Creata pentru prima data la hotelul Waldorf (ulterior si Astoria) din New York undeva intre anii 1893 si 1896, aceasta salata e perfecta ca aperitiv la o petrecere sau poate reprezenta o masa light si delicioasa.

Pentru vreo 3 portii am folosit:

o bucata de telina (vreo 600 - 700 g)
200 g smantana (cu 12% grasime)
300 g struguri
2 mere
50 g miez de nuca
3-4 linguri ulei de nuca
zeama de la o lamaie
sare, piper

Dam telina pe razatoarea mare si o stropim cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea. Taiem merele cubulete si le adaugam peste telina, impreuna cu nucile taiate grosier. Strugurii ii taiem pe jumatate si le scoatem samburii, daca avem rabdare. :)
Din smantana, ulei, sare, piper si restul de zeama de lamaie facem un dressing pe care il amestecam cu celelalte ingrediente. Asezam salata in boluri, decoram cu jumatati de miez de nuca.

Mai muilte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Lore, 27 octombrie 2016

    Eu stiam ca waldorf se face cu telina, morcov, mar, nuca si smantana dulce. Nu stiam ca se pune struguri. :-O

  • Fara foto

    Daniela Mihaela Popa, 04 august 2013

    deliciosa

  • Fara foto

    Lupascu Lucica, 16 iulie 2013

    e ok

  • Fara foto

    Manina R. (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Anul acesta am incercat si pt. prima data aceasta salata dar nu am pus struguri.O sa incerc si asa, nu cred ca poate fi rau.

  • Valenteena

    Valenteena (Maestru bucatar) , 03 ianuarie 2013

    bestiala salata!!! si usor de facut!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    O reteta delicioasa !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2012

    Am gustat salata Waldorf in cateva variante dar niciodata nu ma incanta lucrurile dulci din salata,ca mere,ananas sau struguri.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 martie 2012

    Mmmmm! Ce buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Arata minunat,iar gustul trebuie sa fie pe masura...