Cum sa faci pufuleti acasa

Pufuletii simpli, cu sare, ne amintesc cu drag de copilarie si ne incanta chiar si acum, cand suntem adulti, papilele gustative. Ii rontaim cu placere de fiecare data cand deschidem o punga si o impartim cu toti cei dragi. Pentru ca ne plac atat de mult, ne-am gandit sa le dedicam lor articolul de astazi. Asadar, pentru toti cei care locuiesc in strainatate si nu gasesc pufuleti romanesti in magazine, dar si pentru cei care, pur si simplu, vor sa faca o incercare inedita, prezentam astazi o modalitate simpla in care puteti pregati pufuletii acasa, in bucataria dumneavoastra.  

Cum sa faci pufuleti acasa

Aveti nevoie de:
- 2 cani de malai grisat
- ½ cana de ulei de floarea soarelui
- 1 cana apa minerala
- 2 linguri de sare
- faina
Mod de preparare:
1. Malaiul, uleiul, apa minerala si sarea se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, la viteza medie si apoi mare, pana cand obtineti o compozitie omogena cu aspectul unei crème pufoase de culoare galbuie.
2. Apoi, tapetati o tava cu faina si modelati compozitia cu faina, sub forma de pufuleti sau de bile, in functie de preferinte.
3. Pufuletii se lasa in cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute.
Asta e tot! :)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi