Estonian Kringel

Ceva dulce descoperit pe blogul justlovecooking,  la care nu am rezistat si m-am pus pe treaba in secunda urmatoare...rezultatul...a disparul:)) a ramas doar pozele...chiar daca nu sunt reusite va asigur ca a fost foarte bun.

Estonian Kringel

Ingrediente

-120 ml lapte

-1 lingurita zahar

-1 galbenus de ou

-30 gr de unt

-15 gr drojdie

~ 300 gr faina

pentru uns

-50 gr unt

-6 lingurite zahar

-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Intr-un vas dizolvam drojdia cu zahar si lapte caldut, cand incepe sa faca spuma deasupra adaugam untul topit si galbenusul de ou plus un varf de sare dupa care punem faina si framantam timp de 10 min. Vom obtine un aluat dur. Se pune la dospit in loc caldut timp de 1 ora 2 in functie de temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 200 C . Untul moale 50 gr se amesteca cu 6 linguri de zahar si scortisoara.

Framantam aluatul dospit pentru a scoate bulele de aer din el apoi intindem o foaie dreptunghiulara cu cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu amestecul de unt , lasand putin pentru final de uns si rulam , cu un cutit bine ascutit taiem pe lung in doua, lasand foarte putin la capat netaiat.

Acum sucim aluatul lasand partea taiata , din interior, in afara. Unim capetele si punem in tava cu harie de copt. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 25 min.

Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop din apa si zahar sau se pudreaza cu zahar pudra.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure