Cum sa faci chipsuri perfecte acasa

Stim cu totii ca chipsurile de cartofi pe care le gasim in comert contin tot felul de E-uri si de substante nocive pentru organismul nostru. Cu toate acestea, trebuie sa admitem ca ele sunt destul de gustoase. Asadar, pentru ca ne place sa mancam chipsuri o data la o perioada, dar vrem si sa fim sanatosi, ne-am gandit ca ar fi cazul sa invatam cum sa le facem acasa. Am cautat bine si am gasit o reteta excelenta.       

Cum sa faci chipsuri perfecte acasa

Ai nevoie de:

- cartofi

- ulei
- sare
Mod de preparare:
Inainte de a te apuca sa-i prepari, este foarte important sa stii ca trebuie sa alegi cartofii cu grija daca vrei sa obtii chipsuri perfecte. Alege-i doar pe cei sanatosi, care au o forma ovala, fara denivelari.
Curata cartofii cu grija. Spala-i bine si taie-i in felii subtiri de tot. Foloseste un cutit foarte bine ascutit sau un feliator de legume orizontal pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.
Pune feliile de cartofi in apa rece pe parcurs ce ii tai pe ceilalti. Dupa ce i-ai feliat pe toti, scurge apa din oala si pune alta apa curata, tot rece. Mai lasa-i acolo aproximativ 4-5 minute.
Scurge feliile de cartofi de apa si intinde-le pe toate pe un prosop de bucatarie. Ajuta-i sa se usuce mai rapid, folosind niste prosoape de hartie cu care sa tamponezi fiecare felie in parte.
Secretul unor chipsuri perfecte de cartofi consta, de fapt, in temperatura la care acestea sunt prajite. Asadar, inarmeaza-te cu un termometru de bucatarie si incinge ulei pana la 90 de grade Celsius. Pune cartofii in ulei. Da focul mai mare, astfel incat temperatura sa creasca treptat pana la 180 de grade. Lasa-le feliile de cartofi sa se prajeasca pana capata acea culoare aramie.
Scoate chipsurile pe o tava pe care ai asezat in prealabil prosoape de hartie. Astfel, prosoapele vor absorbi excesul de ulei, iar cartofii vor fi tocmai buni de mancat.
In final, adauga putina sare deasupra lor. Asta e tot! Daca doresti sa aiba o aroma deosebita, poti adauga si putina boia dulce sau iute.
Sa ai pofta la rontait! :)

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise