Ceva dulce descoperit pe blogul justlovecooking,  la care nu am rezistat si m-am pus pe treaba in secunda urmatoare...rezultatul...a disparul:)) a ramas doar pozele...chiar daca nu sunt reusite va asigur ca a fost foarte bun.
Ingrediente

-120 ml lapte
-1 lingurita zahar
-1 galbenus de ou
-30 gr de unt
-15 gr drojdie
~ 300 gr faina

pentru uns
-50 gr unt
-6 lingurite zahar
-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Intr-un vas dizolvam drojdia cu zahar si lapte caldut, cand incepe sa faca spuma deasupra adaugam untul topit si galbenusul de ou plus un varf de sare dupa care punem faina si framantam timp de 10 min. Vom obtine un aluat dur. Se pune la dospit in loc caldut timp de 1 ora 2 in functie de temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 200 C . Untul moale 50 gr se amesteca cu 6 linguri de zahar si scortisoara.

Framantam aluatul dospit pentru a scoate bulele de aer din el apoi intindem o foaie dreptunghiulara cu cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu amestecul de unt , lasand putin pentru final de uns   si rulam , cu un cutit bine ascutit taiem pe lung in doua, lasand foarte putin la capat netaiat.



Acum sucim aluatul lasand partea taiata , din interior, in afara. Unim capetele si punem in tava cu harie de copt. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 25 min.



Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop din apa si zahar sau se pudreaza cu zahar pudra.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.


Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    O reteta foarte buna am facut si eu e super !

  • Fara foto

    kcristina (Bucatar) , 23 aprilie 2012

    Ori nu citesc eu corect, ori voi! la reteta de mai sus scrie foarte clar ....aproximativ 300 gr. faina, reteta este foarte corect scrisa!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2012

    Foarte buna reteta am incercat-o si eu si a iesit minunat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 martie 2012

    Arata super bine! Si cred ca as vrea si eu o feliuta! Pup fata!

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

    in reteta e scris 300 g faina nu cun spune Aditza 30 g, ar fi bine sa citim bine retetele si pe urma sa criticam ;-))

  • Fara foto

    alina (Bucatar) , 12 noiembrie 2011

    Foarte simplu de facut si un gust excelent, tocmai l-am scos din cuptor si a si disparut jumatate! Multumesc de reteta!

  • Fara foto

    Aditza (Bucatar sef) , 11 noiembrie 2011

    Reteta postata aici e gresita. Cum sa faci un aluat cu 30 g faina? Noroc cu link-ul la blogul justlovecooking, unde se gasesc cantitatile corecte... :(