Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa nu ne place sub nicio forma, ne-am gandit sa va impartasim cateva solutii pentru a folosi ouale fierte in retete delicioase.

Iata care sunt acestea:
 
 
1. Sandvisuri
 
Adauga oua, telina, ceapa verde, mustar sau maioneza si cat ai clipi ai pregatit un sandvis delicios. Pentru un plus de savoare, poti adauga curry sau chili.

2. Salata
 
Taiate in felii sau cuburi, ouale vor completa perfect orice salata de legume, insa sunt perfecte si pentru salatele cu peste sau pui. 
 
3. Oua picante
 
Taiati ouale in doua si scoateti galbenusul. Zdrobiti galbenusul cu o furculita si adaugati sos iute, mustar, maioneza, ceapa verde, sare si piper. Amestecati pana la omogenizarea compozitiei si umpleti albusurile goale cu aceasta.
 
4. Orez prajit cu ou
 
Nu trebuie decat sa fierbem orezul timp de aproximativ 15 minute, dupa care sa il transferam intr-o tigaie bine incinsa cu ulei. Adaugam ouale fierte taiate cubulete si lasam pe foc timp de 2 minute, doar cat sa incalzim ouale. Se serveste imediat.
 
5. Oua murate
 
Adaugati intr-un vas aceeasi cantitate de apa si otet, cateva boabe de mustar si de piper si lasati la fiert pana da in clocot. Dupa ce a dat in clocot, se ia vasul de pe foc. 
Ouale se aseaza in borcane, peste ele turnandu-se amestecul cald. Se pune capacul si se lasa la racit inainte de a fi bagat la frigider.
 
6. Burrito
 
Pentru burrito se folosesc, de obicei, oua facute omleta, insa se pot folosi si ouale ramase de la masa de Paste. Puteti adauga in plus branza, orez si legume.
 
7. Oua cu legume
 
Ouale fierte fac pereche foarte buna cu legumele pe care le-ati uitat in congelator. Nu aveti nevoie decat broccoli sau orice alte legume aveti prin frigider, sos de stridii sau sos de peste si cativa catei de usturoi. Caliti usturoiul putin, adaugati legumele taiate marunt si sosul. Adaugati ouale si gatiti pana cand acestea se incalzesc. Asezonati cu sare si piper. 
 
Sursa articol: www.thekitchn.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Lidiasavij, 10 ianuarie 2017

    Îmi place mult

  • Fara foto

    Felicia_Costache, 17 aprilie 2015

    nu se aruncă nimic e păcat ținute la frigider sunt bune să le gătești

  • Fara foto

    Alexander Metzen, 16 aprilie 2015

    Da asa facem noi in totdeauna, nu aruncam nimica ptr. ca este un päcat .Altii flämânsesc.!!!?

  • Fara foto

    Gheorghe Tudorache, 16 aprilie 2015

    DUPA TREI ZILE DACA IMI RAMIN OUA PUR SI SIMPLU LE ARUNC LA COSUL DE GUNOI CU COZONACUL RAMAS NU E DE GLUMIT CU OULE VECHI FIERTE AVETI GRIJA DE SANATATE CAI MAI BUNA CA OULELE RAMASE DE LA PASTE

  • Fara foto

    Clara Pap, 14 aprilie 2015

    sint bine venite retetele cu oua si dupa pasti oricind

  • Fara foto

    John Dow, 14 aprilie 2015

    Multumesc, chiar imi bateam capul ce sa fac cu toate ouale ramase.

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 14 aprilie 2015

    se pot folosi și la o salată orientală

  • Fara foto

    Aura Cerchez, 13 aprilie 2015

    ok

  • Fara foto

    Camelia Ionescu Mircea, 12 aprilie 2015

    sau salata de oua: se taie marunt ouale si un castravecior murat, se adauga mazare fiarta si se amesteca cu un sos facut din maioneza amestecata cu iaurt, sare si piper.