Friptura de iepure

O reteta destul de simpla si numai buna pentru cei care sunt la inceput de drum in ale bucatariei. Carnea de iepure poate fi inlocuita cu succes cu orice tip de carne, insa timpul de preparare va fi diferit.

Friptura de iepure

Timp preparare: 1h 40 min

Timp macerat: cel putin 4 ore, cel mult 24 ore

Ingrediente:

- 1 iepure de 2,5 kg

- 400 ml bere

- 2 linguri sos soia

- 2 linguri sos worcester

- boabe piper

-1 foaie de dafin

- condiment picant

-rozmarin

Mod de preparare:

Se portioneaza carnea intr-un vas, se amesteca berea cu sos de soia si sos worcester rozmarinul, boabele de piper si foaie de dafin, se pune carnea in marinata obtinuta( trebuie sa fie acoperita de marinada), se acopera cu folie si se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce s-a macerat carnea se pune intr-un vas yena jumate din cantitatea de marinata (trebuie sa fie la jumatea carnii) se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la treapta 4 timp de 1h si 30 minute ( se incearca carnea dupa 1 h depinde de varsta iepurelui) se mai lasa la cuptor inca 10 min fara folie.

Mau multe retete gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise