Mageirocofobia – frica de gatit

Mageirocofobia se numara printre cele mai bizare frici din lume. De ce? Pentru ca cei care sufera de  aceasta fobie se tem sa gateasca mancarea. Unora le este frica sa gateasca pentru grupuri mari de oameni, pe cand altii nici nu vor sa se gandeasca cum ar fi sa se apropie de aragaz sau de ustensilele de bucatarie.

Mageirocofobia – frica de gatit

Cei care sufera de aceasta fobie se tem, de fapt, de mai multe lucruri:

- ca masa nu va arata impecabil, ca preparatele nu vor fi perfecte
- ca nu vor putea prepara mancare pentru grupuri mari de oameni
- sa nu serveasca mancare cu aspect inestetic sau cu gust neplacut
- sa nu arda mancarea
- sa nu combine gresit condimentele
- sa nu ii imbolnaveasca pe ceilalti cu mancarea pe care au preparat-o
- sa nu se taie cu cutitul, sa nu se arda la aragaz sau sa raneasca in orice alt mod in bucatarie
- sa urmeze o reteta (pentru ca retetele le par a fi complicate si imposibil de urmat)
Din fericire, o parte din cei care sufera de mageirocofobie, reusesc sa tina aceasta teama partial sub control si sa evite doar acei factori care le provoaca panica. Fobia se poate agrava atunci cand persoana care sufera devine parinte si este nevoita sa gateasca pentru copil ori in situatia in care se casatoreste cu o persoana care trebuie sa gateasca zilnic pentru amandoi pentru ca atunci intervine si sentimentul de vina.
In functie de severitate, mageirocofobia se poate trata prin sedinte de psihoterapie cu un specialist ori prin medicatie. Odata ce efectele se diminueaza, persoanele carora le este teama sa gateasca pot incepe sa prepare mancaruri de baza. In cazul in care simptomele persista, este recomandat ca cei care sufera de aceasta fobie sa stea departe de bucatarie.

sursa si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise