Atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale din pește doar la Festivalul Deltei

Prima ediție a Festivalului Deltei – Scrumbia va avea loc pe 12 și 13 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Festivalul aduce Delta în București, cu tot ce are mai prețios: produse tradiționale, obiceiuri și oamenii locului, care își vor dezvălui secretele despre rețetele locale, parte din patrimoniul imaterial românesc.  

Atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale din pește doar la Festivalul Deltei

Sâmbătă și duminică, tone de pește vor fi preparate după rețete tradiționale de bucătărese venite special din Deltă pentru a da mâncărurilor savoarea specifică zonei. Vizitatorii pot alege să guste unul sau mai multe preparate: scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește preparate din diferite sortimente, conform rețetelor dunărene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțe de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salată de icre de crap de Dunăre, pregătite cu ceapă și lămâie.

Între orele 10.00 si 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă, într-un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării.

Festivalul reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise