O prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi.

Pentru o tava de 24x37 am folosit:
250 g faina
300 g zahar brun
2 oua
2 banane coapte
120 ml ulei de floarea soarelui
120 ml lapte
75 g cacao (3-4 linguri)
o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
240 ml apa calduta

Amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare.
Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, bananele, laptele, uleiul, apa si vanilia.

Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii.

Pentru decor, am pregatit o glazura de ciocolata din 200 g ciocolata si 150 ml smantana lichida, dupa reteta cunoscuta: incalzim smantana pana la fierbere, luam de pe foc, adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura rece.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Elena Lazar, 05 septembrie 2013

    am incercato este delicioasa.

  • Fara foto

    Silviu Marius Dumitru, 16 iunie 2013

    bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Fara foto

    valentina (Bucatar) , 09 aprilie 2013

    Acum am taiat-o si am papat o bucata. Chiar ma mir ce bine mi-a iesit :) Este delicioaaaasa si usor de facut, desi eu nu gatesc frecvent. M-a bulversat putin cantitatea de cacao, 5 linguri cu varf aveau 40 de grame. N-am pus mai mult (in reteta scria 75g). Per ansamblu, nota 10.

  • Pintilie Ioana

    Pintilie Ioana (Bucatar) , 29 ianuarie 2013

    arata bine:)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Cine nu a incercat aceasta reteta nici nu stie ce pierde !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Trebuie sa fie un deliciu!!!

  • Fara foto

    bulzgeorgiana (Bucatar) , 03 decembrie 2011

    arata delicios, o sa o incerc pt a o intampina pe viitoarea mea soacra asa ca tineti-mi pumnii!:))

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Imi face cu ochiul!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

    Excelenta!!!!

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

    Arata senzational, trebuie neaparat sa incerc reteta!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

    O reteta pe care o fac intotdeauna cu drag pentru ca este foarte apreciata de toti din casa !