Briose aperitiv

Astazi propun o reteta de aperitiv simplu de realizat care a avut un mare succes la mine acasa.

Briose aperitiv

Ingrediente

-100 gr faina

-3 oua

-50 gr masline negre feliate

-200 gr sunca

-100 gr casacaval/ telemea de oi

-100 ml lapte

-2 felii gogosar murat

-2 linguri ulei

-praf de copt

-piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Sunca si gogosarul se taie cubulete, cascavalul se da prin razatoarea mare. Intr-un castron batem bine ouale cu sare si piper apoi adaugam laptele si uleiul , mixam iarasi, dupa care branza sau cascavalul , punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana sa omogenizeaza. Peste compozitia rezultata adaugam sunca, gogosarul, maslinele se amesteca sa se omogenizeze.

In fiecare forma de briosa se pune harie se briose se toarne peste comozitie cate o lingura si jumate, in functie de forma, apoi se da la cuptor , la foc mediu, timp de 25 min-30min. Se face testul cu scobitoarea (la mine au stat 25 de minute).

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura