Din pacate, nu toata lumea are posibilitatea de a consuma carne de pui din propria gospodarie, multi dintre noi fiind nevoiti sa isi faca aprovizionarea din marile magazine. Este bine de stiut insa ca puiul  ce se regaseste pe rafturile magazinelor nu este foarte sanatos. 
 
Dupa ani intregi in care FDA (Directia pentru Alimentatie Publica din America) a ocolit acest subiect, au recunoscut intr-un final adevarul: carnea de pui din comert contine arsenic. Mai mult chiar, se pare ca arsenicul este adaugat in mod voit in mancarea pasarilor pentru ca pielea si carnea lor sa capete un aspect mai sanatos. Se pare ca toti puii tratati cu 3-Nitro au un nivel de arsenic mult mai mare in organism decat cei care nu au fost tratati deloc.

Arsenicul este o chimicala toxica ce poate cauza cancer, iar in doze mari poate provoca chiar moartea. Socant este ca in aceasta situatie se regaseste mai mult de 70% din carnea de pui comercializata in SUA.
 
Compania producatoare Pfizer a anuntat ca va scoate din luna iulie de pe piata acest produs. In ciuda acestui fapt, compania sustine ca arsenicul gasit in carnea de pui este inr-o cantitate foarte mica, ce nu ar putea pune in pericol sanatatea umana. Pe de alta parte, studii medicale au demonstrat ca orice cantitate de arsenic este periculoasa pentru organism, in special pentru femeile insarcinate si copii. 
 
Cum poti recunoaste un pui tratat cu arsenic:
 
1. Puiul are o culoare roz, nenaturala;
2. Grasimea trebuie sa fie de culoare alb pana la galben inchis, nu gri;
3. Dupa termenul de valabilitate.

Sursa articol: www.msn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto