O prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi.
Pentru o tava de 24x37 am folosit:
250 g faina
300 g zahar brun
2 oua
2 banane coapte
120 ml ulei de floarea soarelui
120 ml lapte
75 g cacao (3-4 linguri)
o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
240 ml apa calduta
Amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare.
Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, bananele, laptele, uleiul, apa si vanilia.
Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii.
Pentru decor, am pregatit o glazura de ciocolata din 200 g ciocolata si 150 ml smantana lichida, dupa reteta cunoscuta: incalzim smantana pana la fierbere, luam de pe foc, adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura rece.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii