10 motive pentru care iubim ciocolata

Ciocolata este primul lucru care ne vine in minte atunci cand ne este pofta de “ceva dulce”. Este adorata atat de copii, cat si de adulti. Unii au realizat filme in cinstea ei, altii au compus melodii despre ea, iar cei mai mari fani au doborat recorduri mondiale pregatind cele mai mari tablete de ciocolata din lume. Iar adevarul este ca nu ai cum sa n-o iubesti. Noi va impartasim astazi 10 motive pentru ca adoram acest desert minunat.

10 motive pentru care iubim ciocolata

1. Ne face fericiti. La propriu! Ciocolata contine compusi care cresc nivelul serotoninei din organism si ne ajuta sa fim mai relaxati si mai bine dispusi. Serotonina se mai numeste si “hormonul fericirii”.
2. Ne ajuta sa traim mai mult. Un studiu realizat in anul1999 de catre Universitatea Harvard a demonstrat ca cei care au mancat ciocolata cu regularitate au trait cu cel putin un an mai mult decat cei care nu au consumat acest aliment. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 8.000 de persoane. Oamenii de stiinta sustin ca antioxidantii din ciocolata sunt cei care ne pot prelungi viata.
3. Ne face mai energici. Cateva patratele de ciocolata neagra iti pot da energia necesara intr-o dimineata in care te simti ceva mai lenes.
4. Ne protejeaza de boli. Conform studiilor recente, ciocolata (in special cea neagra) contine nutrienti care pot preveni diferite tipuri de cancer si pot imbunatati sanatatea inimii.
5. Ne pastreaza inima in forma. Ciocolata regleaza tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului. Astfel, consumul regulat de ciocolata poate tine la distanta bolile de inima. Nu uitati sa o alegeti pe cea cu peste 70 % cacao. Este cea mai buna!
6. Ne ajuta sa ne pastram silueta. Credeati ca ciocolata ingrasa? Nimic mai gresit. Ciocolata neagra (nu cea cu lapte!) contine teobromina, o substanta asemanatoare cofeinei, care ajuta la stimularea metabolismului si, implicit, la arderea caloriilor.
7. Are efect antirid. Boabele de cacao au proprietati antiinflamatoare si antioxidante, astfel ca transforma ciocolata in cel mai bun prieten al femeilor care se tem de aparitia ridurilor. Consumati cel putin o patratica de ciocolata neagra pe zi pentru ca pielea dumneavoastra sa fie protejata de efectele nocive ale mediului inconjurator.
8. Ajuta la imbunatatirea memoriei. Studiezi pentru un examen, un interviu sau o prezentare importanta? Ia langa tine si o tableta de ciocolata neagra. S-a dovedit stiintific ca acest delicios desert ajuta si la imbunatatirea memoriei.
9. Curata pielea. Ciocolata neagra este ideala pentru consum, insa la fel de buna este si pentru tratamentele cosmetice. O poti folosi pentru a-ti prepara propria masca naturala de curatare a tenului. Amesteca 50g de ciocolata topita si racita cu o lingura de ulei de masline si un albus de ou. Intinde masca pe fata, las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa din abundenta.
10. Este deliciooooasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise