In aceasta saptamana suntem incantati sa v-o prezentam pe doamna Iuliana Tarnoveanu, Chef de Cuisine in comunitatea Gustos.ro, care ne este alaturi de mai bine de doi ani. Din cele povestite de doamna Tarnoveanu si din raspunsurile dumneaei nu e deloc greu sa iti dai seama ca este o persoana deschisa, cu un suflet frumos, care iubeste viata si lucrurile simple, care face totul cu placere, mai ales gatitul!
Dar mai bine va lasam pe voi sa descoperiti asta, citind interviul de mai jos.

Apoi, va invitam sa va delectati cu cele peste doua sute de retete minunate postate de doamna Tarnoveanu pentru noi!
1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine a v-a fost profesor?


Va multumesc pentru amabilitatea de a da acest interviu in site-ul lui Gustos.ro. Ma onoreaza aceasta invitatie si multumesc inca o data domnisoarei Cristea Stela si echipei sale!
Indelenicirea de a gati se pierde in anii copilariei mele.....am invatat arta de a pregati diverse preparate culinare de la mama si bunica mea. Ele gateau in fiecare zi, mincare proaspata din legumele cultivate in propria gospodarie.....era fantastic!
 
 
2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?

Gatesc pentru toata lumea, incepind cu mine si cei din familia mea, dar si pentru prieteni si cunostinte atunci cind e cazul. Prefer sa pregatesc totul fara "ucenici".
Daca situatia impune si sunt mai multe persoane la masa (mese festive etc.),accept si ajutoare evident.
 

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?

Doresc sa amenajez o casuta de vacanta inconjurata cu multe flori unde sa invit toate "Gustoasele" si "gustosii" impreuna cu echipa acestui site minunat la un ospat pregatit pe cinste ca la noi la Caracal (orasul meu natal).

Sper sa nu treaca prea mult timp si sa-mi vad realizat acest vis .....


4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?

Cel mai mult imi place sa fac piine de casa si cozonac, asa cum facea mama mea, Titina, de la care am invatat sa fac mincaruri foarte gustoase. In copilarie, piinea la noi se facea in test de lut. Era un adevarat ritual.Piine mai gustoasa decit cea in acest test eu nu am mai mincat de atunci...... 
Eu pregatesc piine de casa si cozonac folosind ustensilele actuale. Dar imi doresc sa am posibilitatea sa fac piinea de casa in testul de lut de alta data. Poate voi realiza si acest lucru.

 
5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?

Imi place sa lucrez in gradina de legume,sa fac excursii si, bineinteles, sa pregatesc preparate culinare respectind conditiile unei nutritii sanatoase.
Imi place sa prezint modalitati de a te hrani sanatos, imi place sa-mi educ nepotii si sa le ofer tot ce e mai bun si mai sanatos pentru ei.


 
6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tocmai acolo?

Iubesc si prefer muntele dar imi place si marea. Imi plac drumetiile si in general ador natura. De aceea caut sa imi incarc bateriile ori decit ori este posibil intr-un mediu natural curat.


 
7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?

Un bun bucatar trebuie sa fie intragostit de ceea ce pregateste....daca nu ai starea de spirit necesara, daca nu iti place, bucatele nu sunt pe masura asteptarilor.
O intimplare amuzanta in ale bucatarelii...era intr-o iarna inainte de Craciun. Incepusera colindele. Tocmai framintam piine pentru a o coace la cuptor si eram cu miinile in aluat si pe fata plina de faina (nu realizasem).Colindatorii la usa...am deschis normal, hohote de ras cand m-au vazut pudrata cu faina...au colindat si dupa ce au plecat m-am uitat in oglinda, asta a fost intimplarea hazlie a inceputului de Craciun.

 

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?

Omleta cu brinza si marar -este preferata mea si eu am inventat-o :

Ingrediente:
4 oua
100g brinza telemea
50 g faina
1chita de marar verde
ulei
 
Se bat oula spuma se amesteca cu telemeaua ,faina si mararul tocat,se adauga compozitia in vasul in care am incins in prealabil uleiul.Se rumeneste pe o parte apoi si pe cealata.Pofta buna!

 
9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?

Prefer sa pregatesc mincarea in vase speciale de inox. Acestea pastreaza vitaminele si mineralele  in proportie de 80-90%, economisesc energie, timp de preparare adica pregatesc in ele o mincare sanatoasa.

 
10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?

Arta de a pregati mancarea poate deveni un adevarat hoby. Imi place de fiecare data sa adaug ceva nou la orice fel de preparat culinar astfel incit sa fie cit mai gustos. Important e sa te orientezi si in functie de ingredientele de care dispui.


11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?

Eu nu sunt un bucatar profesionist, dar imi place ceea ce fac atunci cina pregatesc mancaruri, mai trag cu ochiul si la altii.
Asa cum se mai spune, meseria se fura.
Cred ca trebuie sa ai si aptitudini pentru asa ceva. Important este sa faci asa cum iti place si cum crezi ca e mai bine.


12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?

Cumparaturile prefer sa le fac la piata: legume proaspete si poti sa le alegi pe cele mai frumoase. Cand nu am timp suficient, fac cumparaturile si de la punctele ce le mai apropiate si mai rar de la hipermarket.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Felicitari penru tot ceea ce faci! Iti doresc sanatate si implinirea dorintelor!Sunt fan omleta, am sa incerc si reteta ta.

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Felicitarri pt. interviu si succes in viitor!

  • Fara foto

    Mariana, 08 iulie 2010

    Eu nu sunt bucatar de meserie dar i-mi place sa gatesc pentru sotul meu, familie si prieteni nostri, ma bucura foart mult atunci cand le place ceea ce gatesc. Cat despre articolul tau si omleta cu marar imi place foarte mult. Iti doresc din suflet sa se indeplineasca visul tau cu casuta cu multe flori acolo in satul tau natal( la noi la olteni). Cu drag, Olteanca Mariana

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Felicitari pt interviu,imi pare bine sa te cunosc.... felicitari pt retetele tale!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Felicitari draga Iuliana,mi-a placut articolul tau si omleta cu marar,pentru ca si mie imi place,mai ales daca este facuta cu un gram de dragoste.Iti doresc din tot sufletul meu, sa se indeplineasca visul tau cu o casuta cu multe flori.

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Felicitari Iuliana, Mi-a placut interviul tau si sper sa ti se realizeze visul poate ne vom intalni cu toti la casuta de care tu pomeneai, mai devreme sau mai tarziu. Nu pot sa iti urez decat sanatate si numai bine. Cu drag, Nicoleta

  • Fara foto

    Prioteasa Catalina, 03 iulie 2010

    Bravo Iulika! Te pwpa Catalina. Sti tu cine sunt:X succes!

  • Fara foto

    diana k, 02 iulie 2010

    Draga Iuliana, te felicit pentru interviu si iti doresc din tot sufletul sa ti se indeplineasca visul.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Multumesc,multumesc din suflet dargele mele "Gustoase" sa de bunul Dumnezeu sa fim sanatoase si nu stiu Sidy daca reusesc eu performanta cu 2011,dar cum o vrea cel de sus,important e sa avem sanatate si le rezolvam pe rind si pe celelate.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte frumos articolul despre tine, despre cum esti si ce-ti doresti...E minunat sa stii ca ai asa prietene, chiar si virtuale doar. Iti doresc ca visul tau sa se infaptuiasca cat mai curand.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Draga Iuliana, felicitari pt interviu, sunt bucuroasa ca ne-am cunoscut anul trecut, iti doresc realizarea visului de a ne avea pe toti invitatii tai intrun viitor apropiat. Sa ramai mereu vesela, plina de viata, prietenoasa, sincera, asa cum te-am cunoscut.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Stiam ca Sidy,te cunoaste,dar nu stiam ca e vorba de 35 de ani;o viata de om. Eu,te cunosc(virtual),mult mai recent,dar,ma bucur ca te-am cunoscut.Ma bucur ca esti prietena mea(tot virtual). Revenind la articol,sa ti se indeplineasca visul si multe felicitari pentru articol!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Draga Iuliana,felicitari pentru interviu.Noi am avut norocul sa ne cunoastem personal,dar uite ca am aflat lucruri noi despre tine.Sper sa ti se implineasca visul si vorba lui Sidy,sa ne intalnim la tine la anu.Succes mult in tot ce ti-ai propus.Te pup.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Cand au aparut aceste interviuri m-am bucurat enorm pentru ca asa avem posibilitatea sa ne cunoastem mai bine cu toate doamnele din marea familie "Gustos.ro". Dar pe tine Iuliana draga te cunosteam dinainte...de vreo 35 de ani ! Asa ca nu-mi ramane decat sa te felicit pentru acest interviu, ma bucur ca ti-ai facut putin timp si pentru noi, pentru ca stiu cat esti de ocupata. Iti doresc din suflet ca visul tau sa se implineasca cat mai curand si "...sa-ti amenajezi o casuta de vacanta inconjurata cu multe flori unde sa inviti toate "Gustoasele" si "gustosii" ..." !!!! Poate la anul vom reusi sa facem Marea Intilneala 2011 chiar la Caracal. Te tzuc cu mare drag Iuliana scumpa !

  • lailaobaid

    lailaobaid (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    stimata doamana Iuliana, dupa ce am citit acest articol miam adus aminte de mincarurile bunicii si sint sigura ca si cea mai simpla reteta din mina dmtra ese o adevarata comoara gustoasa. Sint impresionata de pasiunea dmtra si va admir enorm.Eu consider pentru a fi un adevarat bucatar nu e nevoie sa ai scoala speciala, lasati inima sa gateasca ingrediente impreuna cu dragoste pentru a esi o adevarata reteta.Sa va ajute Dumnezeu in tot ce faceti.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc din suflet Constanta,sper ca visul meu sa devina realitate si sa fii invitata mea speciala impreuna cu tot ''Gustosul".

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Draga Iuliana ma bucur foarte mult ca am aflat atatea lucruri despre tine datorita acestui interviu.Iti urez multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi si visul tau de a avea o casa de vacanta inconjurata de multe flori sa se indeplineasca foarte curand. Cu mult drag, Constanta.