Rosii umplute cu carne de pui

Pentru ca in luna august rosiile sunt coapte si dulci, ele pot fi folosite in toate modurile posibile. De data aceasta eu m-am gandit sa le umplu cu putina carne de pui, dar puteti pune orice fel de carne va place. De asemenea, am folosit un mod de preparare care nu fierbe prea tare rosiile, si le lasa intregi si destul de ferme.

Rosii umplute cu carne de pui

Ingrediente pentru 5 persoane:

200 g piept de pui, dezosat, tocat

100 g orez cu bob rotund

1/2 ceapa, tocata

100 ml ulei (1/2 cana)

400 ml suc de rosii (2 cani)

200 ml apa (o cana)

250 ml apa

sare, piper dupa gust

10 rosii, medii

Cum se face:

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde).

Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.

Pune 200 ml din sucul de rosii si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.

In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele.

Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place).

Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe aragaz, la foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa

Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.

Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor