, iar la scoala la care invatam aveam si ore de gospodarie si croitorie. Gateam clatite, crochete, placinte si tot felul de bunatati cu care mergeam in pauze si dupa ore in curtea scolii sau peste drum pe la birouri unde toata lumea cumpara de la noi. Abia asteptau sa vina fetele de la 146 cu bunatati.
Am mai invatat multe de la mama si de la bunica din Buzau. Dar de la cine nu am invatat? Chiar si sotul meu a incercat sa ma invete, mi-a aratat cum se face ciorba de vacuta cu fasole verde, pentru ca i-am spus ca … nu stiu sa gatesc. Am vrut sa il sperii, dar n-am reusit.
 
2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?
 
Gatesc pentru cei dragi, intotdeauna cu placere, nu am ajutoare sau “ucenici”. Andrei cand era mic si mai intra in bucatarie mereu ma intreba: ” Avem musafiri? Nu mama, sunt pentru noi”. Si se mira ca toate bunatatile alea frumoase sunt pentru noi. Asa sunt eu, orice gatesc trebuie sa arate frumos.
Nu am “ucenici” la gatit, dar de cand cu acest site minunat, am un “maestru” la filmari, doar nu degeaba sotul meu a lucrat multi ani in televiziune. De ce sa nu il folosesc in bucatarie? Eu gatesc, fac si fotografiile, nu il  deranjez din minut in minut la fiecare faza, il chem doar pentru unele filmari. Ar insemna sa il tin numai in bucatarie. Atunci de blog cine sa se mai ocupe? Oricum il pun destul la lucru cand ii dictez retetele pentru site-ul gustos.ro.
 
3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?

 
Pana acum sunt multumita de ce am realizat, am o familie deosebita, o casuta asa cum mi-am dorit, cu gradina si curte, animalute, baiatul este insurat si la casa lui… Mi-as dori sa am grija de un nepotel sau o nepotica …
Imi mai doresc sa fiu sanatoasa si in putere cat mai mult timp ca sa pot avea grija de sotul meu pentru ca ne iubim foarte mult si nu se poate descurca singur fara mine.
 
4. Care este mancarea din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?

Mi-aduc aminte cu drag de abracadabra si peste de la pui. Eram foarte mofturoasa la mancare si orice ma intreba mama spuneam ca nu vreau sa mananc. Pana cand i-a venit ideea sa inventeze ceva pentru mofturosi. Imediat am fost de acord sa mananc abracadabra: un fel de terci facut cu lapte si malai, zahar, iar la urma punea mama putin unt. Dar era bun, dulce si imi placea si era, totusi, abracadabra, nu orice fel de mancare.
Cu pestele de la pui e o alta poveste. Pentru ca n-am vrut sa mananc nici peste, nici pui, mi-a sunat placut “pestele de la pui”, o alta ciudatenie pe care numai eu o mananc. Era de fapt partea mai lunguiata de la pieptul de pui care este lipita de osul pieptului.
Acum se mai intampla sa fac gratar sau altceva din “pestele de la pui” si poate imi voi delecta nepoteii cu abracadabra originala ca la mama acasa.
 
5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
 
Viata profesionala nu pot sa spun ca mai am pentru am inchis firma ca sa ma pot ocupa de sotul meu. Ghinionul nu ne-a ocolit nici pe noi pentru ca totul era prea frumos. In 2003 Nicu a fost diagnosticat cu metastaza gradul IV la mandibula, a fost programat pentru operatie si i s-a extirpat mandibula complet. Un an si jumatate am stat amandoi numai prin spitale, a facut 15 sedinte de chimioterapie si l-am hranit cu seringa printr-un tub bagat in nas, nu puteam sa-l las singur, avea si mana in ghips si ambele picioare vraiste. Apoi a urmat reconstructia, acum e mai bine. Povestea intreaga o puteti citi tot la Cabana cu trei brazi, pe forum.
S-a pensionat de invaliditate gradul I, iar eu sunt asistentul personal permanent, pentru ca nu poate sa faca nimic singur. Doar sa mai tasteze la calculator. Pensia e mica, salariul meu de asistent personal este cel minim pe economie, dar ne descurcam si ne iubim ca in prima zi.
Cand aveam timp liber, imi placea sa pictez: tempera, ulei, acuarela si grafica in penita. Multe dintre lucrarile mele sunt tot pe forum, la Pasiunea mea pictura.
Sunt si instructor de dans modern, am si atestat cu nota 10, imi place croitoria – intr-un timp purtam doar haine cusute de mine - si nu in ultimul rand trebuie sa amintesc de gimnastica de seara. Nu ma culc pana nu fac cel putin o ora si jumatate sau doua de exercitii, in timp ce ma uit la filme sau la emisiunile preferate (politica, sport – fotbal in principal) si tot ce ii place sotului meu. Sunt mereu langa el 100%.
 
6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tocmai acolo?
 
In concedii nu ne ducem, noi suntem tot timpul ca in concediu. Am reusit in octombrie sa mergem la cuscrii nostri la Orsova, ne-a dus Andrei cu masina, a fost minunat, ne-am simtit nemaipomenit, ca o adevarata familie.
 
7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
 
Dar cine nu are amintiri amuzante … Pregateam impreuna cu sora-mea  mai mica o masa festiva acasa la mama. Am vrut sa ii arat cum prepar o maioneza care nu se taie niciodata. Si … surpriza. S-a taiat!!! Nu-i nimic. Chiar mai bine ca s-a taiat. Am vrut sa ii arat cum se drege maioneza taiata. Ce credeti ca s-a intamplat? S-a taiat si a doua. Am gustat si era dulce. Atunci a intrat mama in bucatarie si mi-a spus  sa am grija, ca in sticla aia nu e ulei, ci sirop de zahar pentru suc de lamaie. Pacat ca am folosit jumatate din sirop la maioneza.

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
 
Am multe retete care imi plac… Imi vine acum in minte cega pane. Nu am mai facut de mult. La cega important este sa o oparesti inainte de preparare, pentru  a se curata bine si sa ii scoti tragand de la coada coloana vertebrala cartilaginoasa. Apoi o condimentezi si o prepari. Nu are niciun os si este nemaipomenita.
 
9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
 
Pentru mine, cele mai importante sunt cutitele. Sunt ca mana mea dreapta. Pentru orice fac imi trebuie un anume cutit. Altfel nu pot, asa m-am obisnuit. Imi merge mana singura, daca am un cutit potrivit, nici nu trebuie sa ma uit ce fac.
Faptul ca am intrat in lumea culinara mi-a folosit mult si in privinta ustensilelor. Anul trecut, in aprilie, mi-a venit ideea sa trimit o reteta la o revista, Click! Pofta buna! Si spre surprinderea mea, reteta a fost publicata. Am prins curaj, am mai trimis retete si au mai aparut in alte trei numere ale revistei, intr-una chiar 3 retete. Fiecare aparitie era premiata cu cate 100 lei. Recunosc ca mi-a prins bine fiecare banut.
In aprilie m-am inscris pe site (Nicu l-a descoperit si mi l-a aratat), in mai m-am inregistrat si pe forum. Astfel am intrat in marea familie gustos.ro. Tot in mai am publicat pe blog prima reteta. Blogul era din 2007, avea cam de toate, dar trafic asa si asa, cateva zeci de vizite pe zi. De cand am publicat retetele mele pe blog traficul a crescut, Nicu i-a schimbat numele in Arta culinara Doina si l-a facut exclusiv culinar. Acum avem o medie de 700-800 vizitatori pe zi si in 31 ianuarie 2010 am avut vizitatorul cu numarul 100.000. Toate retetele de pe blog se regasesc si pe site, dar pe blog am mai multe posibilitati, pot posta la o reteta mai multe filmulete, ceea ce pe site nu se poate.
Cu retetele de pe site, de pe forum si de pe blog am participat la diferite concursuri si la multe am castigat ceva: la salatele Knorr, la retete cochete (organizate de gustos.ro), la concursuri organizate alte reviste si site-uri. Si asa mi-am utilat bucataria cu un cantar, cu boluri pentru salata, cu un set de carti de bucate si  in ultimele zile cu un minunat set de cutite.
Cel mai de pret si de mare folos imi este insa blenderul Philips, premiu pentru  locul 3 obtinut  la Festivalul blogurilor gustoase organizat de gustos.ro. A fost o surpriza placuta pentru mine.
De cand fac parte din familia gustos.ro am invatat multe si astazi, cand ma uit la primele mele retete, mi se par stangace. Pe unele le-am modificat. Nu mai corespundeau “standardelor”.
 
 
10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
 
Am si eu carti de bucate vechi, Didi Balmez, Silvia Jurcovan, Draga Neagu … dar retetele nu prea mai corespund cu ce gatim noi acum. Au prea multe prajeli, rantasuri, trebuiesc adaptatate vremurilor de acum. Ca idee sunt bune si interesante.
In anii ’80 cand lucram ca designer, in birou eram multe fete si aveam suficient timp sa discutam intre noi despre mancare. De atunci am un carnetel cu retete interesante, inedite, vechi de 30 de ani, multe dintre ele le prepar si azi. Niciodata nu am facut la fel aceeasi reteta. Imi place sa ma joc cu ingredientele, mai ales acum cand am mult mai multe posibilitati de a le  alege, nu ca pe vremuri…
 
 
11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
 
Cand va apucati de gatit sa fie ordine si curatenie in bucatarie. Faceti economie de timp si gasiti imediat fiecare ingredient si ustensila. Sa nu va fie frica sa incercati ceva nou, sa va puneti in valoare creativitatea, sa nu va temeti de condimente. Gatiti cu bun simt si masura in toate, mai bine puneti mai putin si gustati, decat sa puneti prea mult si sa stricati gustul.
In timp ce gatesc spal imediat fiecare vas pe care l-am folosit, nu am masina de spalat vase. Pentru mine gatitul este o distractie, nu o corvoada, ma joc mereu in bucatarie, fac mutrite din zarzavaturile tocate.
Nu trantiti pur si simplu mancarea in farfurii. Decorati-le cat de cat. Un pic de simt estetic nu strica. O mananci mai cu placere.
Daca scrieti o reteta pe site explicati ce si cum ati facut, dati cantitatile si timpii de preparare, pentru ca au aparut multe retete care sunt de fapt doar niste idei de retete. Chiar si la oua ochiuri sau la carnati prajiti spuneti cum ati procedat. Daca este carnat proaspat trebuie intepat din loc in loc si adaugata apa cand il prajiti, ca sa nu crape, altfel plezneste si face fleosc. Daca este afumat, nu se procedeaza la fel. Nu este greu sa mai scrieti cateva randuri. Scrieti reteta ca pentru cineva care gateste pentru prima data si nu stie nimic.
Si nu in ultimul rand, aveti grija si de voi. Daca gatiti, nu trebuie neaparat sa aratati a bucatarese.
 
12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?

 
Cam o data la doua saptamani facem o aprovizionare completa, cu tot ce trebuie (facem o lista) la hipermarket. La magazinul din apropiere merg foarte rar, poate pentru o paine, un plic de zahar vanilat, scortisoara, sare de lamaie sau alte maruntisuri. De obicei nu raman in pana de nimic.
Incepand de la Paste pana spre Craciun, imi fac “cumparaturile” in fiecare dimineata in gradina. Fetele de pe forum stiu cum este la mine in gradina si ce inseamna o legatura de marar, o mana de spanac, o crenguta de leustean si ca am avut rosii de 3 m inaltime. Si fructe, multe fructe. Dar mai multe puteti afla stiti voi unde … pe forum, la “Cabana cu trei brazi”. 
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    cornel, 03 noiembrie 2013

    Buna ziua. As dori sa stiu pentru care rege stiti ca s-a gatit la cabana Ilgani? Mihai sau Carol al II-Lea. Doresc sa scriu o monografie a satului Partizani si Ilgani si nu am nici o informatie despre venirea regelui aici. Multumesc

  • Fara foto

    violeta ilie (Chef de cuisine) , 22 martie 2012

    Imi place ceea ce ai spus in interviu . Ma bucur ca ai amintiri de la Ilgani .Acum parca te simt mai aproape .Tuleca nu este departe de Ilgani asa ca probabil vom avea mai multe de impartasit . Domnul cu voi !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Draga Doina,imi plac nespus de mult retetele tale si pot spune ca am si invatat foarte multe din ele.Intr-un timp am incercat sa tin ritmul cu tine si sa citesc toate retetele, sa vizionez toate filmuletele,care mi-au fost de mare ajutor,dar scrii mai mult decat pot eu citi.Am ajuns sa comentez cam 150 de retete,atunci erau toate. Iti doresc sanatate si putere de munca atat tie cat si minunatei familii.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Faptul ca am dat o raita printre retetele tale(scuza-mi te rog frumos indrazneala de a vorbi la persoana a 2 a singular,dar pari mult mai tanara decat varsta pe care ai scris-o mai sus),m-a facut foarte curioasa sa citesc si cateva date despre tine.Sfaturile pe care le-ai scris ,mai ales pentru cei care abia descopera "arta culinara",sunt foarte educative si intelepte in acelasi timp.Te felicit inca o data pentru retetele tale si in primul rand pentru stilul de a orna.Sper sa-mi intre in cap 3 lucruri pe care le-ai specificat foarte importante:curatenia in bucatarie,decorarea felurilor de mancare si..."Daca gatiti, nu trebuie neaparat sa aratati a bucatarese." Multumim pentru idei si sfaturi ! Multa sanatate si noroc atat tie cat si familiei tale !

  • Fara foto

    Geta, 05 martie 2010

    O familie speciala ,imi pare nespus de rau ca inca nu ne-am intilnit,promit cit mai curind,dar voi stiti cit va respect si va admir. Doina n-am cuvinte imi scot palaria in fata ta,Nicule om bun si drept de asemenea. Sa va iubiti ca dragostea voastra cred ca-i unica in Timisoara:) Sa va traiasaca copii. Va pu cu toata dragostea mea. Geta:)

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere,suteti o familie deosebita,interviul tau m-a impresionat ft mult,si mi-a facut placere sa aflu lucruri noi despre tine Doina! Va urez sanatate si mult succes in continuare! A..multumim de sfaturi!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    Felicitari Doina ! Felicitari Nicu ! Amandoi le meritati din plin !

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Felicitari pentru toate povestirile din acest comentariu....o existenta si o experienta de viata interesante......sa fiti sanatosi draga Doina si sa duceti mai departe ,cu multe bucurii si realizari ,trairile voastre...Felicitari!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Dragii mei prieteni, m-au impresionat foarte mult comentariile voastre, le-am citit si recitit si pur si simplu nu am mai avut cuvinte sa va multumesc pentru tot ce mi-ati scris si pentru gandurile voastre minunate. Ma bucur ca sunteti pentru mine si sotul meu ca o a doua familie in care ne simtim fantastic. Deja faceti parte cu totii din viata noastra, fara voi chiar ca ne-am simti singuri. Ma bucur ca va plac papicile mele, mie imi place mai mult sa le gatesc decat sa le mananc (e cam greu sa ma abtin dar nu vreau sa ma ingras prea tare) si ... mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam. Va pup pe toate fetele si pe toti baietii. Va iubesc.

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    ce as putea sa mai zic dupa tot ce a scris Nicu despre minunata lui sotie ?...va dopresc multa sanatate si sa va de-a Domnul numai bine!

  • Nicusor

    Nicusor (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Va multumesc mult de tot pentru comentarii si pentru cuvintele frumoase. Ma simt cu voi ca intr-o adevarata familie si sunt bucuros ca au citit interviul Doinei atat prietenii de pe acest site dar au citit si au postat comentarii si prietenii nostri care ne-au cunoscut din alte locuri. Eu sunt cel mai in masura sa va spun despre Doina ca in interviu a povestit prea putin, nu a vrut sa se lungeasca. O cunosc de aproape 34 de ani si suntem casatoriti de 33. Este un partener de viata extraordinar, o mama iubitoare si o soacra minunata. Andreea, nora noastra, vorbeste cu Doina ca si cum ar vorbi cu o prietena, ii cere sfaturi, nu doar culinare, ci de viata, in general. Doina a fost si o nora minunata, mama mea a iubit-o foarte mult. O alinta Doinizetti. Pe Doina, dupa ce o cunosti, nu poti sa nu o iubesti. Toata strada o iubeste. Pentru fiecare are un cuvant bun, este medicul de familie al strazii, face injectii si masoara tensiunea, le vorbeste frumos vecinilor si le alina durerea. N-are o clipa de liniste, tot timpul are ceva de facut, in casa, pe afara sau pe la vecini. Sunt mandru si bucuros ca este sotia mea. O ajut si eu cum si cat pot, dar va spun sincer ea este si femeia si barbatul in casa. Schimba comutatoare si prize, desi ii este frica de curent, curata carburatorul la masina, desi nu are carnet de conducere sau cunostinte de mecanica auto (bineinteles dupa indicatiile mele, eu nu mai pot sa fac prea multe, dar ea are curaj si ajuns a se priceapa si la masini). Inca o data, va multumesc mult pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca fac si eu parte din aceasta minunata familie.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Felicitari Doina pentru taria siputerea cu care ai luptat si continui sa lupti in viata. Intradevar cand cineva drag noua este in impas si are nevoie de ajutorul nostru ,Dumnezeu ne da atata putere de a continua, ca ne miram cum se poate asa ceva, si mergem inainte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Iti doresc sa ai multa forta si sa continui cu tot ce ai inceput iar sotului tau multa sanatate pentru a fi alaturi de tine inca mult,mult timp de acum inainte. Sunt noua in randul "gustoaselor" dar din ceea ce am citit si dupa felul in care vorbesc cei ce te cunosc in persoana am vazut ca esti o persoana cu sufletul mare .Nu te schimba niciodata.Am multa stima pentru tine, te imbratisez si te sarut dulce de la distanta.

  • Fara foto

    anca, 07 februarie 2010

    Am o fraza care imi place f mult si care se potriveste perfect cu viata ta:"in viata nu trebuie sa ne luptam ca sa-i depasim pe altii ,ci ca sa ne depasim pe noi insine" insine" Felicitari si soare cat mai mult in viata ta!

  • Fara foto

    husni, 06 februarie 2010

    Mi-a placut mult interviul ! Acum am inteles spiritul tau artistic. Trebuie multa arta(mai ales desen) si la facultatea de Arhitectura. Am avut o amica in Ro,care a facut Arhitectura.Facea niste ceramica nemaipomenita. Te felicit,pt.tot ce faci! Iti doresc,in continuare multe realizari,alaturi de familia ta !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Doina,felicitari din suflet pentru interviu! Sa nu uitam si pe Nicu, care iti este alaturi si te sprijina si-ti da optimismul de care avem toti nevoie! Multumim pentru prezentarile de calitate ale preparatelor tale si te sustin si eu in lupta pentru ca retetele postate sa fie clare si explicite si corecte gramatical!

  • Fara foto

    Geta, 05 februarie 2010

    Va adimir enorm,sunteti speciali voi si copii vostri,va doresc numai bine si va imbratisez cu toata dragostea mea. Va pup cu mult drag Geta:)

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Doina...sau mai bine zis Doina si Nicu ,ma bucur ca fac parte dintre persoanele care au stat la masa voastra si care va cunosc personal. Citind interviul, am recitit pagini din romanul vietii voastre. Va doresc atat eu cat si Valy sa ramaneti mereu tineri asa cum sunteti acum, sa va iubiti si sa nu uitati niciodata de INGADUINTA ! Va dorim multa sanatate si suntem bucurosi sa fim prietenii vostri ! Va tzucam cu drag...

  • Fara foto

    res, 05 februarie 2010

    deja m-a prins foamea doar citind despre mancari . Doar dupa felul in care vorbesti Doina despre mancare sunt convins ca pui foarte multa dragoste in ceea ce faci . Sincer sa fiu m-as bucura foarte mult sa gust din mancarile tale si sa stau la un pahar de vorba (si de vin) cu Nicu

  • Fara foto

    Franz Schneider, 05 februarie 2010

    Felicitari Doina ! Felicitari si lui Nicu, care are partea lui importanta de apreciat. Sa stii ca atunci cand ajung din nou la Timisoara va "calc" pragul. Nu-mi pot permite sa ratez ocazia sa nu va cunosc personal. Succes deplin in continuare.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Doiniţa, încă odată în plus, am constatat că eşti un om deosebit. Te invidiez pentru tot ce faci! Eşti o gospodină desăvârşită, o parteneră de viaţă nemaipomenită şi o prietenă cum mi-aş dori să am mai aproape de mine! Te felicit pentru interviu!

  • Fara foto

    aurora, 05 februarie 2010

    Mi-a placut tare mult interviul tau, Doina. Esti o Doamna, o femeie deschisa, la suflet si la minte, esti nu numai o luptatoare, dar ma bucur din suflet sa spun ca esti O INVINGATOARE !!! Nu stiu cum ne va purta viata in anii urmatori, dar as fi incantata sa ne cunoastem personal!

  • Fara foto

    lia, 05 februarie 2010

    Felicitari pt tot ceia ce faci, pt ceia ce esti si cum esti...Multa sanatate tie si familiei tale dragi.

  • Fara foto

    Mihaela Abu El Shailkh, 05 februarie 2010

    Draga Doina, Multe lucrurile din interviul tau le-am citit si pe blogul tau; dar m-au impresionat la fel de mult ca si la prima lectura. M-a impresionat atitudinea voastra( Nae e o persoana deosebita ) fata de greutatile prin care ati tracut; dar asa cum spunea Maica Tereza "Viata este Viata, lupta pentru ea".Depinde de fiecare dintre noi cum reusim sa ne ridicam deasupra greutatilor si sa profitam de miracolul VIETII! Dragostea voastra v-a ajutat sa treceti peste multe. Multa sanatate! Asteptam in continuare multe retete interesante imbogatite de experienta ta culinara si de imaginatia ta deosebita. Ma simt o persoana norocoasa ca v-am cunoscut si ca ma numar printre prietenii vostrii. Mihaela

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Uneori cuvintele sunt de prisos,mai ales cand exista atat de multa incarcatura emotionala...Sanatate,putere si multa credinta...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Pentru mine, retetele tale sunt de nota 10 cu 5 stele pentru ca sunt prezentate cu stil, iar ca om reprezinti un exemplu de viata. Iti doresc numai bine!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Felicitari pentru articol si pentru tot ceea ce faci pentru familia ta minunata! Iti doresc sa ai parte de sanatate si bucurii alaturi de cei dragi, sa le gatesti in continuare cu aceeasi dragoste,cele mai delicioase bucate,ca si pana acum. Doamne ajuta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Doina ma bucur pt interviul tau, te felicit pt sfaturile utile si sinceritatea cu care le impartasesti celor dornice sa invete lucruri frumoase, ma refer desigur la tinerele gospodine, la incepatoarele in ale gatitului. Iti doresc multa sanatate si putere de munca, alaturi de familia ta. Asteptam desigur si pe mai departe retete incantatoare si pline de culoare la propriu, asa cum ne-ai obisnuit si ne-ai rasfatat.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Foarte frumos si sensibil.Felicitari si putere de munca incontinuare.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    O apreciez foarte mult pe Doina ptr. retetele ei pline de savoare. Felicitari !Ma bucur ca am aflat mai multe despre tine,personal.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Draga DOINA,foarte frumos articolul.Felicitari.