Salata Nicoise

Va prezentam o reteta delicioasa si dietetica, Salata Nicoise. O salata clasica frantuzeasca, somon afumat si multe legume sanatoase.

Salata Nicoise

Pentru 2 portii avem nevoie de:

3-4 cartofi micuti

100 g fasole verde (4 linguri)

mix de salata (120 - 150g)

cateva rosii cherry

100 g somon afumat

o bucata castravete (2 castraveti mici)

3 linguri de iaurt

zeama de lamaie

1 lingura mustar

1 lingurita sos Worcestershire

1 legatura marar

sare, piper

Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.

Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs.

Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper.

Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam.

Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine