Astazi propun o reteta de aperitiv simplu de realizat care a avut un mare succes la mine acasa. Ingrediente                                                                                      
-100 gr faina                                                                  
-3 oua                                                                             
-50 gr masline negre feliate                                              
-200 gr sunca                                                                  
-100 gr casacaval/ telemea de oi                                     
-100 ml  lapte                                                                 
-2 felii gogosar murat                                                      
-2 linguri ulei                                                                    
-praf de copt                                                                    
-piper si sare dupa gust                                                      

Mod de preparare
Sunca si gogosarul se taie cubulete, cascavalul se da prin razatoarea mare. Intr-un castron batem bine ouale cu sare si piper apoi adaugam laptele si uleiul , mixam iarasi, dupa care branza sau cascavalul , punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana sa omogenizeaza. Peste compozitia rezultata adaugam sunca,  gogosarul, maslinele se amesteca sa se omogenizeze.

In fiecare forma de briosa se pune harie se briose se toarne peste comozitie cate o lingura si jumate, in functie de forma, apoi se da la cuptor , la foc mediu, timp de 25 min-30min. Se face testul cu scobitoarea (la mine au stat 25 de minute).

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Nina_Visoiu (Maestru bucatar) , 11 decembrie 2012

    reteta pare buna pana la -se pune harie se briose- decit asa retete mai bine lipsa .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Imi place ,aproximativ aceleasi ingrediente folosesc si eu la chec aperitiv.