Am pregatit trei retete perfecte pentru masa de Sarbatori.

Pate de casa

Ingrediente 
-500 gr ficat de pui
-200 gr unt la temperatura camerei                         
-4 oua fierte tari                                                      
-1 ceapa                                                                 
-1 morcov                                                          
-1 foaie de dafin                                                        
-sare si piper                                                   
 
Mod de preparare
Se pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc minc timp de 20 min dupa care se scuge de apa( in reteta pe care am primit-o se specifica sa arunc morcovul, dar eu l-am pastrat).
De aici e si mai simplu...se pun ficatul in robotul de bucatarie , untul, galbenusurile de ou, morcovul, sare si se mixeaza pana cand obtinem o pasta. Se da la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.



Rulada aperitiv cu carne de porc

Ingrediente
- carne porc musci 400 gr
-200 gr carne tocata
- patrunjel
- masline
- sare, piper
- orez 20 gr(optional)
- 4 felii cascaval
- sare si piper

Mod de preparare
Carnea de porc se bate ca pentru snitele. Se face un amestec din carne tocata cu orez foarte putin si este optional, patrunjel tocat, sare , piper . Pe carnea de porc se pun feliile de cascaval, carnea tocata, maslinele deasupra in rand se ruleaza si se aseaza pe o folie de aluminiu( tin sa adaug : carnea de porc a fost condimentata pe ambele parti) se impacheteaza bine si se da la cuptor 45-50 min. Se taie felii dupa ce s-a racit.



Cornulete fragede

Ingrediente                                        
-250 gr unt                                                        
-100 gr smantana                                              
-1 ou                                                            
-3 linguri zahar pudra                                     
~500 gr faina                                                      
- 1 lingurita praf de copt                                       
-2 plicuri zahar vanilat                                          
-un varf de sare                                                  
-gem de prune sau rahat    
-zahar pudra pentru ornat                                   

Mod de preparare
Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care se adauga smantana si oul. Se amesteca bine sa se incorporeze apoi se adauga faina, praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana pana cand devine un alaut elastic. Se pune intr-o folie de plasic si se da la frider ~30 min.
Dupa care se recurge la metoda clasica de facut cornulete...se intinde o foaie rotunda se pune gem si se ruleaza sau se intinde o foaie dreptunghiulara s unge o parte cu gem se ruleaza si se taie bucati mici de ~ 2cm.
Se coc timp de ~20 min, intr-o tava tapetat cu harie de copt, dupa care se trec prin zahar pudra.




Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai!

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto