După o primă ediţie de succes, la care au participat peste 2000 de persoane, Festivalul Deltei revine în Bucureşti. Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura pe  13  şi 14 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită.
 
Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește prezenți la eveniment vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă. Ca şi la prima ediţie, vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, care reîntregeşte, la sute de kilometrii depărtare, imaginea Deltei Dunării. 
 
Aceştia pot cunoaşte tradiţiile, oamenii din Deltă sau arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Vizitatorii pot gusta preparate din peşte, gătite după reţete specifice, de bucătărese venite special în Bucureşti: ciorbă de peşte, saramură de peşte cu mămăliguţă, chifteluţe, friptură sau frigărui din peşte, salată de icre sau macrou la grătar. Nu vor lipsi nici imaginile din Delta de odinioară, muzica specifică zonei sau suvenirurile.  
 
Evenimentul este o oportunitate unică de a cunoaşte îndeaproape Delta Dunării şi o încercare de a intensifica turismul în această zonă, cu scopul redescoperirii şi protejării celei mai bine conservate Delte a Europei. 
 
Festivalul Deltei te provoacă la concurs! Lasă un comentariu la postarea despre concurs de pe pagina de Facebook Festivalul Deltei, spune-ne cum preferi să mănânci peștele, dă share postării pe pagina ta, adună cât mai multe Like-uri de la prietenii tăi, iar noi te premiem!  Oferim zilnic 1 meniu pentru 2 persoane la Festivalul Deltei. Câștigătorii pot alege între următoarele meniuri: 
 
1. Ciorba de peste + Saramura + Mamaliguta + Bautura gratuita 
2. Ciorba de peste + Chiftelute din peste + Sos traditional + Salata de varza + Bautura gratuita 
3. Ciorba de peste + Friptura de peste + Cartofi prajiti + Salata de varza + Sos traditional + Bautura gratuita 
4. Ciorba de peste + Frigarui de peste + Sos traditional +   Salata de varza + Cartofi prajiti +Bautura gratuita.

Intrarea este gratuită.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Maria Simtea, 13 septembrie 2014

    Voi fi prezenta sa degust bunatatile Deltei. Salutare pescari Bucuresteni de la Mila 23.