Stim cu totii ca chipsurile de cartofi pe care le gasim in comert contin tot felul de E-uri si de substante nocive pentru organismul nostru. Cu toate acestea, trebuie sa admitem ca ele sunt destul de gustoase. Asadar, pentru ca ne place sa mancam chipsuri o data la o perioada, dar vrem si sa fim sanatosi, ne-am gandit ca ar fi cazul sa invatam cum sa le facem acasa. Am cautat bine si am gasit o reteta excelenta. 
 
 
 
Ai nevoie de:

- cartofi
- ulei
- sare
 
Mod de preparare
 
Inainte de a te apuca sa-i prepari, este foarte important sa stii ca trebuie sa alegi cartofii cu grija daca vrei sa obtii chipsuri perfecte. Alege-i doar pe cei sanatosi, care au o forma ovala, fara denivelari.
 
Curata cartofii cu grija. Spala-i bine si taie-i in felii subtiri de tot. Foloseste un cutit foarte bine ascutit sau un feliator de legume orizontal pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.
 
Pune feliile de cartofi in apa rece pe parcurs ce ii tai pe ceilalti. Dupa ce i-ai feliat pe toti, scurge apa din oala si pune alta apa curata, tot rece. Mai lasa-i acolo aproximativ 4-5 minute.
 
Scurge feliile de cartofi de apa si intinde-le pe toate pe un prosop de bucatarie. Ajuta-i sa se usuce mai rapid, folosind niste prosoape de hartie cu care sa tamponezi fiecare felie in parte.
 
Secretul unor chipsuri perfecte de cartofi consta, de fapt, in temperatura la care acestea sunt prajite. Asadar, inarmeaza-te cu un termometru de bucatarie si incinge ulei pana la 90 de grade Celsius. Pune cartofii in ulei. Da focul mai mare, astfel incat temperatura sa creasca treptat pana la 180 de grade. Lasa-le feliile de cartofi sa se prajeasca pana capata acea culoare aramie.
 
Scoate chipsurile pe o tava pe care ai asezat in prealabil prosoape de hartie. Astfel, prosoapele vor absorbi excesul de ulei, iar cartofii vor fi tocmai buni de mancat.
 
In final, adauga putina sare deasupra lor. Asta e tot! Daca doresti sa aiba o aroma deosebita, poti adauga si putina boia dulce sau iute.
 
Sa ai pofta la rontait! :)

sursa
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    LMonea Dorina, 10 februarie 2016

    Foarte bune ;;

  • Fara foto

    Ionut Petrea, 08 februarie 2016

    multumesc de sfat

  • Fara foto

    Biank Gugu, 07 februarie 2016

    Am facut dupa reteda dumneavoastra a fost o deliciozitate!! Multumesc mult <3

  • Fara foto

    danyela, 27 ianuarie 2016

    Sunt cele mai bune chipsuri facute de mine

  • Fara foto

    Ciobotaru Andreea Georgiana, 19 ianuarie 2016

    multumesc

  • Fara foto

    Doni Doiniku, 30 noiembrie 2015

    ies foarte bine si foarte bune,trebuiesc lasate la prajit pana devin crocante si aramii la culoare,se simte la mana cat de crocante sunt cand se intorc cu spumiera....eu am facut inainte sa gasesc aceasta reteta....si adevarul este ca sunt mult mai sanatoase ca cele din comert.... ;)

  • Fara foto

    jora cirlan, 10 iunie 2015

    sa va uitati la roman ursu sa vedeti ce cipsuri face el

  • Fara foto

    narcisa, 04 noiembrie 2014

    Foarte crocanti,rapid de preprat si un mod de sanate foarte bun

  • Fara foto

    Marian Virlan, 07 iunie 2014

    Imi place mult reteta!

  • Fara foto

    kok miori, 16 mai 2014

    Oare nu se pot face si la cuptor?

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 05 mai 2014

    foarte bune

  • Fara foto

    Nonagenara_Gogu, 05 mai 2014

    Nu ma incanta faptul ca sunt prajiti.

  • Fara foto

    Emil Paun, 24 aprilie 2014

    Eu i-am taiat de 1 mm-2 mm grosime.Au iesit buni,tinand cont ca e prima experienta.Data viitoare voi incerca sa ii tai si mai subtiri,maxim 1 mm grosime.

  • Fara foto

    Mihes Ramona, 08 aprilie 2014

    Pe mine ma enerveaza fiica mea care doreste meru la desert sau la gustare , chipsuri si am cautat repede pe net o reteta sanatoasa de chipsuri pentru fata mea . Multumesc pentru reteta sper sa-i placa si ficei mele . Maine cum ma trezesc am sa-i spun de reteta si o s-o pregatim . :-)

  • Fara foto

    Daniela Ignat, 19 martie 2014

    Pare o reteta usor de facut..multumesc mult de sfat voi incerca aceasta metoda de a prepara cipsurile..

  • Fara foto

    Popescu Elena, 09 decembrie 2013

    Foarte bun !!! Chiar ies la fel de crocante ca cele din comert. Le-am pus doar sare si copilul meu nu a realizat ca nu erau din cei la punga !!! Multumesc !

  • Fara foto

    liliana, 01 decembrie 2013

    cum mai sanatoase daca sunt tot prajiti cartofii in ulei?

  • Fara foto

    Lavinia Capatina, 19 noiembrie 2013

    am incercat si eu reteta,cipsurile ies la fel de gustoase ca cele din comert, doar ca sunt mult mai sanatoase!

  • Fara foto

    Livia Bona, 19 noiembrie 2013

    asa am facut eu ptr nepotele sa termine cu chipsurile din comert ,adaug doar dupa ce sunt reci cartofii presarati cu sare ! altfel se inmoaie !

  • Fara foto

    Mariana Chirilof, 19 noiembrie 2013

    Cel mai bine e sa ii feliati cu ajutorul unui feliator de legume, ies feliile subtiri si egale. Eu le prajesc in ceaun sunt mai usor de manevrat. Atentie, se rumenesc foarte repede si trebuiesc intorsi pe o parte si alta cu rapiditate, nu trebuiesc lasati cartofii sa se prajeasca foarte tare, culoarea sa fie un auriu inchis si nicidecum maronie, devin amari la gust.

  • Fara foto

    Casandra, 19 noiembrie 2013

    la cuptor a incercat cineva sa faca?

  • Fara foto

    Natalia Furnica Secan, 18 noiembrie 2013

    Cit se poate de sanatos . Hai , la marea "rontaiala"....

  • Fara foto

    Cosmina Mosoran, 18 noiembrie 2013

    multumim pt reteta. eu voi pune putina sare,sau chiar deloc

  • Fara foto

    Lia Turovski, 18 noiembrie 2013

    Eu am facut dar, am feliat cartfii cu robotul.

  • Fara foto

    Butnariu Petru, 17 noiembrie 2013

    multumesc pentru sfat

  • Fara foto

    Cazacu Mihaela, 16 noiembrie 2013

    am incercat .....sunt foarte gustoase...incercati si voi ...pofta buna la rontait

  • Fara foto

    Felicia Cibi, 16 noiembrie 2013

    o sa incerc si eu,multumesc pentru sfat

  • Fara foto

    Claudiu Gradinaru, 16 noiembrie 2013

    imi place !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    super...

  • Fara foto

    Cecilia Rosala, 16 noiembrie 2013

    multumesc sunt inebunita dupa ele dar nu ma lasa ca ma ingras! dar si ce daca