Ne place sa bem cafea dis-de-dimineata pentru ca ne da energie sa incepem o noua zi, dar si pentru ca aroma sa deosebita ne incanta papilele gustative. Pentru multi dintre noi, cafeaua este una dintre cele mai bune prietene. Si pe buna dreptate. Se pare ca ea aduce mai multe beneficii organismului nostru decat ne-am fi gandit. Iata 5 dintre motivele pentru care ar trebui sa bem macar o ceasca de cafea in fiecare zi.
 
 
 
1. Mirosul cafelei ne ajuta sa scapam de stresul cauzat de lipsa somnului.
 
Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Seoul au descoperit, in urma unui studiu, ca aroma cafelei ne poate ajuta sa scapam de stresul cauzat de lipsa somnului. Asadar, daca simti ca te-ai "trezit cu fata la cearsaf" si ai o stare de oboseala, nu ezita sa pui ibricul pe foc si sa te rasfeti cu o cafea pentru a te relaxa.
 
2. Te ajuta sa gandesti mai limpede si iti imbunatateste inteligenta.
 
Conform celor de la CNN, cafeaua iti stimuleaza creierul si il ajuta sa fie mai eficient in munca sa. "Atunci cand nu ai dormit suficient si iei o doza de cafeina, toate functiile legate de inteligenta se imbunatatesc: viteza de reactie, atentia, vigilenta, logica."
 
3. Cafeaua poate reduce riscul aparitiei cancerului de piele (in cazul femeilor).
 
Cercetatorii de la spitalul Brigham and Women au colaborat cu Scoala de Medicina Harvard pentru a efectua acest studiu. Studiul a fost efectuat pe 112,897 de barbati si femei, timp de 20 de ani. Conform rezultatelor, femeile care beau trei sau mai multe cesti de cafea pe zi sunt mai putin expuse riscului de a face cancer de piele decat cele care nu obisnuiesc sa consume aceasta bautura.
 
4. Imbunatateste performantele fizice.
 
Cafeina ajuta corpul sa isi foloseasca mai eficient energia, stimuleaza sistemul nervos si procesul de oxidare al acizilor grasi. Studiile efectuate de catre cercetatori au demonstrat ca bautura pe care cei mai multi dintre noi o prefera dimineata creste performanta sportiva cu aproximativ 11 – 12 %.
 
5. Cafeaua poate reduce riscul aparitiei diabetului de tip II.
 
Inca o veste buna! Conform unui studiu demarat de The American Chemical Society, cafeaua poate reduce si riscul aparitiei diabetului de tip II. Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care consuma in jur de 4 cesti de cafea pe zi sunt cu 50 % mai putin expuse riscului de a fi afectat de diabetul de tip II.

Diverse retete de cafea pentru dimineti frumoase, gasesti aici.

sursa

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mia Mioara, 15 iunie 2014

    Mierea de albine este contraindicata cu strictete la diabet.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 14 iunie 2014

    da foarte bune informati

  • Fara foto

    Daiana Vereb, 12 iunie 2014

    Ar fi util sa specificati daca e vorba strict de cofeina sau de orice soi de cafea.

  • Fara foto

    kok miori, 29 aprilie 2014

    imi place cafeua dar din cauza tensiunii ridicate o beau fara cafeina dar totusi este gustoasa nu pot renunta la ea.

  • Fara foto

    Marin Dumitru, 28 aprilie 2014

    Multi ani inainte cu cafea si buna dispozitie !!!

  • Fara foto

    Doru Mihai, 28 aprilie 2014

    Articolul mi-a făcut poftă de o cafeluţă...

  • Fara foto

    Camelia Jianu, 16 februarie 2014

    Beau 2-3 cafelute pe zi ,neindulcite,preparate la filtru.Imi place sa simt aroma naturala a cafelei.

  • Fara foto

    Monika Monica, 16 februarie 2014

    Mierea de albine este contraindicata cu strictete la diabet.

  • Fara foto

    Monika Monica, 16 februarie 2014

    Mierea de albine este contraindicata cu strictete la diabet.

  • Fara foto

    Constantin Stefania, 25 ianuarie 2014

    Super tare

  • Fara foto

    Lucia Bara, 22 ianuarie 2014

    merge foarte bine si fara tigara si macar nu iti mai miroase gura a tutun!! si eu am reusit sa ma las de fumat de 5 ani,o seara buna tuturor!!

  • Fara foto

    Adrian Mayer, 21 ianuarie 2014

    Bravo Iuliana si georgeta. Steagurile sus!

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 21 ianuarie 2014

    Mierea de albine este contraindicata cu strictete la diabet.

  • Fara foto

    Anghel Petra, 21 ianuarie 2014

    subscriu...nu exist fara cafea :)))))))!

  • Fara foto

    Marcela Mantu, 21 ianuarie 2014

    Mierea de albine este contraindicata cu strictete la diabet.

  • Fara foto

    Gabriela Misir, 21 ianuarie 2014

    daca asi putea sa inlocuiesc mancarea cu cafeaua asi fi cea mai fericita....sint inebunita dupa cafea.....este foarte adevarat ce scrie mai sus ....cafeaua iti da putere te echilibreaza

  • Fara foto

    Georgeta Schiopu, 21 ianuarie 2014

    Beau cafea de la varsta de 25 ani...acum am 71...!Am fost fumatoare timp de 27 ani si primul lucru pe care il faceam era sa pun apa la fiert,urma ritual matinal si apoi....placerea - cafea si prima tigara. M-am lasat de fumat in 1985 si m-am intrebat cum arata cafeaua fara tigara ! Bine ! caci cafea beau si azi ! Una ! tot matinala ! si da, am diabet tip II ,dar cafeaua o indulcesc cu o lingurita de miere de albine !

  • Fara foto

    Mircea Bobu, 21 ianuarie 2014

    beau cu masura

  • Fara foto

    Stefania Matei, 21 ianuarie 2014

    beau 4-5 cafele pe zi sunt intr'o forma........oau.........nu stiu daca imi va cauza in timp!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Paul Mitricuna, 20 ianuarie 2014

    cafeaua la prima ora este un aliment esti bun de munca nu trebuie exagerat