Gustos.ro este mereu surpinzator. Vrem ca membrii comunitatii sa fie nu numai sanatosi, bine informati, inspirati in alegerile lor culinare dar si... eleganti, frumosi, fericiti.

Iar daca vorbim de doamne in mod special, care dintre acestea considera vreodata ca au suficienti... pantofi sau genti? Pantofii, incaltamintea in general, ca si gentile, sunt accesorii indispensabile, inepuizabile, intotdeuna sa gaseste loc pentru inca un model sau inca o culoare in "portofoliu".
Asa ca doamnelor "gustoase" si, de ce nu, domnilor "gustosi" :), va invitam la un concurs cu premii inedite!

1. Dati like paginii de facebook Kalapod.
2. Inscrieti in perioada 16 - 31 octombrie 2015 in site-ul Gustos.ro minim 3 retete si puteti castiga unul dintre cele 4 Voucher-e in valoare de 100 de lei de la Kalapod - incaltaminte si accesorii pentru toata familia.

(Pentru a introduce o reteta in site trebuie sa va autentificati pe site sau sa creati un cont daca nu aveti deja unul. Accesati apoi link-ul "Profilul tau", din coltul din dreapta sus al ecranului si apoi butonul "Adauga reteta". *Orice reteta sau fotografie a retetei trebuie sa fie originala, cele care nu apartin autorului blogului vor fi descalificate.)

Castigatorii vor fi anuntati pe 1 noiembrie si vor avea la dispozitie 14 zile pentru revendicarea premiilor. 

Acestia vor fi desemnati prin stabilirea unui clasament atat pe baza numarului de like-uri obtinute de reteta, cat si pe baza notelor primite de la juriu.
Votul public, exprimat prin numarul de like-uri acumulat de o reteta va reprezinta 50% din punctajul final, reprezentantii Gustos.ro oferind a doua jumatate din scor (50%) - primele 10 in clasament in functie de numarul de like-uri vor primi cate o nota de la 1 la 10. De asemenea, juriul va acorda acestor 10 retete note de la 1 la 10, clasamentul final rezultand din media acestor note.
Atentie! Participa la concurs doar retetele introduse in site in contul de utilizator (nu si comentariile la acest articol).

Castigatorii vor avea posibilitatea sa foloseasca voucherele in limita a 100 lei, fara a depasi aceasta suma. Pentru a se califica in concurs, trebuie sa urmeze cele 2 etape.

Va uram mult succes la acest concurs frumos!

Cu drag,
Echipa Gustos

UPDATE!
Castigatoarele celor 4 voucher-e in valoare de 100 de lei de la Kalapod sunt:


Anca E. Voicu
Rocsi
tania
maria mihalache

Felicitari!!!!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Tania Kiswani, 13 noiembrie 2015

    Multumesc tuturor prietenilor si desigur multumesc Gustos.ro..!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    daniela, 29 octombrie 2015

    Am o rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci cum o postez

  • Fara foto

    Gheorghe Lucretia, 22 octombrie 2015

    furnici in copaci a devenit mancarea mea preferata punem in tigaie ulei de masline si legumele tocate morcov, albitura, ardei de toate culorile, usturoi si ceapa calite aldente apoi adaugam condimente si sos de soia peste care adaugam pastele de orez pe care le am fier 5 min se amesteca bine si pofta buna...

  • Fara foto

    gabriela, 19 octombrie 2015

    Particip

  • Fara foto

    Gogu Alina, 19 octombrie 2015

    Placinta cu spanac 1 cutie/punga de spanac incalzit in unt 3 oua branza dulce( Ricota) foi de placinta condimente Branza se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca, apoi se aseaza pe foaia de placinta.

  • Fara foto

    Pop Aurelia, 18 octombrie 2015

    particip

  • Fara foto

    ciobotariu petru, 18 octombrie 2015

    super tare

  • Fara foto

    Cristina Pody, 18 octombrie 2015

    Tort cu afine si crema de branza Ingrediente • Ingrediente blat • 6 oua • 6 linguri zahar • 6 linguri faina • un praf de sare • Crema: • 200g crema de branza(eu am folosit Pilos) • 200g iaurt • 200g smantana dulce(frisca) • 1 lingurita extract de vanilie • 100g zahar praf Dr.Oetker • 20g gelatina Dr.Oetker • 150g dulceata de afine • Décor: • 1 plic frisca Dr. Oetker • 100g dulceata de afine Mod de preparare Pentru blat: Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu grija de jos in sus, pana terminam toata faina. Transferam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam cu grija suprafata. Introducem forma in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 - 25 minute. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se racoreasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam sa se raceasca complet ci doar sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 3 foi. Intre timp preparam crema: Batem frisca pana incepe sa se ingroase. Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam peste frisca si omogenizam. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema. Asamblam tortul astfel: Tapetam pe interior forma de tort, cu folie, asezam prima foaie de blat, turnam jumatate din crema, adaugam din loc in loc gramajoare de dulceata si cu o furculita trasam usor niste valuri prin crema de branza. Asezam a doua foaie de blat, apoi crema si restul de dulceata si procedam la fel ca si la primul strat de crema. Punem deasupra ultima foaie de blat, acoperim cu folie si dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore. Pentru decor eu am folosit frisca instant, pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si dulceata putin incalzita pe care am intins-o pe mijlocul tortu-lui. Pofta buna !

  • Fara foto

    Cristina Pody, 18 octombrie 2015

    Prajitura Deliciu 2 În tava unsă şi tapetată cu făină se pune 300 gr. nucă prajită şi tăiată. Blatul: 7 albuşuri, 200 gr. zahăr, 2 linguri pesmet, 4 linguri nucă măcinată, 2 linguri făină. Se toarnă peste nucă şi se coace. Se scoate de la cuptor şi se întoarce invers, iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (se unge cât este caldă), Crema: 7 gălbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte se fierb pe aburi. Când este rece se amestecă cu 500 ml frişcă bătută. Aranjare: Jumătate din cremă se pune peste Nutella, se pune un rând de biscuiţi muiaţi în cafea naturală bine îndulcită şi peste biscuiţi restul de cremă. Deasupra se pudrează cu Capucino.

  • Fara foto

    Cristina Pody, 18 octombrie 2015

    AMANDINÃ Ingrediente retetă Amandine: • pentru sirop: • 500 ml apă • 200 g zahăr • 2 pliculeţe cappuccino • 1/2 sticluţă esenţă de rom • pentru cremă: • 2 gălbenusuri • 150 g zahăr pudră • un pachet si jumătate margarină sau unt • 50 g cacao • 1/2 sticlută esentă de rom • pentru blat: • 6 ouă • 200 g zahăr • 100 ml apă • 50 g cacao • 200 g făină • un pliculeţ praf de copt • pentru glazură: • o tabletă ciocolată • 1/2 pachet margarină sau unt Modul de preparare a reţetei: Despre amandine n-ar fi prea multe de spus, acestea se gasesc in mai toate cofetariile si cu totii le cunoastem inca din copilarie. Indiferent de unde le-am cumpara, gustul acestora nu difera foarte mult, insa eu consider ca doar acasa ne putem prepara cele mai bune amandine. Asta deoarece, daca tot ne apucam de ele, in mod normal noi nu ar trebui sa facem niciun rabat atunci cand e vorba de calitatea ingredientelor. As putea spune ca amandinele nici nu sunt foarte greu de facut, este nevoie de un blat, o crema, un sirop si o glazura - stiu, la prima vedere pot parea cam multe, dar se prepara relativ repede. Am inceput prin a prepara siropul amandinelor. Punem 200 g zahar intr-o cratita, turnam o mica parte din jumatatea de litru de apa pregatita si apoi le punem la foc. Atunci cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de apa si lasam la fiert circa 10-15 minute. Dupa aceea punem cele doua plicuri de cappuccino si lasam siropul amandinelor sa mai dea intr-un clocot. Apoi oprim focul, adaugam esenta de rom si lasam siropul la racit. Pentru reteta de amandine, ideal ar fi sa folosim un cappuccino cu aroma de rom. Urmeaza acum prepararea cremei amandinelor. Punem intr-un vas un pachet si jumatate de margarina sau unt taiat cubulete, cele doua galbenusuri, 50 g cacao si 150 g zahar pudra. Este necesar ca margarina sa fie la temperatura camerei, deci trebuie sa avem in vedere scoaterea acesteia din timp de la frigider. Personal am folosit margarina amestecata cu unt, dar cea mai buna crema de amandine se obtine numai cu unt. Mixam foarte bine ingredientele pana cand acestea se omogenizeaza. La sfarsit, turnam in crema pentru amandine o jumatate de sticluta cu esenta de rom. Incepem prepararea blatului amandinelor prin a separa albusurile celor sase oua de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu 200 g de zahar si 100 ml apa si apoi mixam ingredientele pana cand se topeste zaharul. Batem spuma albusurile si turnam peste acestea compozitia de galbenusuri, dupa care adaugam treptat 200 g faina amestecata cu 50 g cacao si un pliculet praf de copt. Pentru a ne ramane albusurile pufoase, amestecam cu grija compozitia blatului de amandine, amestecand de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si incingem bine cuptorul. Introducem tava si coacem blatul pentru amandine la foc mediu (150 grade C) circa 45 minute (insa cel mai sigur este sa il incercam cu o scobitoare, aceasta trebuind sa fie uscata atunci cand o scoatem din blat). Taiem blatul amandinelor numai dupa ce acesta s-a racit. Pentru ca am folosit o tava destul de mare (o tava de 30x40cm), blatul de amandina nu a iesit destul de inalt pentru a-l taia in doua pe inaltime/grosime, asa ca l-am taiat pe latime - astfel fiind si mult mai usor de taiat. Ne-a mai ramas de facut doar asamblarea amandinelor. Insiropam bine cele doua blaturi si apoi intindem crema peste unul dintre ele. Este obligatoriu ca atat blatul, cat si siropul, sa fie reci - pentru a nu se strica crema (aceasta se topeste, datorita margarinei sau untului din compozitie). Portionam amandina in patrate (sau ce alte forme dorim) pe care apoi le glazuram. Pentru glazura amandinelor, topim la bain-marie o ciocolata (amaruie sau cu lapte, in functie de preferinte) rupta in bucatele cu jumatate de pachet de unt sau margarina si turnam glazura calda peste amandine. Inainte de a fi servite, amandinele se tin macar cateva ore la frigider. Pofta buna !

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2015

    pfoaaa

  • Fara foto

    gogolan valentin, 17 octombrie 2015

    as dori cit mai multe retete sunteti ok

  • Fara foto

    KEZDI ANA, 16 octombrie 2015

    Unde pot posta retetele ?

  • Fara foto

    Ionela Barbieru, 16 octombrie 2015

    FRUMOS

  • Fara foto

    Valvet Angel, 16 octombrie 2015

    Briose aperativ. - Ingrediente 5 oua 300 g sunca 1 ardei 250 g cascava 3-4 linguri de faina putin praf de copt cateva masline condimente (eu am pus Verdeturi italiene) Mod de preparare Se bat ouale, se adauga faina cu praful de copt, apoi se pun: cascavalul ras, sunca si ardeiul tocate cubulete si condementele. Se sterg, cu un servetel imbibat usor in ulei, formele de briose si se pune compizitia in ele. Se aseaza maslinele deasupra. Se baga in cuptorul preincalzit la 160°C si se coc pana se rumenesc frumos. Supa de pui cu galuste - Ingrediente 3 pulpe intregi; doi ardei kapia verzi; un morcov; un pastarnac; 1/4 de telina; o ceapa; sare; circa 3 l apa; doua oua; circa 100 g gris; doua cracute de leustean verde. Mod de preparare Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati. Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert. Se ia spuma care se formeaza de la carne si se arunca. Atunci cand carnea este aproape fiarta, se scot legumele si se arunca. Se pregatesc galustele: se bat ouale cu un praf de sare, apoi se amesteca cu grisul si se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitie si punandu-le una cate una in apa clocotita. Se lasa sa fiarba si acestea, iar spre final se pun cracutele de leustean, iar cand supa este gata acestea se scot si se aruncaBriose aperativ.Ingrediente 5 oua 300 g sunca 1 ardei 250 g cascava 3-4 linguri de faina putin praf de copt cateva masline condimente (eu am pus Verdeturi italiene) Mod de preparare Se bat ouale, se adauga faina cu praful de copt, apoi se pun: cascavalul ras, sunca si ardeiul tocate cubulete si condementele. Se sterg, cu un servetel imbibat usor in ulei, formele de briose si se pune compizitia in ele. Se aseaza maslinele deasupra. Se baga in cuptorul preincalzit la 160°C si se coc pana se rumenesc frumos. Supa de pui cu galuste -Ingrediente 3 pulpe intregi; doi ardei kapia verzi; un morcov; un pastarnac; 1/4 de telina; o ceapa; sare; circa 3 l apa; doua oua; circa 100 g gris; doua cracute de leustean verde. Mod de preparare Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati. Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert. Se ia spuma care se formeaza de la carne si se arunca. Atunci cand carnea este aproape fiarta, se scot legumele si se arunca. Se pregatesc galustele: se bat ouale cu un praf de sare, apoi se amesteca cu grisul si se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitie si punandu-le una cate una in apa clocotita. Se lasa sa fiarba si acestea, iar spre final se pun cracutele de leustean, iar cand supa este gata acestea se scot si se arunca. Placinta frageda cu mere - Ingrediente Aluatul 2 oua 8 linguri de zahar 1 zahar vanilat (1 plic) 1 praf de sare 8 linguri de ulei 1 lingurita de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie faina cat cuprinde (aprox. 600 de g, in functie de faina) Umplutura 1,250 kg de mere 200 g zahar 1 lingurita scortisoara macinata 2 linguri pesmet/gris Mod de preparare Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.) Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se adauga faina cernuta pana cand compozitia se transforma in aluat. Se renunta la lingura de lemn si se framanta cu mana. Se adauga faina treptat, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine foarte elastic. Se tapeteaza cu ulei si faina o tava normala. Se imparte aluatul. in doua. Se infaineaza masa si sucitorul si se intinde o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava. Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zahar si scortisoara. Se storc daca au prea multa zeama si se intind pe foaia din tava. Se presara pesmetul si apoi se intinde a doua foaie. Se fac gauri cu furculita in foaia de deasupra si se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, se taie si se presara zahar pudra, daca doriti.