Rosii umplute cu carne de pui

Pentru ca in luna august rosiile sunt coapte si dulci, ele pot fi folosite in toate modurile posibile. De data aceasta eu m-am gandit sa le umplu cu putina carne de pui, dar puteti pune orice fel de carne va place. De asemenea, am folosit un mod de preparare care nu fierbe prea tare rosiile, si le lasa intregi si destul de ferme.

Rosii umplute cu carne de pui

Ingrediente pentru 5 persoane:

200 g piept de pui, dezosat, tocat

100 g orez cu bob rotund

1/2 ceapa, tocata

100 ml ulei (1/2 cana)

400 ml suc de rosii (2 cani)

200 ml apa (o cana)

250 ml apa

sare, piper dupa gust

10 rosii, medii

Cum se face:

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde).

Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.

Pune 200 ml din sucul de rosii si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.

In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele.

Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place).

Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe aragaz, la foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa

Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.

Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi