Va prezentam o reteta delicioasa si dietetica, Salata Nicoise. O salata clasica frantuzeasca, somon afumat si multe legume sanatoase.

Pentru 2 portii avem nevoie de:

3-4 cartofi micuti
100 g fasole verde (4 linguri)
mix de salata (120 - 150g)
cateva rosii cherry
100 g somon afumat
o bucata castravete (2 castraveti mici)
3 linguri de iaurt
zeama de lamaie
1 lingura mustar
1 lingurita sos Worcestershire
1 legatura marar
sare, piper

Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.
Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs.
Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper.
Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam.
Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Cum sa nu iti placa asa ceva !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Apetisanta!!!

  • Fara foto

    sanda (Bucatar) , 24 martie 2011

    simplu si bun