Iulia Ciornei ne ofera: MANCARE RECE de CURCAN cu MASLINE

O mancare delicioasa si sanatoasa, este si foarte usor de preparat. Nu va veti dezamagi familia sau invitatii cu aceasta mancare.

Iulia Ciornei ne ofera: MANCARE RECE de CURCAN cu MASLINE

Ai nevoie de:

(pentru 4 portii)

500g carne de curcan

5 cepe rosii mari

3 linguri de ulei

150g masline

150ml suc de rosii

condimente (sare, piper, foaie de dafin, tarhon)

Mod de preparare:

Carne taiata cuburi o pui sa fiarba, cu capacul pus, impreuna cu sare, foaie de dafin si boabe de tarhon. Apa din oala sa fie cu doua degete peste nivelul carnii.

Cand incepe carnea sa fiarba dai focul mic si culegi spuma de cate ori este nevoie. Pe parcursul fierberii, daca apa scade prea mult, mai completezi cu apa calda.

Daca vrei la final ca sosul mancarii sa fie mai gelatinos, iti sugerez sa pui la fiert si un os de curcan.

Ceapa o tai pestisor si o adaugi in oala cand carnea este aproape fiarta. Torni si sucul de rosii. Sosul lasi sa scada cat doresti de mult.

Cand carnea este fiarta si ceapa s-a inmuiat adaugi masline si mai lasi mancarea pe foc pana da un clocot. Optional, poti sa crestezi maslinele, pentru mai multa aroma in mancare.

Servesti mancarea rece de curcan ca atare sau alaturi de orez, paste sau cartofi.

Sa ai o masa delicioasa!

Alte delicii culinre gasiti pe blogul Retetadelicioasa.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise