O prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi.

Pentru o tava de 24x37 am folosit:
250 g faina
300 g zahar brun
2 oua
2 banane coapte
120 ml ulei de floarea soarelui
120 ml lapte
75 g cacao (3-4 linguri)
o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
240 ml apa calduta

Amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare.
Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, bananele, laptele, uleiul, apa si vanilia.

Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii.

Pentru decor, am pregatit o glazura de ciocolata din 200 g ciocolata si 150 ml smantana lichida, dupa reteta cunoscuta: incalzim smantana pana la fierbere, luam de pe foc, adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura rece.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Elena Lazar, 05 septembrie 2013

    am incercato este delicioasa.

  • Fara foto

    Silviu Marius Dumitru, 16 iunie 2013

    bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Fara foto

    valentina (Bucatar) , 09 aprilie 2013

    Acum am taiat-o si am papat o bucata. Chiar ma mir ce bine mi-a iesit :) Este delicioaaaasa si usor de facut, desi eu nu gatesc frecvent. M-a bulversat putin cantitatea de cacao, 5 linguri cu varf aveau 40 de grame. N-am pus mai mult (in reteta scria 75g). Per ansamblu, nota 10.

  • Pintilie Ioana

    Pintilie Ioana (Bucatar) , 29 ianuarie 2013

    arata bine:)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Cine nu a incercat aceasta reteta nici nu stie ce pierde !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Trebuie sa fie un deliciu!!!

  • Fara foto

    bulzgeorgiana (Bucatar) , 03 decembrie 2011

    arata delicios, o sa o incerc pt a o intampina pe viitoarea mea soacra asa ca tineti-mi pumnii!:))

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Imi face cu ochiul!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

    Excelenta!!!!

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

    Arata senzational, trebuie neaparat sa incerc reteta!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

    O reteta pe care o fac intotdeauna cu drag pentru ca este foarte apreciata de toti din casa !