O reteta destul de simpla si numai buna pentru cei care sunt la inceput de drum in ale bucatariei. Carnea de iepure poate fi inlocuita cu succes cu orice tip de carne, insa timpul de preparare va fi diferit.
Timp preparare: 1h 40 min
Timp macerat: cel putin 4 ore, cel mult 24 ore
Ingrediente:
- 1 iepure de 2,5 kg
- 400 ml bere
- 2 linguri sos soia
- 2 linguri sos worcester
- boabe piper
-1 foaie de dafin
- condiment picant
-rozmarin
Mod de preparare:
Se portioneaza carnea intr-un vas, se amesteca berea cu sos de soia si sos worcester rozmarinul, boabele de piper si foaie de dafin, se pune carnea in marinata obtinuta( trebuie sa fie acoperita de marinada), se acopera cu folie si se da la frigider pentru cel putin 4 ore.
Dupa ce s-a macerat carnea se pune intr-un vas yena jumate din cantitatea de marinata (trebuie sa fie la jumatea carnii) se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la treapta 4 timp de 1h si 30 minute ( se incearca carnea dupa 1 h depinde de varsta iepurelui) se mai lasa la cuptor inca 10 min fara folie.
Mau multe retete gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii