Una dintre cele mai bune ciorbe din lume. O ciorba preparata cu jantuit, ca la stana si descrisa intr-un limbaj fermecator.
Ingrediente
un miel
apa
3 rosii
doi ardei
doi morcovi
usturoi, (dupa gust)
1,5 l jantuit (produsul ramas in urma prepararii casului la stana, deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta)
500 gr smantana
sare
piper
cimbru
marar
patrunjel
leustean
loboda
tarhon
Mod de preparare
Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie, in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
Se fierbe bine (nu pot zice la foc potrivit), ca depinde cate lemne pui pe foc. Cam o ora, o ora juma' zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.
Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute
In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.
Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii