Drob de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

In ceea ce priveste tocatura, trebuie sa spunem de la inceput ca unii o prefera hacuita cu satarul, altii trecuta prin masina de tocat.

Drob de miel, reteta lui Pastorel Teodoreanu

Cum o face mos Costache? ma intrerupse nepoata din dictat.

Trecuta prin masina, pentru ca lui, ca si mie, ii place drobul rece. Tocatura facuta cu satarul, nu-i buna decat calda, pe cand cea trecuta prin masina si mancata rece are onctuozitatea unui pateu... Urmez: Tocatura se face din maruntaie: ficat, inima, plamani, rinichi, splina. Le splei, le oparesti, le speli iar si le pui la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, le lasi sa se raceasca. Pe urma faci tocatura pe care o preferi (cu satarul sau cu masina). Prajesti in grasime ceapa taiata marunt. Cand s-a prajit ceapa, torni peste ea tocatura, adaugand si ceapa verde taiata marunt si le lasi la prajit inca 5 minute. Trafi apoi la o parte si, dupa ce sa racit putin tocatura, adaugi sare, piper si unul sau doua oua, le amesteci si le bagi in prapur. Se intelege ca, in tot timpul acestei operatii, prapurul a zacut in apa rece, unde e necesar sa stea cel putin o ora. Dupa ce ai umplut prapurul cu tocatura, dandu-i o forma rotunda, il tavalesti prin faina si ou, il prajesti in grasime incinsa la foc iute, pana ce prinde o coaja frumoasa de culoare aurie si-l asezi apoi la gura cuptorului, ca sa se patrunda bine, fara sa se arda.

Cand am ajuns aici, usa s-a deschis deodata si prietenul meu Costache a intrat in odaie, prinzandu-ne asupra faptului. Apropiindu-se de masa, si-a pus ochelarii si-a inceput sa ceteasca cele ce dictasem, pe cand nepoata se rosise foc.

M-da, m-da,f acu el cetind. Si de udne, ma rog, le-ai aflat toate astea? Ori vrei sa zici poate ca asa gatesti tu?

Nu eu, zic, colea Olexiuc.

Costache incepu sa rada:

Asa spune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise