Soia Inedit, ingredientul perfect pentru o nutriție echilibrată și pentru un meniu savuros și ușor de preparat

Inedit şi produsele sale pe bază de soia și-au demonstrat calitățile într-o sesiune de gătit interactivă, găzduită de chef Marius Tudosiei la Băcănia Veche Charity Shop, alături de  dr. nutriționist Luana Sahian. Gazdele au vorbit despre beneficiile consumului de soia şi au lămurit curiozităţile invitatelor în acest sens, în contextul în care tot mai mulţi români au devenit receptivi la alimentația cu soia pe care o consideră o alternativă naturală pentru o dietă echilibrată.   

Soia Inedit,  ingredientul perfect pentru o nutriție echilibrată și pentru un meniu savuros și ușor de preparat

Soia şi consumatorii români

Consumatorii români percep soia ca pe un înlocuitor natural şi mai uşor al cărnii, considerând-o o componentă importantă a unui stil de viaţă echilibrat. Un alt avantaj al consumului de soia este considerat modul simplu de preparare şi varietatea opţiunilor în preparare.

77% dintre cei care consumă soia o folosesc în alimentație pe tot parcursul anului, independent de perioadele de post, iar 23 % dintre ei consumă soia exclusiv în perioadele de post, conform unui studiu 360 Insights, inițiat de Dr. Oetker pentru Inedit.

În ceea ce priveşte profilul consumatorului român de soia şi motivaţiile sale, conform studiului iniţiat de Inedit, există trei categorii principale de consumatori:
consumatorii interesaţi de sănătate, pentru care soia este o alegere naturală şi sănătoasă
consumatorii emancipaţi, pentru care soia este o alegere gustoasă pentru un stil de viaţă echilibrat
consumatorii tradiţionalişti, pentru care soia este o alegere practică şi accesibilă
" Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esențiali şi antioxidanți şi este săracă în carbohidrați, având un aport semnificativ asupra organismului. Datorită proprietăților sale, soia şi produsele din soia pot înlocui nu numai carnea, ci şi lactatele, asigurand o alimentaţie echilibrată ”, spune dr. Luana Sahian, consultant în nutriție.
Soia, o multitudine de opţiuni şi feluri savuroase de a o prepara
Chef Marius a deschis sesiunea de gătit cu un desert pe care l-a pregătit in premieră pentru noi, o prăjitură delicioasă pe bază de lapte de soia. Apoi, ne-a delectat atât papilele gustative, cât şi ochii prin prepararea într-un timp foarte scurt a patru feluri savuroase: crenvurşti din soia in foietaj, salată de crudităţi cu tofu, tofu picant şi tofu cu noodles şi sos de soia, precum şi a unei salate cu castraveţi şi sos de soia. Adept al gătitului rapid şi simplu, dar parfumat şi delicios, chef Marius ne-a demonstrat că produsele pe bază de soia constituie feluri de mâncare nu doar sănătoase, ci şi gustoase.

Soia nu este doar o alternativă pentru o alimentaţie echilibrată ci şi un ingredient care poate duce la prepararea unor reţete delicioase. Fie că este vorba de salate cu legume proaspete şi tofu, tofu picant sau cu noodles, mâncărică preparată din soia deshidratată sau budinci savuroase cu laptele de soia, opţiunile sunt multiple pentru orice masă din zi.

Soia Inedit

Inedit, brand în portofoliul Dr. Oetker, aduce o gamă largă şi variată de produse din soia pentru consumatorii români. Inedit este specializat în fabricarea alimentelor vegetale pe bază de soia nemodificată genetic (non-MG) şi are o experienţă de peste 13 ani în acest domeniu.

Soia reprezintă o sursă importantă de proteine (aproximativ 40%) fiind o alternativă pentru aportul de proteine de origine animală. ”Grăsimile bune”, în cea mai mare parte grăsimi polinesaturate, alături de fibre, vitamine şi minerale punctează bogăţia nutriţională a boabelor de soia. FDA (Food and Drug Administration) susţine că un consum de 25 g proteină din soia zilnic alături de o alimentaţie săracă în grăsimi saturate şi colesterol poate reduce riscul afecţiunilor cardiace”, a spus dr. nutriţionist Luana Sahian în cadrul evenimentului.
Având la bază materie primă din surse atent selecţionate şi verificate şi metode tradiţionale de preparare, produsele din soia Inedit se remarcă atât prin concentraţia mare de soia din fiecare categorie de produs cât şi prin gustul deosebit al acestora.

Portofoliul Inedit include tofu în saramură, în cinci sortimente (simplu, afumat, cu mărar, cu chimen şi cu ardei), băutură din soia (simplă, cu aromă de căpşuni, cu aromă de vanilie, cu aromă de miere şi cereale), pate vegetal şi helvet, sos de soia şi sos de maioneză, soia texturată în mai multe variante, crochete şi crenvurşti.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise