Va propun o modalitate sanatoasa si gustoasa de a gati pieptul de pui, umplut cu legume.

Ingrediente

3 felii zdravene de piept de pui, pregatite ca pentru snitel (cate 1/2 de piept de pui mare/felie)
bucatile mai mici de la pieptii de pui + 1/2 de piept de pui, taiate in cubulete
1/2 de ceapa
1 catel de usturoi
1 morcov mic
3-4 linguri de fasole verde (congelata, proaspata sau din conserva) - ideal ar fi cate 2-3 fire de sparanghel la fiecare bucata, eu nu am avut
patrunjel verde tocat
sare si piper
3 linguri de ulei de masline extravirgin


Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu sara bucatele de carne prin toata bucataria).

Carnea taiata cubulete se toaca fin, impreuna cu 1/2 de ceapa si catelul de usturoi (eu am dat totul la robot). Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Feliile de piept de pui se sareaza si se condimenteaza; morcovul se curata si se taie in bastonase lungi de 8-10 cm si cu grosimea de 0,5 cm.

Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o treime din umplutura, apoi bastonase de morcov, alternand cu bucatele de fasole verde (eu am avut congelata) sau cu fire de sparanghel (sau tije de apio etc.).



Fiecare felie de carne se impacheteaza ca o sarma mare si se fixeaza cu scobitori.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin, in care se rumenesc  in 3-4 minute "pachetelele" pe toate partile. Imediat ce carnea s-a rumenit, se muta intr-un vas termorezistent. Se toarna pe deasupra uleiul de masline ramas (1 lingura), se acopera cu foile de aluminiu si se da vasul la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se "odihneasca" acoperita aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile si se serveste pipetul de pui alaturi de o garnitura si/sau salata dupa gust (in cazul meu, a fost o salata de telina cu morcov si mar).


Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Ioana Ioana Ioa, 29 decembrie 2014

    merita incercat

  • Fara foto

    Elena Burz, 22 decembrie 2014

    Foarte buna aceasta rulada!

  • Fara foto

    Alina Lenuta, 17 decembrie 2014

    merita hncercat

  • Fara foto

    Estrella Radut, 26 decembrie 2013

    merita incercat

  • Fara foto

    Loredana Ion, 08 decembrie 2013

    ami place

  • Fara foto

    Verman Vladimir, 06 august 2013

    E foarte bun, dar la urma intindeti galbenus de ou pe rulouri.

  • felicia

    felicia (Chef de cuisine) , 09 mai 2013

    foarte bun

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Foarte bun si sanatos ! Super faina si salata (o ador)!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2012

    Un singur cuvant "super "...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 iunie 2012

    Delicios!