3 retete pentru Sarbatori

Am pregatit trei retete perfecte pentru masa de Sarbatori.

3 retete pentru Sarbatori

Pate de casa

Ingrediente

-500 gr ficat de pui
-200 gr unt la temperatura camerei
-4 oua fierte tari
-1 ceapa
-1 morcov
-1 foaie de dafin
-sare si piper
 
Mod de preparare
Se pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc minc timp de 20 min dupa care se scuge de apa( in reteta pe care am primit-o se specifica sa arunc morcovul, dar eu l-am pastrat).

De aici e si mai simplu...se pun ficatul in robotul de bucatarie , untul, galbenusurile de ou, morcovul, sare si se mixeaza pana cand obtinem o pasta. Se da la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.

Rulada aperitiv cu carne de porc

Ingrediente

- carne porc musci 400 gr

-200 gr carne tocata

- patrunjel

- masline

- sare, piper

- orez 20 gr(optional)

- 4 felii cascaval

- sare si piper

Mod de preparare

Carnea de porc se bate ca pentru snitele. Se face un amestec din carne tocata cu orez foarte putin si este optional, patrunjel tocat, sare , piper . Pe carnea de porc se pun feliile de cascaval, carnea tocata, maslinele deasupra in rand se ruleaza si se aseaza pe o folie de aluminiu( tin sa adaug : carnea de porc a fost condimentata pe ambele parti) se impacheteaza bine si se da la cuptor 45-50 min. Se taie felii dupa ce s-a racit.

Cornulete fragede

Ingrediente

-250 gr unt

-100 gr smantana

-1 ou

-3 linguri zahar pudra

~500 gr faina

- 1 lingurita praf de copt

-2 plicuri zahar vanilat

-un varf de sare

-gem de prune sau rahat

-zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care se adauga smantana si oul. Se amesteca bine sa se incorporeze apoi se adauga faina, praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana pana cand devine un alaut elastic. Se pune intr-o folie de plasic si se da la frider ~30 min.

Dupa care se recurge la metoda clasica de facut cornulete...se intinde o foaie rotunda se pune gem si se ruleaza sau se intinde o foaie dreptunghiulara s unge o parte cu gem se ruleaza si se taie bucati mici de ~ 2cm.

Se coc timp de ~20 min, intr-o tava tapetat cu harie de copt, dupa care se trec prin zahar pudra.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise