Prima ediție a Festivalului Deltei – Scrumbia va avea loc pe 12 și 13 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Festivalul aduce Delta în București, cu tot ce are mai prețios: produse tradiționale, obiceiuri și oamenii locului, care își vor dezvălui secretele despre rețetele locale, parte din patrimoniul imaterial românesc.
 
Sâmbătă și duminică, tone de pește vor fi preparate după rețete tradiționale de bucătărese venite special din Deltă pentru a da mâncărurilor savoarea specifică zonei. Vizitatorii pot alege să guste unul sau mai multe preparate: scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește preparate din diferite sortimente, conform rețetelor dunărene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțe de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salată de icre de crap de Dunăre, pregătite cu ceapă și lămâie.
 
Între orele 10.00  si 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă, într-un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. 
 
Festivalul reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace. 
 
Intrarea este gratuită.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii