Un bun bucatar trebuie sa fie indragostit de ceea ce pregateste

In aceasta saptamana suntem incantati sa v-o prezentam pe doamna Iuliana Tarnoveanu, Chef de Cuisine in comunitatea Gustos.ro, care ne este alaturi de mai bine de doi ani. Din cele povestite de doamna Tarnoveanu si din raspunsurile dumneaei nu e deloc greu sa iti dai seama ca este o persoana deschisa, cu un suflet frumos, care iubeste viata si lucrurile simple, care face totul cu placere, mai ales gatitul! Dar mai bine va lasam pe voi sa descoperiti asta, citind interviul de mai jos. Apoi, va invitam sa va delectati cu cele peste doua sute de retete minunate postate de doamna Tarnoveanu pentru noi!

Un bun bucatar trebuie sa fie indragostit de ceea ce pregateste

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine a v-a fost profesor?

Va multumesc pentru amabilitatea de a da acest interviu in site-ul lui Gustos.ro. Ma onoreaza aceasta invitatie si multumesc inca o data domnisoarei Cristea Stela si echipei sale!

Indelenicirea de a gati se pierde in anii copilariei mele.....am invatat arta de a pregati diverse preparate culinare de la mama si bunica mea. Ele gateau in fiecare zi, mincare proaspata din legumele cultivate in propria gospodarie.....era fantastic!

 
 
2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?

Gatesc pentru toata lumea, incepind cu mine si cei din familia mea, dar si pentru prieteni si cunostinte atunci cind e cazul. Prefer sa pregatesc totul fara "ucenici".

Daca situatia impune si sunt mai multe persoane la masa (mese festive etc.),accept si ajutoare evident.

 

3. Ce ati dori sa realizati? Spuneti-ne visul dumneavoastra?

Doresc sa amenajez o casuta de vacanta inconjurata cu multe flori unde sa invit toate "Gustoasele" si "gustosii" impreuna cu echipa acestui site minunat la un ospat pregatit pe cinste ca la noi la Caracal (orasul meu natal).

Sper sa nu treaca prea mult timp si sa-mi vad realizat acest vis .....

4. Care este mancare din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?

Cel mai mult imi place sa fac piine de casa si cozonac, asa cum facea mama mea, Titina, de la care am invatat sa fac mincaruri foarte gustoase. In copilarie, piinea la noi se facea in test de lut. Era un adevarat ritual.Piine mai gustoasa decit cea in acest test eu nu am mai mincat de atunci......
Eu pregatesc piine de casa si cozonac folosind ustensilele actuale. Dar imi doresc sa am posibilitatea sa fac piinea de casa in testul de lut de alta data. Poate voi realiza si acest lucru.

 
5. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?

Imi place sa lucrez in gradina de legume,sa fac excursii si, bineinteles, sa pregatesc preparate culinare respectind conditiile unei nutritii sanatoase.

Imi place sa prezint modalitati de a te hrani sanatos, imi place sa-mi educ nepotii si sa le ofer tot ce e mai bun si mai sanatos pentru ei.

 
6. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tocmai acolo?

Iubesc si prefer muntele dar imi place si marea. Imi plac drumetiile si in general ador natura. De aceea caut sa imi incarc bateriile ori decit ori este posibil intr-un mediu natural curat.

 
7. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?

Un bun bucatar trebuie sa fie intragostit de ceea ce pregateste....daca nu ai starea de spirit necesara, daca nu iti place, bucatele nu sunt pe masura asteptarilor.

O intimplare amuzanta in ale bucatarelii...era intr-o iarna inainte de Craciun. Incepusera colindele. Tocmai framintam piine pentru a o coace la cuptor si eram cu miinile in aluat si pe fata plina de faina (nu realizasem).Colindatorii la usa...am deschis normal, hohote de ras cand m-au vazut pudrata cu faina...au colindat si dupa ce au plecat m-am uitat in oglinda, asta a fost intimplarea hazlie a inceputului de Craciun.

 

8. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?

Omleta cu brinza si marar -este preferata mea si eu am inventat-o :

Ingrediente:

4 oua
100g brinza telemea
50 g faina
1chita de marar verde
ulei

 

Se bat oula spuma se amesteca cu telemeaua ,faina si mararul tocat,se adauga compozitia in vasul in care am incins in prealabil uleiul.Se rumeneste pe o parte apoi si pe cealata.Pofta buna!

 

9. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?

Prefer sa pregatesc mincarea in vase speciale de inox. Acestea pastreaza vitaminele si mineralele in proportie de 80-90%, economisesc energie, timp de preparare adica pregatesc in ele o mincare sanatoasa.

 

10. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?

Arta de a pregati mancarea poate deveni un adevarat hoby. Imi place de fiecare data sa adaug ceva nou la orice fel de preparat culinar astfel incit sa fie cit mai gustos. Important e sa te orientezi si in functie de ingredientele de care dispui.

11. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?

Eu nu sunt un bucatar profesionist, dar imi place ceea ce fac atunci cina pregatesc mancaruri, mai trag cu ochiul si la altii.

Asa cum se mai spune, meseria se fura.

Cred ca trebuie sa ai si aptitudini pentru asa ceva. Important este sa faci asa cum iti place si cum crezi ca e mai bine.

12. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?

Cumparaturile prefer sa le fac la piata: legume proaspete si poti sa le alegi pe cele mai frumoase. Cand nu am timp suficient, fac cumparaturile si de la punctele ce le mai apropiate si mai rar de la hipermarket.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise