Ai nevoie de:
- cartofi
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Inainte de a te apuca sa-i prepari, este foarte important sa stii ca trebuie sa alegi cartofii cu grija daca vrei sa obtii chipsuri perfecte. Alege-i doar pe cei sanatosi, care au o forma ovala, fara denivelari.
Curata cartofii cu grija. Spala-i bine si taie-i in felii subtiri de tot. Foloseste un cutit foarte bine ascutit sau un feliator de legume orizontal pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.
Pune feliile de cartofi in apa rece pe parcurs ce ii tai pe ceilalti. Dupa ce i-ai feliat pe toti, scurge apa din oala si pune alta apa curata, tot rece. Mai lasa-i acolo aproximativ 4-5 minute.
Scurge feliile de cartofi de apa si intinde-le pe toate pe un prosop de bucatarie. Ajuta-i sa se usuce mai rapid, folosind niste prosoape de hartie cu care sa tamponezi fiecare felie in parte.
Secretul unor chipsuri perfecte de cartofi consta, de fapt, in temperatura la care acestea sunt prajite. Asadar, inarmeaza-te cu un termometru de bucatarie si incinge ulei pana la 90 de grade Celsius. Pune cartofii in ulei. Da focul mai mare, astfel incat temperatura sa creasca treptat pana la 180 de grade. Lasa-le feliile de cartofi sa se prajeasca pana capata acea culoare aramie.
Scoate chipsurile pe o tava pe care ai asezat in prealabil prosoape de hartie. Astfel, prosoapele vor absorbi excesul de ulei, iar cartofii vor fi tocmai buni de mancat.
In final, adauga putina sare deasupra lor. Asta e tot! Daca doresti sa aiba o aroma deosebita, poti adauga si putina boia dulce sau iute.
Sa ai pofta la rontait! :)
sursa
Comentarii
Adaugă comentariu