Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Prietenul meu Costache imi daduse intalnire la o tanara nepoata de-a lui, de curand maritata si debutanta in problemele de gospodarie. Nepoata imi telefonase, rugandu-ma sa vin mai devreme, avand sa ma roage ceva.

Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Nu-mi lua in nume de rau ca te-am deranjat, mi-a zis de acum am intrat pe usa, dar sotul meu mi-a adus un miel de Dobrogea.

E cel mai bun pentru friptura, zic.

Stiu, dar n-am frigare.

N-are a face! E mare?

Trei-patru kilograme... nu l-am cantarit.

Si ce vrei sa faci cu el?

Tocmai asta vroiam sa te-ntreb... dar fara sa stie mos Costache! Frigare, dupa cum ti-am spus, nu am, pentru stufat nu-i timpul, ce sa fac?

Ai sa faci mata trei feluri de mancare din el.

Cum asa

Foarte bine. Un bors, o friptura si un drob sau o, cum se zice in Moldova, placinta de cighir.

Si stii mata retetele?

Cum sa nu!

Ce-o sa se mai mire mos Costache!

Acuma, zic, ia mata o foaie de hartie, un creion si scrie.

I-am dictat precum urmeaza:

BORS DE MIEL

pentru sase persoane

Cureti carnea de pielita si-o bagi in apa rece, unde o lasi o ora. Fierbi intr-o oala doi litri de apa cu sare, in care adaugi 1-2 morcovi, o telina intreaga, dar nu taiata, ci numai crestata si 100 gr ceapa taiata marunt. Lasi legumele sa fiarba si speli carnea in mai multe ape reci. Cand legumele sunt aproape gata, bagi si carnea la fiert. Dupa ce a fiert impreuna cu legumele circa 15 minute, acresti cu bors si lasi sa mai traga un clocot. Tragi apoi oala de la foc, ii adaugi 2-3 legaturi de ceapa verde, calita in 80 gr grasime, precum si marar, patrunjel si leustean, tocate marunt. Ajuns aici, farfurii adanci si linguri sa ai, ca borsu-i gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise