Suntem obisnuiti ca de Paste sa consumam multa carne de miel. Dar nu multi stiu ca, de fapt, carnea de miel are foarte multe beneficii de sanatate!
Foarte important este ca aceasta carne de miel contine cantitati considerabile de fier si zinc, foarte importante pentru organism. De fapt, o portie de carne de miel contine 30% din necesarul zilnic de zinc al unei persoane. Zincul e o substanta foarte importanta pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, carnea de miel e bogata in carnitina, un aminoacid care confera organismului energie. Carnea de miel mai poate imbunatati si activitatea splinei si a rinichilor si e o sursa excelenta de proteine.

Acum, ca stiti beneficiile acestui tip de carne, iata si cateva retete pe care le puteti prepara de Paste:

MIEL CU TARHON

Ingrediente:
1 kg carne de miel, 2 cepe mici, 2 legaturi tarhon verde, 1/2 ceasca suc de rosii, zeama de lamiie, 1 lingurita faina, sare, untdelemn

Mod de preparare:

Se taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit frumos, se adauga frunzele de tarhon, suc de rosii si o lingurita zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba acoperit. Se adauga putina faina, inmuiata in putina apa. Se pune sare si se lasa sa fiarba.

MIEL LA CUPTOR

Ingrediente:
1 pulpa miel, 2 linguri grasime, sare, piper

Mod de preparare:
Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la cuptor la foc potrivit si se unge din cind in cind. Spre sfirsitul frigerii se da focul mai tare si nu se mai stropeste. Friptura trebuie sa aiba o coaja tare, sa fie bine rumenita, bine fripta, fara sa fie uscata. Cind este gata, se scoate din tava, se scurge grasimea, se toarna in tava o lingura de apa amestecata cu un virf de cutit de faina. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se serveste sosul in sosiera.
Ca garnitura, se serveste piure de cartofi, sote de spanac sau salata verde. Se mai poate servi cu cartofi taiati bucati care se inabusa in tava impreuna cu friptura, dar care se pun in tava numai cu o jumatate de ora inainte de masa. Nu se pun o data cu friptura fiindca s-ar usca prea tare.

COTLETE DE MIEL PANE

Ingrediente:
1 kg cotlete, 1-2 oua, faina, pesmet, 2 linguri grasime, sare, piper

Mod de preparare:
Se desprind coastele de sira spinarii, lasind muschiul legat de coaste. Se despart cotletele una cite una. La fiecare cotlet, se dezlipeste carnea de pe coaste, incepind cu partea dinspre burta, de la cartilaj. Se trage pielita spre muschi, stringindu-se astfel toata carnea linga muschi, iar coasta ramine descarnata. Se pune sare si piper. Se ia fiecare bucata si se da prin faina, ou si pesmet si din nou prin ou. Se prajesc in grasimea bine incinsa.
Se servesc fierbinti cu diferite garnituri, dar mai ales cu salata verde

CIORBA DE MIEL CU SMANTANA SI ZEAMA DE LAMAIE

Ingrediente:
capul si bucati de carne de miel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, zeama de lamiie, ¼ kg macris, frunze de patrunjel, ½ cana orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smintina, sare

Mod de preparare:
Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cind incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cind sint aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smintina. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamiie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mariana Stelea, 19 aprilie 2014

    Radu Gheorghita..si mie mi-ar place indiferent cum e mielul facut..numai sa fiu pe munte asa ca..,pana vine caldura savurez din bucataria mea pregatirile cu miel....Felicitari ptr.ideia genial postata..Paste Fericit!!

  • Fara foto

    Rad Gheorghita, 19 aprilie 2014

    Da, interesante retete, eu prefer miel umplut la cuptor de Paste si miel haiducesc facut pe munte, invelit in lut si pregatit de padurari.

  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Interesante retete,dar mie personal ciorba de miel imi place sa fie alba doar dreasa cu galbenus de ou si bors,iar ca verdeata folosesc mult tarhon verde si leustean verde.