Atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale din pește doar la Festivalul Deltei

Prima ediție a Festivalului Deltei – Scrumbia va avea loc pe 12 și 13 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Festivalul aduce Delta în București, cu tot ce are mai prețios: produse tradiționale, obiceiuri și oamenii locului, care își vor dezvălui secretele despre rețetele locale, parte din patrimoniul imaterial românesc.  

Atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale din pește doar la Festivalul Deltei

Sâmbătă și duminică, tone de pește vor fi preparate după rețete tradiționale de bucătărese venite special din Deltă pentru a da mâncărurilor savoarea specifică zonei. Vizitatorii pot alege să guste unul sau mai multe preparate: scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește preparate din diferite sortimente, conform rețetelor dunărene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțe de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salată de icre de crap de Dunăre, pregătite cu ceapă și lămâie.

Între orele 10.00 si 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă, într-un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării.

Festivalul reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise