Briose cu glazura de ciocolata - reteta de la Jamie Oliver

Jamie inconjurat de copii. Nu este o imagine iesita din comun, dat fiind succesul de care s-a bucurat campania sa din scoli. Hrana sanatoasa, dar in acelasi timp gustoasa si ispititoare, atat de usor de pregatit incat copiii se pot transforma oricand in bucatari.

Briose cu glazura de ciocolata - reteta de la Jamie Oliver

“Clubul copiilor” ofera multe raspunsuri la intrebarile pe care si le pun parintii. Cum poti sa-i ademenesti pe copii in bucatarie, astfel incat nu numai sa se imprieteneasca cu diferitele ingrediente, sa pregateasca mancaruri usoare, ci chiar sa le savureze pana la ultima bucatica. Pentru copii, o “calatorie” la piata sau la magazine se poate transforma intr-o lectie utila, iar parintii trebuie sa le starneasca curiozitatea, sa-I implice si sa-i motiveze. Cereti-le celor mici ajutorul pentru a alege cel mai frumos dovlecel, cele mai dulci zmeure sau cele mai parfumate mere.

Bomboane din fructe uscate, sanatoase si foarte gustoase. Dulciul ideal pentru copii! Se folosesc fructe uscate de orice fel care se mixeaza utilizand un blender. De asemenea, cine poate sa le reziste biscuitilor cu crema de ciocolata? Copiii ii adora, iar parintii s-ar da in vant dupa unii pregatiti in casa, cu mult simt de raspundere.

Briose cu glazura de ciocolata

12 BUCÃTI
30 g stafide • 30 g caise uscate • 30 g curmale • 1 linguritã praf de copt •
140 g fãinã cu praf de copt • 30 g zahãr brun, tip muscovado • 1 lingurã sirop de zahãr • 1 ou mare • 30 g unt topit • 140 ml apã fierbinte

PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATÃ
40 g unt • 40 g zahãr pudrã • 40 g ciocolatã simplã • 70 ml smântânã dulce

Încãlziti cuptorul la 200oC/treapta 6 la cel pe gaz. Mixati în robotul de bucãtãrie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt si putinã fãinã (doar atât cât sã nu se mai lipeascã fructele de lamele robotului). Dacã nu aveti mixer, puteti tãia fructele foarte mãrunt cu cutitul. Puneti amestecul într-un  castron împreunã cu zahãrul brun, siropul de zahãr, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine.  In final, adãugati apa foarte fierbinte si restul de fãinã, dupã care bateti bine cu un tel.

Turnati compozitia în 12 cupe de hârtie pentru briose (eu pun câte douã suporturi de hârtie unul într-altul, ca sã sustinã mai ferm aluatul) si asezati-le într-o tavã. Coaceti timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncãlzit.

Între timp, topiti într-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolatã si lãsati-le sã clocoteascã un timp, pânã când amestecul se închide usor la culoare. Luati vasul de pe foc si lãsati sosul sã se rãceascã pânã când se îngroasã. Apoi turnati câte putin deasupra fiecãrei briose.


 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor