O prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi.
Pentru o tava de 24x37 am folosit:
250 g faina
300 g zahar brun
2 oua
2 banane coapte
120 ml ulei de floarea soarelui
120 ml lapte
75 g cacao (3-4 linguri)
o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
240 ml apa calduta
Amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare.
Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, bananele, laptele, uleiul, apa si vanilia.
Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii.
Pentru decor, am pregatit o glazura de ciocolata din 200 g ciocolata si 150 ml smantana lichida, dupa reteta cunoscuta: incalzim smantana pana la fierbere, luam de pe foc, adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura rece.
Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii