Salata Waldorf

Creata pentru prima data la hotelul Waldorf (ulterior si Astoria) din New York undeva intre anii 1893 si 1896, aceasta salata e perfecta ca aperitiv la o petrecere sau poate reprezenta o masa light si delicioasa.

Salata Waldorf

Pentru vreo 3 portii am folosit:

o bucata de telina (vreo 600 - 700 g)

200 g smantana (cu 12% grasime)

300 g struguri

2 mere

50 g miez de nuca

3-4 linguri ulei de nuca

zeama de la o lamaie

sare, piper

Dam telina pe razatoarea mare si o stropim cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea. Taiem merele cubulete si le adaugam peste telina, impreuna cu nucile taiate grosier. Strugurii ii taiem pe jumatate si le scoatem samburii, daca avem rabdare. :)

Din smantana, ulei, sare, piper si restul de zeama de lamaie facem un dressing pe care il amestecam cu celelalte ingrediente. Asezam salata in boluri, decoram cu jumatati de miez de nuca.

Mai muilte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise