Mageirocofobia – frica de gatit

Mageirocofobia se numara printre cele mai bizare frici din lume. De ce? Pentru ca cei care sufera de  aceasta fobie se tem sa gateasca mancarea. Unora le este frica sa gateasca pentru grupuri mari de oameni, pe cand altii nici nu vor sa se gandeasca cum ar fi sa se apropie de aragaz sau de ustensilele de bucatarie.

Mageirocofobia – frica de gatit

Cei care sufera de aceasta fobie se tem, de fapt, de mai multe lucruri:

- ca masa nu va arata impecabil, ca preparatele nu vor fi perfecte
- ca nu vor putea prepara mancare pentru grupuri mari de oameni
- sa nu serveasca mancare cu aspect inestetic sau cu gust neplacut
- sa nu arda mancarea
- sa nu combine gresit condimentele
- sa nu ii imbolnaveasca pe ceilalti cu mancarea pe care au preparat-o
- sa nu se taie cu cutitul, sa nu se arda la aragaz sau sa raneasca in orice alt mod in bucatarie
- sa urmeze o reteta (pentru ca retetele le par a fi complicate si imposibil de urmat)
Din fericire, o parte din cei care sufera de mageirocofobie, reusesc sa tina aceasta teama partial sub control si sa evite doar acei factori care le provoaca panica. Fobia se poate agrava atunci cand persoana care sufera devine parinte si este nevoita sa gateasca pentru copil ori in situatia in care se casatoreste cu o persoana care trebuie sa gateasca zilnic pentru amandoi pentru ca atunci intervine si sentimentul de vina.
In functie de severitate, mageirocofobia se poate trata prin sedinte de psihoterapie cu un specialist ori prin medicatie. Odata ce efectele se diminueaza, persoanele carora le este teama sa gateasca pot incepe sa prepare mancaruri de baza. In cazul in care simptomele persista, este recomandat ca cei care sufera de aceasta fobie sa stea departe de bucatarie.

sursa si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise