Prietenul meu Costache imi daduse intalnire la o tanara nepoata de-a lui, de curand maritata si debutanta in problemele de gospodarie. Nepoata imi telefonase, rugandu-ma sa vin mai devreme, avand sa ma roage ceva.
Nu-mi lua in nume de rau ca te-am deranjat, mi-a zis de acum am intrat pe usa, dar sotul meu mi-a adus un miel de Dobrogea.
E cel mai bun pentru friptura, zic.
Stiu, dar n-am frigare.
N-are a face! E mare?
Trei-patru kilograme... nu l-am cantarit.
Si ce vrei sa faci cu el?
Tocmai asta vroiam sa te-ntreb... dar fara sa stie mos Costache! Frigare, dupa cum ti-am spus, nu am, pentru stufat nu-i timpul, ce sa fac?
Ai sa faci mata trei feluri de mancare din el.
Cum asa
Foarte bine. Un bors, o friptura si un drob sau o, cum se zice in Moldova, placinta de cighir.
Si stii mata retetele?
Cum sa nu!
Ce-o sa se mai mire mos Costache!
Acuma, zic, ia mata o foaie de hartie, un creion si scrie.
I-am dictat precum urmeaza:

BORS DE MIEL
pentru sase persoane

Cureti carnea de pielita si-o bagi in apa rece, unde o lasi o ora. Fierbi intr-o oala doi litri de apa cu sare, in care adaugi 1-2 morcovi, o telina intreaga, dar nu taiata, ci numai crestata si 100 gr ceapa taiata marunt. Lasi legumele sa fiarba si speli carnea in mai multe ape reci. Cand legumele sunt aproape gata, bagi si carnea la fiert. Dupa ce a fiert impreuna cu legumele circa 15 minute, acresti cu bors si lasi sa mai traga un clocot. Tragi apoi oala de la foc, ii adaugi 2-3 legaturi de ceapa verde, calita in 80 gr grasime, precum si marar, patrunjel si leustean, tocate marunt. Ajuns aici, farfurii adanci si linguri sa ai, ca borsu-i gata.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Ibanescu Albert George, 05 mai 2016

    fara marar si patrunjel intai fierbi carnea apoi legumele cuburi la -si 15 minute borsul verdeata leustean galbenusuri cu smantana

  • Fara foto

    Ibanescu Albert George, 05 mai 2016

    bravvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Laura, 29 aprilie 2016

    Se fierbe carnea intr-un clocot apoi se arunca apa si se fierbe iar pana cade carnea de pe oase :)

  • Fara foto

    Adrian, 22 aprilie 2016

    Sigur,o am de Paste !

  • Fara foto

    Iulian Zamfirescu, 10 aprilie 2015

    am sa incerc si eu dar fara marar

  • Fara foto

    Dumitru Baloiu, 08 aprilie 2015

    fara marar si patrunjel !

  • Fara foto

    Dani Daniela, 01 aprilie 2015

    la borsul de miel se pune doar leustean, nu se pune marar si patrunjel !

  • Fara foto

    Marius Nicolae, 19 aprilie 2014

    Mai unpic si mie ciorba gata...

  • Fara foto

    Marius Nicolae, 19 aprilie 2014

    Mai unpic si mie ciorba gata...

  • Fara foto

    Marius Nicolae, 19 aprilie 2014

    Superb si gustos...

  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Reteta de bors pare cea standard,dar lipsesc anumite amanunte esentiale din prepararea lui.In rest daca ne punem imaginatia noastra la incercare ,completam noi reteta.

  • Fara foto

    MIRELA, 17 aprilie 2009

    Cu morcovul si telina ce facem? Faca tot le punem an bors le mancam si intregi, nu??? Introducerea este o mare poveste dar reteta este in graba scrisa. Tu oare pentru ce ai intrat pe site?