Festivalul carnatilor de Plescoi - cand si unde are loc

Carnatii de Plescoi reprezinta prima marca traditionala inregistrata in Romania si sunt foarte cautati deoarece carnea din care sunt facuti provine de la oi crescute intr-o zona despre care se spune ca ar avea un sol aparte. Reteta dupa care sunt facuti carnatii de Plescoi este transmisa din tata-n fiu, dar secretul gustului care-i deosebeste de restul tipurilor de carnati a ramas nedezvaluit. In zona Buzaului, in acest an, are loc cea de-a opta editie a Festivalului carnatilor de Plescoi.  

Festivalul carnatilor de Plescoi - cand si unde are loc

Avand in vedere aprecierea de care se bucura, festivalul este deja un brand culinar al Buzaului.

Evenimentul se va desfasura pe esplanada pensiunii Casa Matei, in perioada 3-4 octombrie. Spre deosebire de editiile trecute, anul acesta vor participa doar producatori autorizati de carnati de Plescoi, gem, branzeturi, vin si tuica, alaturi de mestesugari si de pensiuni certificate de ANTREC (Asociatia Nationala a Turismului Rural Ecologic si Cultural).

Organizatorii au pregatit si o demonstratie de gatit la ceaun cu degustare, unde carnea de oaie va fi la loc de cinste.

In plus, veti avea ocazia sa asistati si la concursul "Miss Oita", unde se vor alege cele mai frumoase exemplare aduse de crescatorii de oi din zona.

In afara de carnatii Plescoi, festivalul isi propune sa promoveze imaginea Vaii Buzaului cu tot ceea ce are aceasta mai bun: peisaje mirifice, gastronomie, traditie si cultura.

Pentru ca povestile despre haiduci si carnatii de Plescoi au devenit laitmotiv pentru bucatarii din marile restaurante, atmosfera de petrecere va fi intretinuta, printre altele, cu balade haiducesti.
Carnatii de Plescoi sunt facuti din carne de oaie, dar pot contine si carne de vita, mult cimbru, boia, ardei iute si... un ingredient secret. Acestia pot fi vanduti in toata Europa abia dupa ce au fost atestati ca produs traditional.

Sursa foto si articol: Facebook, reporterbuzoian.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Descopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente...

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise