Estonian Kringel

Ceva dulce descoperit pe blogul justlovecooking,  la care nu am rezistat si m-am pus pe treaba in secunda urmatoare...rezultatul...a disparul:)) a ramas doar pozele...chiar daca nu sunt reusite va asigur ca a fost foarte bun.

Estonian Kringel

Ingrediente

-120 ml lapte

-1 lingurita zahar

-1 galbenus de ou

-30 gr de unt

-15 gr drojdie

~ 300 gr faina

pentru uns

-50 gr unt

-6 lingurite zahar

-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Intr-un vas dizolvam drojdia cu zahar si lapte caldut, cand incepe sa faca spuma deasupra adaugam untul topit si galbenusul de ou plus un varf de sare dupa care punem faina si framantam timp de 10 min. Vom obtine un aluat dur. Se pune la dospit in loc caldut timp de 1 ora 2 in functie de temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 200 C . Untul moale 50 gr se amesteca cu 6 linguri de zahar si scortisoara.

Framantam aluatul dospit pentru a scoate bulele de aer din el apoi intindem o foaie dreptunghiulara cu cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu amestecul de unt , lasand putin pentru final de uns si rulam , cu un cutit bine ascutit taiem pe lung in doua, lasand foarte putin la capat netaiat.

Acum sucim aluatul lasand partea taiata , din interior, in afara. Unim capetele si punem in tava cu harie de copt. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 25 min.

Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop din apa si zahar sau se pudreaza cu zahar pudra.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise