Este o reteta simpla si racoritoare de cupcakes cu lamaie si mac, ornate cu crema de branza.
Pentru 8-10 cupcakes:
110 g faina
100 g iaurt
50 g unt
70 g zahar fin
2 oua mici
2 lingurite seminte mac
2 lingurite coaja de lamaie
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
150 - 200 g mascarpone
100 g zahar pudra
zeama de la o lamaie
Mai intai ne pregatim formele in care vom coace cupcakes: ungem cu ulei sau punem hartie speciala in tava, sau, daca folositi forme de silicon le puteti lasa simple, sau unse cu putin ulei. Dam drumul la cuptor, si il incalzim la 180 de grade.
Topim untul la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba, dupa care il lasam sa se raceasca putin. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam iaurtul si batem pana se incorporeaza.
Separat, intr-un bol incapator amestecam faina, praful de copt, zaharul fin, macul si coaja de lamaie. Peste ele turnam untul si ouale impreuna cu iaurtul. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza, nu e nevoie sa insistati prea mult.
Umplem formele cu acest aluat, lasand ceva loc liber, ca sa aiba unde creste, si le dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana trec testul scobitorii. Dupa ce scoatem cupcakes de la cuptor, le lasam sa se raceasca complet, inainte de a le orna.
Pentru decor, amestecam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam zeama de lamaie. Desi poate parea cam moale amestecul, pe masura ce adaugati zeama de lamaie, acesta se va intari. Spritam peste cupcakes crema de mascarpone.
Aceste prajiturele sunt foarte pufoase, aromate, rezista cateva zile la frigider, la fel de pufoase.
Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii