Cum sa faci chipsuri perfecte acasa

Stim cu totii ca chipsurile de cartofi pe care le gasim in comert contin tot felul de E-uri si de substante nocive pentru organismul nostru. Cu toate acestea, trebuie sa admitem ca ele sunt destul de gustoase. Asadar, pentru ca ne place sa mancam chipsuri o data la o perioada, dar vrem si sa fim sanatosi, ne-am gandit ca ar fi cazul sa invatam cum sa le facem acasa. Am cautat bine si am gasit o reteta excelenta.       

Cum sa faci chipsuri perfecte acasa

Ai nevoie de:

- cartofi

- ulei
- sare
Mod de preparare:
Inainte de a te apuca sa-i prepari, este foarte important sa stii ca trebuie sa alegi cartofii cu grija daca vrei sa obtii chipsuri perfecte. Alege-i doar pe cei sanatosi, care au o forma ovala, fara denivelari.
Curata cartofii cu grija. Spala-i bine si taie-i in felii subtiri de tot. Foloseste un cutit foarte bine ascutit sau un feliator de legume orizontal pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.
Pune feliile de cartofi in apa rece pe parcurs ce ii tai pe ceilalti. Dupa ce i-ai feliat pe toti, scurge apa din oala si pune alta apa curata, tot rece. Mai lasa-i acolo aproximativ 4-5 minute.
Scurge feliile de cartofi de apa si intinde-le pe toate pe un prosop de bucatarie. Ajuta-i sa se usuce mai rapid, folosind niste prosoape de hartie cu care sa tamponezi fiecare felie in parte.
Secretul unor chipsuri perfecte de cartofi consta, de fapt, in temperatura la care acestea sunt prajite. Asadar, inarmeaza-te cu un termometru de bucatarie si incinge ulei pana la 90 de grade Celsius. Pune cartofii in ulei. Da focul mai mare, astfel incat temperatura sa creasca treptat pana la 180 de grade. Lasa-le feliile de cartofi sa se prajeasca pana capata acea culoare aramie.
Scoate chipsurile pe o tava pe care ai asezat in prealabil prosoape de hartie. Astfel, prosoapele vor absorbi excesul de ulei, iar cartofii vor fi tocmai buni de mancat.
In final, adauga putina sare deasupra lor. Asta e tot! Daca doresti sa aiba o aroma deosebita, poti adauga si putina boia dulce sau iute.
Sa ai pofta la rontait! :)

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi