Povestea incepe, ca toate legendele mari, intr-o noapte furtunoasa, in iarna lui 1942. Joe Sheridan lucra ca bucatar la Foynes Airbase, in Limerick, Ireland, cand a primit un telefon cum ca un avion care calatorea de la Foynes la New York fusese deturnat din cauza vremii, iar pasagerii se intorceau dupa 5 ore petrecute in aer. Sheridan si staff-ul sau au fost rugati sa prepare mancare si bauturi pentru ca pasagerii zborului sa se simta mai confortabil atunci cand ajung inapoi la aeroport.
Sheridan a creat ceva special care sa ii incalzeasca pe pasageri: o combinatie de cafea tare, fierbinte, whiskey si frisca deasupra. Unul dintre pasageri l-a intrebat mai tarziu pe Sheridan daca ce le daduse era “cafea braziliana". “Nu”, a raspuns Sheridan, “este cafea irlandeza”.
Unul dintre acei pasageri era scriitorul Stanton Delaplane. Cand a ajuns inapoi in San Franciscio, Delaplane a descris bautura cu cafea si whiskey proprietarului cafenelei Buena Vista Cafe, Jack Koeppler. Cei doi au petrecut o noapte intreaga incercand sa “nimereasca” reteta potrivita de cafea irlandeza, dar fie whiskey-ul nu avea acelasi gust, fie frisca nu plutea. Asa ca Koeppler s-a indreptat chiar spre sursa: a calatorit la Irlanda si l-a intalnit pe Sheridan, care i-a aratat reteta potrivita de cafea irlandeza.
In curand, Buena Vista Cafe a devenit “caminul” american al cafelei irlandeze. In 1952, Sheridan a parasit Irlanda pentru a veni si a-si servi faimoasa creatie yankeilor, alaturi de Koeppler, la Buena Vista Cafe.
Daca aceasta poveste te-a inspirat sa faci chiar la tine acasa o cafea irlandeza, iata ce trebuie sa faci: incalzeste intr-o cana putin whiskey irlandez, adauga o lingurita de zahar brun si apoi completeaza cu cafea fierbinte, amestecand pana zaharul se dizolva. La sfarsit, adauga cu grija frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii