Daca e primul an in care tu trebuie sa pregatesti masa de Paste, suntem siguri ca deja te-ai impacientat. Sunt atat de multe de planificat, atatea retete care pot da gres, atatia invitati de multumit... Ia o pauza de cateva minute, citeste acest articol si organizeaza-te foarte bine, iar Pastele tau va fi un succes.
In primul rand, cere-le invitatilor sa aduca si ei cate ceva pentru masa de Paste. Astfel, nu va trebui sa pregatesti chiar un intreg meniu si vei avea variante secundare in cazul in care unul dintre felurile tale de mancare nu iese cum ai crezut.

Apoi, cere ajutor din toate partile. Fiecare gospodina are o reteta preferata de drob, miel sau pasca. Cere mai multe retete de la rude sau prietene, apoi alege-le pe cele pe care le intelegi mai bine.

Eventual, cere ajutorul fizic al mamei sau al unei prietene mai pricepute. E mai bine sa fie cineva langa tine prima data cand pregatesti cozonac sau pasca, pentru a se asigura ca procedezi cum trebuie.

Nu in ultimul rand, nu te speria daca nu va iesi totul ca la carte. Nimeni nu se asteapta sa fii perfecta si cu totii vor intelege daca friptura e putin mai uscata sau ai uitat sa pregatesti si un al doilea desert.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Le doresc fetelor care sunt la inceput de drum in ale gatitului,sa nu se sperie,ca totul va vaeni de la sine daca vor gati cu placere si cu dragoste.Succes...

  • Fara foto

    samoila tudorel, 21 aprilie 2009

    Gresit, f gresit nedelcu cristina! Sunt foarte multi oameni care nu consuma carne de miel, ied, oaie. Si mai sunt si vegetarienii! Si inca o imensa greseala: porcul langa miel....creeaza o imagine! Cristina, hai sa punem pe masa de craciun miel. Dar aceasta nu este o disputa culinara. A! Nici gusturile nu se imbina. Basta! Si masa de pasti nu are mic dejun!!!!! Oau! Dar ce stiu eu!

  • Fara foto

    mihai1912, 19 aprilie 2009

    E greu sa organizeti pentru prima data o masa de Paste. Multe se pot intampla in bucatarie. Cred ca cel mai bine ar fi sa cerem ajutorul fizic al mamei sau al unei prietene pricepute.Eu \" m-am fript \" rau de tot, intr-o astfel de situatie.

  • Fara foto

    nedelcu cristina, 17 aprilie 2009

    Cred ca este important sa gatesti mancaruri traditionale de Pasti: Ciorba de miel, drob de miel ca aperitiv, friptura de miel la tava, cozonac si pasca. Bineinteles ca, ouale rosii vor fi cadrul festiv care-i va intampina pe musafiri. La micul dejun in afara de drob, masa poate fi asortata cu sunca de porc fiarta cu mirodenii si legume, ouale rosii (sau si colorate asa cum iti plac tie) si felii de cascaval. Pentru pranz se poate pregati o garnitura la friptura de miel, asa nu va mai fi nevoie nici de muraturi. In general, la Sarbatori, este bine sa gatim mancare traditionala, asa putem sti dinainte ca nu vom gresi.