Jamie inconjurat de copii. Nu este o imagine iesita din comun, dat fiind succesul de care s-a bucurat campania sa din scoli. Hrana sanatoasa, dar in acelasi timp gustoasa si ispititoare, atat de usor de pregatit incat copiii se pot transforma oricand in bucatari.

“Clubul copiilor” ofera multe raspunsuri la intrebarile pe care si le pun parintii. Cum poti sa-i ademenesti pe copii in bucatarie, astfel incat nu numai sa se imprieteneasca cu diferitele ingrediente, sa pregateasca mancaruri usoare, ci chiar sa le savureze pana la ultima bucatica. Pentru copii, o “calatorie” la piata sau la magazine se poate transforma intr-o lectie utila, iar parintii trebuie sa le starneasca curiozitatea, sa-I implice si sa-i motiveze. Cereti-le celor mici ajutorul pentru a alege cel mai frumos dovlecel, cele mai dulci zmeure sau cele mai parfumate mere.

Bomboane din fructe uscate, sanatoase si foarte gustoase. Dulciul ideal pentru copii! Se folosesc fructe uscate de orice fel care se mixeaza utilizand un blender. De asemenea, cine poate sa le reziste biscuitilor cu crema de ciocolata? Copiii ii adora, iar parintii s-ar da in vant dupa unii pregatiti in casa, cu mult simt de raspundere.

Briose cu glazura de ciocolata

12 BUCÃTI
30 g stafide • 30 g caise uscate • 30 g curmale • 1 linguritã praf de copt •
140 g fãinã cu praf de copt • 30 g zahãr brun, tip muscovado • 1 lingurã sirop de zahãr • 1 ou mare • 30 g unt topit • 140 ml apã fierbinte

PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATÃ
40 g unt • 40 g zahãr pudrã • 40 g ciocolatã simplã • 70 ml smântânã dulce

Încãlziti cuptorul la 200oC/treapta 6 la cel pe gaz. Mixati în robotul de bucãtãrie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt si putinã fãinã (doar atât cât sã nu se mai lipeascã fructele de lamele robotului). Dacã nu aveti mixer, puteti tãia fructele foarte mãrunt cu cutitul. Puneti amestecul într-un  castron împreunã cu zahãrul brun, siropul de zahãr, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine.  In final, adãugati apa foarte fierbinte si restul de fãinã, dupã care bateti bine cu un tel.

Turnati compozitia în 12 cupe de hârtie pentru briose (eu pun câte douã suporturi de hârtie unul într-altul, ca sã sustinã mai ferm aluatul) si asezati-le într-o tavã. Coaceti timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncãlzit.

Între timp, topiti într-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolatã si lãsati-le sã clocoteascã un timp, pânã când amestecul se închide usor la culoare. Luati vasul de pe foc si lãsati sosul sã se rãceascã pânã când se îngroasã. Apoi turnati câte putin deasupra fiecãrei briose.


 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dana Mailat, 02 august 2013

    daca cauti pe cineva 90%il gasesti pe facebook

  • Fara foto

    Dana Mailat, 25 iulie 2013

    cele mai bune retete le gasesti va doresc multa sanatate intrgi echipei bravo sunteti cei mai tari bucatari.

  • Fara foto

    Argentina Malcea, 11 iulie 2013

    Foarte bun.

  • Fara foto

    Maria Popescu Sturz, 05 iulie 2013

    cred că merită să încercăm.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    O reteta cu adevarat delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    O reteta cu adevarat delicioasa !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O reteta bine venita.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O reteta super...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Buna reteta dar plina de calorii,personal optez pt reteta clasica simpla si fara alte adaosuri!

  • Fara foto

    cornelia, 22 ianuarie 2010

    sunt foarte sigura ca este ceva foarte bun pt orice varsta felicitari jamie

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    bune de tot!

  • Fara foto

    MARGAGARET, 16 ianuarie 2010

    Este simplu de preparat,este foarte gustos si aspectos

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    O reteta usoara si delicioasa

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Un deliciu,toate retetele lui Jamie Oilver,sunt super-gustoase.

  • Fara foto

    ana, 15 ianuarie 2010

    Jamie este un miracol din toate punctele de vedere, Bravoooo

  • Fara foto

    lia, 15 ianuarie 2010

    Cu siguranta sunt delicioase...cu atatea fructe si pe deasupra ciocolata , o minunatie!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Delicioasa

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    O reteta usor de preparat si tare,tare gustoasa...