Pufuletii simpli, cu sare, ne amintesc cu drag de copilarie si ne incanta chiar si acum, cand suntem adulti, papilele gustative. Ii rontaim cu placere de fiecare data cand deschidem o punga si o impartim cu toti cei dragi. Pentru ca ne plac atat de mult, ne-am gandit sa le dedicam lor articolul de astazi. Asadar, pentru toti cei care locuiesc in strainatate si nu gasesc pufuleti romanesti in magazine, dar si pentru cei care, pur si simplu, vor sa faca o incercare inedita, prezentam astazi o modalitate simpla in care puteti pregati pufuletii acasa, in bucataria dumneavoastra.
 
Aveti nevoie de:
 
- 2 cani de malai grisat
- ½ cana de ulei de floarea soarelui
- 1 cana apa minerala
- 2 linguri de sare
- faina
 
Mod de preparare
 
1. Malaiul, uleiul, apa minerala si sarea se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, la viteza medie si apoi mare, pana cand obtineti o compozitie omogena cu aspectul unei crème pufoase de culoare galbuie. 
 
2. Apoi, tapetati o tava cu faina si modelati compozitia cu faina, sub forma de pufuleti sau de bile, in functie de preferinte.
 
3. Pufuletii se lasa in cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute.
 
Asta e tot! :)
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 38 comentarii
  • Ana, 23 august 2018

    Nu irositi timp si ingrediente. Nu ies pufuleti doar mamaliga nefacuta

  • Cornelia, 22 noiembrie 2016

    Buna. Eu am de gand sa incerc urmaturul amestec: faina de malai, apa, sare...si sa frig in ulei, dau prin seringa de fursecuri, ii pun varful subtire. Sper sa imi iasa. Eu asa cred ca pufuletii din comerti sunt fripti in ulei incins

  • COMY.M., 18 noiembrie 2013

    buna retete de pufuleti.astia din comert nu sunt sanatosi.

  • Carmen, 17 noiembrie 2013

    Foc mic inseamna 150 grade la cuptor electric sau prima treapta la aragaz normal.

  • Daniela Violeta Rafay, 16 noiembrie 2013

    Mika Mora ok

  • Mika Ella, 16 noiembrie 2013

    sa-li zici si mie daca i-ti ies , ca aici nu gasesc sa cumpar

  • Daniela Violeta Rafay, 16 noiembrie 2013

    voi face si eu

  • Laurica Barbu, 16 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Petrof Andreea, 15 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Petrof Andreea, 15 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Jocuri Pt Copii, 14 noiembrie 2013

    am facut eu azi...nicio legatura cu pufuletii...doar un alt fel de mamaliga, mai uscata si coapta la cuptor.

  • Carmen Somesfalean, 14 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Barbascu Vasile, 14 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    super...

  • Mariana Chirilof, 14 noiembrie 2013

    si cate faina se pune? si sarea nu e cam multa? totusi doua linguri de sare pare cam mult

  • Madi Ghica, 14 noiembrie 2013

    Ce idee minunata!!!Demult vreau sa fac pufuleti in casa ca la noi nu se gasesc:((..Multumim de reteta

  • Teo Angheluta, 13 noiembrie 2013

    ok.mlnunata reteta.....

  • teo angheluta., 13 noiembrie 2013

    ....asta in cazul in care ai si aceste produse! De fapt,acesti miraculosi "pufuleti trebuie sa ne aminteasca cumva de alte timpuri?.......

  • Daniela Elena Kidane, 13 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Sue Wellyn, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Ana-Maria Radulescu, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • constanta proca, 12 noiembrie 2013

    O idee interesanta...

  • Corina Viorica Szabo, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • But Gheorghe, 12 noiembrie 2013

    Malai grisat se gaseste in comert este ca grisul are particule mai mari decat malaiul obisnuit

  • Eugen Cristea, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Nora Amicidizoe, 12 noiembrie 2013

    ce inseamna malai grisat??

  • Dinu, 12 noiembrie 2013

    Ia o masina de tocat astupa gaurile sitei si lasa numai una. Apoi baga malai si sare si multa fortza la manivela.

  • Carmen Somesfalean, 12 noiembrie 2013

    a facut cineva? sunt foarte curioasa daca au iesit. idea e super

  • Paula Urca, 12 noiembrie 2013

    ce inseamna foc mic in grade? :)

  • Anisoara Goleanu, 12 noiembrie 2013

    Voi incerca,sper sa-mi iasa!

  • Liana, 12 noiembrie 2013

    Assiris, de ce nu ne dai reteta pe care tu o cunosti? Nu vrei sa imparti cu noi secretele tale?

  • Puiu Tzopa, 12 noiembrie 2013

    O sa incerc .Daca pun aluatul in punga de ornat torturi si le dau ce forma vreau?

  • Ana-Maria Antonache, 12 noiembrie 2013

    interesant...

  • Crangasu Adriana, 11 noiembrie 2013

    nu cred ca ies asa spongiosi

  • assiris, 11 noiembrie 2013

    ", 11 noiembrie 2013 nu e nici pe departe reteta cred ca sunt una din foarte putinele persoane, ce stiu cu adevarat reteta si eu oricum nu as posta niciodata" Nu o spui nici confidential?

  • 11 noiembrie 2013

    merge metoda?

  • 11 noiembrie 2013

    merege? :)

  • 11 noiembrie 2013

    nu e nici pe departe reteta cred ca sunt una din foarte putinele persoane, ce stiu cu adevarat reteta si eu oricum nu as posta niciodata