Astazi propun o reteta de aperitiv simplu de realizat care a avut un mare succes la mine acasa.
Ingrediente
-100 gr faina
-3 oua
-50 gr masline negre feliate
-200 gr sunca
-100 gr casacaval/ telemea de oi
-100 ml lapte
-2 felii gogosar murat
-2 linguri ulei
-praf de copt
-piper si sare dupa gust
Mod de preparare
Sunca si gogosarul se taie cubulete, cascavalul se da prin razatoarea mare. Intr-un castron batem bine ouale cu sare si piper apoi adaugam laptele si uleiul , mixam iarasi, dupa care branza sau cascavalul , punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana sa omogenizeaza. Peste compozitia rezultata adaugam sunca, gogosarul, maslinele se amesteca sa se omogenizeze.
In fiecare forma de briosa se pune harie se briose se toarne peste comozitie cate o lingura si jumate, in functie de forma, apoi se da la cuptor , la foc mediu, timp de 25 min-30min. Se face testul cu scobitoarea (la mine au stat 25 de minute).
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii