Carnatii de Plescoi reprezinta prima marca traditionala inregistrata in Romania si sunt foarte cautati deoarece carnea din care sunt facuti provine de la oi crescute intr-o zona despre care se spune ca ar avea un sol aparte.

Reteta dupa care sunt facuti carnatii de Plescoi este transmisa din tata-n fiu, dar secretul gustului care-i deosebeste de restul tipurilor de carnati a ramas nedezvaluit.

In zona Buzaului, in acest an, are loc cea de-a opta editie a Festivalului carnatilor de Plescoi.
 
Avand in vedere aprecierea de care se bucura, festivalul este deja un brand culinar al Buzaului.

Evenimentul se va desfasura pe esplanada pensiunii Casa Matei, in perioada 3-4 octombrie. Spre deosebire de editiile trecute, anul acesta vor participa doar producatori autorizati de carnati de Plescoi, gem, branzeturi, vin si tuica, alaturi de mestesugari si de pensiuni certificate de ANTREC (Asociatia Nationala a Turismului Rural Ecologic si Cultural).
 
Organizatorii au pregatit si o demonstratie de gatit la ceaun cu degustare, unde carnea de oaie va fi la loc de cinste.

In plus, veti avea ocazia sa asistati si la concursul "Miss Oita", unde se vor alege cele mai frumoase exemplare aduse de crescatorii de oi din zona.

In afara de carnatii Plescoi, festivalul isi propune sa promoveze imaginea Vaii Buzaului cu tot ceea ce are aceasta mai bun: peisaje mirifice, gastronomie, traditie si cultura. 
 
Pentru ca povestile despre haiduci si carnatii de Plescoi au devenit laitmotiv pentru bucatarii din marile restaurante, atmosfera de petrecere va fi intretinuta, printre altele, cu balade haiducesti.
 
Carnatii de Plescoi sunt facuti din carne de oaie, dar pot contine si carne de vita, mult cimbru, boia, ardei iute si... un ingredient secret. Acestia pot fi vanduti in toata Europa abia dupa ce au fost atestati ca produs traditional.

Sursa foto si articol: Facebook, reporterbuzoian.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Ungureanu nicoleta, 16 septembrie 2019

    Bună ziua!