Pentru ca in luna august rosiile sunt coapte si dulci, ele pot fi folosite in toate modurile posibile. De data aceasta eu m-am gandit sa le umplu cu putina carne de pui, dar puteti pune orice fel de carne va place. De asemenea, am folosit un mod de preparare care nu fierbe prea tare rosiile, si le lasa intregi si destul de ferme.
Ingrediente pentru 5 persoane:
200 g piept de pui, dezosat, tocat
100 g orez cu bob rotund
1/2 ceapa, tocata
100 ml ulei (1/2 cana)
400 ml suc de rosii (2 cani)
200 ml apa (o cana)
250 ml apa
sare, piper dupa gust
10 rosii, medii
Cum se face:
Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde).
Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.

Pune 200 ml din sucul de rosii si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.

In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele.

Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place).

Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe aragaz, la foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa
Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.
Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii