Ceva dulce descoperit pe blogul justlovecooking, la care nu am rezistat si m-am pus pe treaba in secunda urmatoare...rezultatul...a disparul:)) a ramas doar pozele...chiar daca nu sunt reusite va asigur ca a fost foarte bun.
Ingrediente
-120 ml lapte
-1 lingurita zahar
-1 galbenus de ou
-30 gr de unt
-15 gr drojdie
~ 300 gr faina
pentru uns
-50 gr unt
-6 lingurite zahar
-2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Intr-un vas dizolvam drojdia cu zahar si lapte caldut, cand incepe sa faca spuma deasupra adaugam untul topit si galbenusul de ou plus un varf de sare dupa care punem faina si framantam timp de 10 min. Vom obtine un aluat dur. Se pune la dospit in loc caldut timp de 1 ora 2 in functie de temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 200 C . Untul moale 50 gr se amesteca cu 6 linguri de zahar si scortisoara.
Framantam aluatul dospit pentru a scoate bulele de aer din el apoi intindem o foaie dreptunghiulara cu cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu amestecul de unt , lasand putin pentru final de uns si rulam , cu un cutit bine ascutit taiem pe lung in doua, lasand foarte putin la capat netaiat.

Acum sucim aluatul lasand partea taiata , din interior, in afara. Unim capetele si punem in tava cu harie de copt. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 25 min.

Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop din apa si zahar sau se pudreaza cu zahar pudra.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.


Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii