Gabriela Duceag ne ofera: MIEL FIERT in JANTUIT

Una dintre cele mai bune ciorbe din lume. O ciorba preparata cu jantuit, ca la stana si descrisa intr-un limbaj fermecator.

Gabriela Duceag ne ofera: MIEL FIERT in JANTUIT

Ingrediente

un miel

apa

3 rosii

doi ardei

doi morcovi

usturoi, (dupa gust)

1,5 l jantuit (produsul ramas in urma prepararii casului la stana, deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta)

500 gr smantana

sare

piper

cimbru

marar

patrunjel

leustean

loboda

tarhon

Mod de preparare

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie, in ceaun.

Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.

Se fierbe bine (nu pot zice la foc potrivit), ca depinde cate lemne pui pe foc. Cam o ora, o ora juma' zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.

Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.

Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.

Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute

In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Gabyd2.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise