Gabriela Duceag ne ofera: MIEL FIERT in JANTUIT

Una dintre cele mai bune ciorbe din lume. O ciorba preparata cu jantuit, ca la stana si descrisa intr-un limbaj fermecator.

Gabriela Duceag ne ofera: MIEL FIERT in JANTUIT

Ingrediente

un miel

apa

3 rosii

doi ardei

doi morcovi

usturoi, (dupa gust)

1,5 l jantuit (produsul ramas in urma prepararii casului la stana, deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta)

500 gr smantana

sare

piper

cimbru

marar

patrunjel

leustean

loboda

tarhon

Mod de preparare

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie, in ceaun.

Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.

Se fierbe bine (nu pot zice la foc potrivit), ca depinde cate lemne pui pe foc. Cam o ora, o ora juma' zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.

Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.

Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.

Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute

In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Gabyd2.blogspot.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura