Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori si detalii. De obicei, ele se coloreaza cu vopsea de oua, dar noi va prezentam astazi o varianta diferita: pictarea lor cu colorant alimentar.

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Pentru acest procedeu avem nevoie de oua fierte tari, colorant alimentar, apa si otet. Într-o ceasca de cafea, pune 20 de picaturi de colorant alimentar si o lingura de otet. Adauga jumatate de cana cu apa la temperatura camerei. Amesteca-le.
Repeta pasii pentru a crea diverse culori. Experimenteaza combinând diferite nuante.

Amesteca rosu cu albastru pentru a crea mov, combina rosu cu galben si vei obtine portocaliu! Daca este necesar, poti adauga putin mai multa apa, pentru ca oul sa fie complet „scufundat”.

Pune usor ouale în cana. Cu cât le lasi mai mult în vopsea, cu atât culorile vor deveni mai închise. Odata ce oul a prins culoarea dorita, scoate-l cu o lingura si lasa-l la uscat pe un servetel.

Voi ce alte trucuri mai cunoasteti? :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise