Desert de vara: cheesecake cu zmeura

Daca zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul sa dai o fuga la piata! Proaspata, parfumata si racoritoare, zmeura este un deliciu in zilele de vara. Iar ca deliciul sa fie suprem, fara sa-ti afecteze deloc silueta de plaja, incearca un cheesecake cu zmeura.     

Desert de vara: cheesecake cu zmeura

Iata de ce ai nevoie:

Pentru blat: 120 g biscuiti fara zahar si 50 g unt cu continut redus de grasime Koliba.

Pentru crema de branza: 350 g urda dulce degresata Ricoletka de la Koliba, 3-4 linguri de indulcitor de stevie, 2 oua, 120 g iaurt dietetic, o lingura de faina, coaja de la o lamaie.

Pentru topping: 300 g zmeura si 2 linguri de zahar.
Mod de preparare:

Macina biscuitii cat mai fin si amesteca-i cu untul Gustul Untului Koliba taiat cubulete, pana vei obtine un aluat sfaramicios. Asaza aluatul intr-o tava tapetata cu unt Koliba si cu faina si pune-o la cuptor timp de 5-10 minute. In acest timp, pune urda dulce Ricoletka in mixer impreuna cu indulcitorul. Adauga apoi iaurtul, faina, coaja de lamaie si ouale si mixeaza bine. Toarna compozitia obtinuta in tava, peste aluat.

Baga tava din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand amestecul se rumeneste pe margini. Mixeaza zmeura si apoi pune-o pe foc impreuna cu zaharul pana cand acesta se incorporeaza si obtii un sos mai gros. Toarna sosul peste cheesecake, dupa ce il scoti din cuptor.

Servire:
Cheesecake-ul cu zmeura se serveste cat mai rece, pentru a fi pe deplin savuros si racoritor!
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise