Una dintre cele mai bune ciorbe din lume. O ciorba preparata cu jantuit, ca la stana si descrisa intr-un limbaj fermecator.
Ingrediente

un miel
apa
3 rosii
doi ardei
doi morcovi
usturoi, (dupa gust)
1,5 l jantuit (produsul ramas in urma prepararii casului la stana, deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta)
500 gr smantana
sare
piper
cimbru
marar
patrunjel
leustean
loboda
tarhon

Mod de preparare

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie, in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
Se fierbe bine (nu pot zice la foc potrivit), ca depinde cate lemne pui pe foc. Cam o ora, o ora juma' zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.
Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute
In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Gabyd2.blogspot.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto