Interviu cu Licuta Marin - Aventurile culinare pot incepe si cu o portie de clatite

In aceasta saptamana, invitata noastra la rubrica “Interviurile Gustos.ro” este Licuta Marin, una dintre utilizatoarele foarte dragi noua si mai mult ca sigur foarte cunoscute si voua. Pe Licuta nu o cunoasteti doar datorita retetelor delicioase pe care ea le-a postat de-a lungul timpului, ci si multumita blogului sau culinar, “Din bucataria mea”, un loc de poveste, impanzit cu cele mai bune retete de dulciuri, mancaruri traditionale, dar si de mancaruri specifice diferitelor tipuri de culturi gastronomice.    Licuta Marin ne-a facut sa ne indragostim de retetele sale ademenindu-ne cu un tort bun de clatite cu sirop de caramel si ne-a cucerit si pastrat inimile cu mini-eclerele pe care le pregateste in bucataria sa, dar si cu o pizza delicioasa pe care am pregati-o in fiecare weekend. Nu e nevoie sa va mai povestim despre minunatele varzari sau despre tarta cu vinete si parmezan. Ele sunt deja celebre. Una dintre cele mai recente “lovituri” pe care le-am primit este tortul de ciocolata cu crema de iaurt. Este imposibil sa mai tii vreo dieta daca vezi fie si o singura imagine cu desertul magnific.    Nu ne pare deloc rau ca i-am picat in mreje. Avem o multime de lucruri in comun, iar cel principal este pasiunea pentru gatit. Va lasam si pe voi sa o descoperiti in continuare pe Licuta Marin si ii multumim inca o data pe aceasta cale ca a acceptat invitatia noastra!  

Interviu cu Licuta Marin - Aventurile culinare pot incepe si cu o portie de clatite

1. Cand ai gatit pentru prima data si ce anume te-a determinat sa o faci? Mai tii minte care a fost primul preparat pe care l-ai incercat?
Cred ca pe la 10-11 ani. Imi placeau la nebunie clatitele si de cate ori facea mama, parca niciodata nu erau de ajuns. Asa ca m-am apucat sa mi le fac singura. :)
2. Cum a aparut pasiunea ta pentru gatit? Cand si cum ai decis ca ar trebui sa transformi pasiunea pentru gatit intr-un proiect atat de frumos (blogul tau)?
La inceput nu a fost deloc o pasiune, ci doar o necesitate. Mult mai tarziu s-a nascut pasiunea si o data cu ea blogul culinar.
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
Prefer sa gatesc singura. Doar asa imi iese totul perfect. Nu stiu daca-i de bine sau de rau.

4. Care este reteta ta secreta (sau nu) cu care ii dai gata pe prieteni si pe cei apropiati tie?
Nu cred ca am o reteta anume. Toate preparatele pe care le fac sunt devorate pana la ultima firimitura.
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
Cam greu de ales. Ciocolata ar fi pe primul loc si in alta ordine: orez, vanilie, lapte, piper.
6. Fiecare dintre noi se indragosteste la un moment dat de un anume preparat. Care este reteta ta preferata?
Sincer sa-ti spun, as renunta la mancare pentru o prajitura cu ciocolata.
7. Ce cultura gastronomica preferi? In ce tara ai calatori pentru o vacanta culinara?
Gastronomia asiatica. China ar fi, cu siguranta.
8. Unii fac o pasiune pentru cartofii prajiti, altii pentru ciocolata sau tot felul de dulciuri. Tu ai vreo placere vinovata?
Cum am spus si mai sus, ciocolata este preferata.

9. Care este ustensila/gadgetul tau preferat in bucatarie?
Fara mixer, mi-ar fi tare greu.
10. Exista vreun bucatar renumit pe care il urmaresti la televizor sau pe Internet?
Chiar mai multi: Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Lawson, Laura Adamache si altii.
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
Ocupatia mea nu are nicio legatura cu pasiunea pentru gatit, dar incerc sa le impac pe amandoua. In prezent lucrez ca economist. Nu cred in vise, dar macar am dreptul sa visez, nu? ;) Mi-as dori sa am un magazin de condimente, in care poti gasi toate condimentele folosite in toate bucatariile lumii.
12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
Sa nu renunte dupa primul esec si sa nu le fie frica sa improvizeze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise