Pufuletii simpli, cu sare, ne amintesc cu drag de copilarie si ne incanta chiar si acum, cand suntem adulti, papilele gustative. Ii rontaim cu placere de fiecare data cand deschidem o punga si o impartim cu toti cei dragi. Pentru ca ne plac atat de mult, ne-am gandit sa le dedicam lor articolul de astazi. Asadar, pentru toti cei care locuiesc in strainatate si nu gasesc pufuleti romanesti in magazine, dar si pentru cei care, pur si simplu, vor sa faca o incercare inedita, prezentam astazi o modalitate simpla in care puteti pregati pufuletii acasa, in bucataria dumneavoastra.
 
Aveti nevoie de:
 
- 2 cani de malai grisat
- ½ cana de ulei de floarea soarelui
- 1 cana apa minerala
- 2 linguri de sare
- faina
 
Mod de preparare
 
1. Malaiul, uleiul, apa minerala si sarea se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, la viteza medie si apoi mare, pana cand obtineti o compozitie omogena cu aspectul unei crème pufoase de culoare galbuie. 
 
2. Apoi, tapetati o tava cu faina si modelati compozitia cu faina, sub forma de pufuleti sau de bile, in functie de preferinte.
 
3. Pufuletii se lasa in cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute.
 
Asta e tot! :)
 
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 37 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Cornelia, 22 noiembrie 2016

    Buna. Eu am de gand sa incerc urmaturul amestec: faina de malai, apa, sare...si sa frig in ulei, dau prin seringa de fursecuri, ii pun varful subtire. Sper sa imi iasa. Eu asa cred ca pufuletii din comerti sunt fripti in ulei incins

  • Fara foto

    COMY.M., 18 noiembrie 2013

    buna retete de pufuleti.astia din comert nu sunt sanatosi.

  • Fara foto

    Carmen, 17 noiembrie 2013

    Foc mic inseamna 150 grade la cuptor electric sau prima treapta la aragaz normal.

  • Fara foto

    Daniela Violeta Rafay, 16 noiembrie 2013

    Mika Mora ok

  • Fara foto

    Mika Ella, 16 noiembrie 2013

    sa-li zici si mie daca i-ti ies , ca aici nu gasesc sa cumpar

  • Fara foto

    Daniela Violeta Rafay, 16 noiembrie 2013

    voi face si eu

  • Fara foto

    Laurica Barbu, 16 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Petrof Andreea, 15 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Petrof Andreea, 15 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Jocuri Pt Copii, 14 noiembrie 2013

    am facut eu azi...nicio legatura cu pufuletii...doar un alt fel de mamaliga, mai uscata si coapta la cuptor.

  • Fara foto

    Carmen Somesfalean, 14 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Barbascu Vasile, 14 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    super...

  • Fara foto

    Mariana Chirilof, 14 noiembrie 2013

    si cate faina se pune? si sarea nu e cam multa? totusi doua linguri de sare pare cam mult

  • Fara foto

    Madi Ghica, 14 noiembrie 2013

    Ce idee minunata!!!Demult vreau sa fac pufuleti in casa ca la noi nu se gasesc:((..Multumim de reteta

  • Fara foto

    Teo Angheluta, 13 noiembrie 2013

    ok.mlnunata reteta.....

  • Fara foto

    teo angheluta., 13 noiembrie 2013

    ....asta in cazul in care ai si aceste produse! De fapt,acesti miraculosi "pufuleti trebuie sa ne aminteasca cumva de alte timpuri?.......

  • Fara foto

    Daniela Elena Kidane, 13 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Sue Wellyn, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Ana-Maria Radulescu, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    constanta proca, 12 noiembrie 2013

    O idee interesanta...

  • Fara foto

    Corina Viorica Szabo, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    But Gheorghe, 12 noiembrie 2013

    Malai grisat se gaseste in comert este ca grisul are particule mai mari decat malaiul obisnuit

  • Fara foto

    Eugen Cristea, 12 noiembrie 2013

    Kiki Boh Polenta, stiu

  • Fara foto

    Nora Amicidizoe, 12 noiembrie 2013

    ce inseamna malai grisat??

  • Fara foto

    Dinu, 12 noiembrie 2013

    Ia o masina de tocat astupa gaurile sitei si lasa numai una. Apoi baga malai si sare si multa fortza la manivela.

  • Fara foto

    Carmen Somesfalean, 12 noiembrie 2013

    a facut cineva? sunt foarte curioasa daca au iesit. idea e super

  • Fara foto

    Paula Urca, 12 noiembrie 2013

    ce inseamna foc mic in grade? :)

  • Fara foto

    Anisoara Goleanu, 12 noiembrie 2013

    Voi incerca,sper sa-mi iasa!

  • Fara foto

    Liana, 12 noiembrie 2013

    Assiris, de ce nu ne dai reteta pe care tu o cunosti? Nu vrei sa imparti cu noi secretele tale?

  • Fara foto

    Puiu Tzopa, 12 noiembrie 2013

    O sa incerc .Daca pun aluatul in punga de ornat torturi si le dau ce forma vreau?

  • Fara foto

    Ana-Maria Antonache, 12 noiembrie 2013

    interesant...

  • Fara foto

    Crangasu Adriana, 11 noiembrie 2013

    nu cred ca ies asa spongiosi

  • Fara foto

    assiris, 11 noiembrie 2013

    ", 11 noiembrie 2013 nu e nici pe departe reteta cred ca sunt una din foarte putinele persoane, ce stiu cu adevarat reteta si eu oricum nu as posta niciodata" Nu o spui nici confidential?

  • Fara foto

    11 noiembrie 2013

    merge metoda?

  • Fara foto

    11 noiembrie 2013

    merege? :)

  • Fara foto

    11 noiembrie 2013

    nu e nici pe departe reteta cred ca sunt una din foarte putinele persoane, ce stiu cu adevarat reteta si eu oricum nu as posta niciodata