Încercați Salinate, specialități tradiționale din carne maturate chiar în Salina Turda

Vă plac produsele tradiționale românești, dar vă fac cu ochiul și abordările moderne ale alimentației?

Încercați Salinate, specialități tradiționale din carne maturate chiar în Salina Turda

Vă plac produsele tradiționale românești, dar vă fac cu ochiul și abordările moderne ale alimentației? Atunci „musai” să încercați Salinatele, o gamă unică de specialități de porc crud-uscate maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda din județul Cluj. Un produs unic în România, pe care vi-l oferă CIA Aboliv, cel mai mare producător de preparate din carne din județul Cluj.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit sarea pentru prepararea și conservarea alimentelor. Rețeta conservării cărnii în acest mod datează de mii de ani, când singurele modalități de păstrare erau sărarea și uscarea. Pe de altă parte, peșterile, datorită unor condiții optime de umiditate (77%-80%) și temperatură (110C-140C), au reprezentat habitaturi ideale pentru maturarea și uscarea produselor din carne. Acum, CIA Aboliv a luat aminte de la strămoși și vă pune pe masă produse autentice: o reinterpretare modernă a rețetelor de odinioară.

Salinatele s-au născut din dorința de a satisface într-o măsură cât mai mare nivelul de așteptare al consumatorilor de produse din carne unice, cu specifici tradițional. Se adresează celor care doresc să redescopere bogăția unei alimentații naturale, sănătoase, fără E-uri și conservanți artificiali.

Întreaga gamă de produse Salinate este realizată din carne de porc de cea mai bună calitate, provenind din gospodăriile oamenilor din zonă – preponderent rasele de porc Bazna și Marele Alb. Gama conține patru sortimente: pulpă, cotlet, piept și ceafă, care sunt maturate inițial în saramură naturală și atent condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihnește apoi pentru 25 de zile în micro-climatul natural al Salinei Turda, în condiții ideale de umiditate și temperatură, unde capătă un gust desăvârșit.

Autenticitatea și valoarea Salinatelor sunt confirmate de obținerea atestatului de „produs tradițional românesc”, eliberat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru toată gama – primul produs din carne din județul Cluj cu această atestare. Specialitățile sunt disponibile la intrarea în Salina Turda, prin intermediul unui automat special amenajat, în magazinele proprii ale CIA Aboliv din Turda, județul Cluj, și în magazine selectate din rețeaua Mega Image din București.

Cu cea mai mare și mai modernă fabrică de preparate din carne din județul Cluj, CIA Aboliv și-a început povestea în 1992, în localitatea Mihai Viteazu, pentru ca acum să ajungă să fie unul dintre cei mai prolifici și importanți furnizori de produse private labels din România, cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro și peste 350 de angajați. Calitatea produselor CIA Aboliv permite prezența atât în marile rețele de supermarketuri, cât și pe piața tradițională.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise