Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Prietenul meu Costache imi daduse intalnire la o tanara nepoata de-a lui, de curand maritata si debutanta in problemele de gospodarie. Nepoata imi telefonase, rugandu-ma sa vin mai devreme, avand sa ma roage ceva.

Bors de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Nu-mi lua in nume de rau ca te-am deranjat, mi-a zis de acum am intrat pe usa, dar sotul meu mi-a adus un miel de Dobrogea.

E cel mai bun pentru friptura, zic.

Stiu, dar n-am frigare.

N-are a face! E mare?

Trei-patru kilograme... nu l-am cantarit.

Si ce vrei sa faci cu el?

Tocmai asta vroiam sa te-ntreb... dar fara sa stie mos Costache! Frigare, dupa cum ti-am spus, nu am, pentru stufat nu-i timpul, ce sa fac?

Ai sa faci mata trei feluri de mancare din el.

Cum asa

Foarte bine. Un bors, o friptura si un drob sau o, cum se zice in Moldova, placinta de cighir.

Si stii mata retetele?

Cum sa nu!

Ce-o sa se mai mire mos Costache!

Acuma, zic, ia mata o foaie de hartie, un creion si scrie.

I-am dictat precum urmeaza:

BORS DE MIEL

pentru sase persoane

Cureti carnea de pielita si-o bagi in apa rece, unde o lasi o ora. Fierbi intr-o oala doi litri de apa cu sare, in care adaugi 1-2 morcovi, o telina intreaga, dar nu taiata, ci numai crestata si 100 gr ceapa taiata marunt. Lasi legumele sa fiarba si speli carnea in mai multe ape reci. Cand legumele sunt aproape gata, bagi si carnea la fiert. Dupa ce a fiert impreuna cu legumele circa 15 minute, acresti cu bors si lasi sa mai traga un clocot. Tragi apoi oala de la foc, ii adaugi 2-3 legaturi de ceapa verde, calita in 80 gr grasime, precum si marar, patrunjel si leustean, tocate marunt. Ajuns aici, farfurii adanci si linguri sa ai, ca borsu-i gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise