Seria interviurilor Gustos.ro continua astazi cu Timea, una dintre utilizatoarele foarte dragi noua. Timea ne este alaturi de mult timp si ne-a incantat de-a lungul anilor cu retete gustoase, rapide, usor de pregatit. Daca ar fi sa alegem o reteta favorita, aceea ar fi cu siguranta cea de tarta cu prune si crumble, insa nici tortul cu frisca si caramel si nici cel de tip amandina nu ne sunt deloc indiferente. 
 
Si trebuie sa va mai spunem un secret. Timea pregateste o tocanita de vitel cum rar v-a fost dat sa gustati. Ne-a ademenit pe profilul ei de pe Gustos.ro cu toate aceste arome imbietoare si, uite asa, n-a mai scapat de noi pana nu ne-a raspuns la cateva intrebari. Haideti sa o cunoastem impreuna pe Timea, careia ii multumim pe aceasta cale ca a acceptat invitatia noastra!
 
 
1. Care a fost mancarea pe care ai pregatit-o atunci cand ai gatit pentru prima data? Ce varsta aveai la acel moment?
 
Nu imi aduc aminte ce am gatit efectiv eu singura pentru prima data, dar pot spune ca de cand eram mica o ajutam pe mama la prajituri. Si nu doar ca o ajutam, dar ma lasa efectiv sa imi bag mainile peste tot, de la framantat la intins aluatul, sa decupez unde era cazul, sa fac creme, absolut orice. 
 
2. De unde a aparut pasiunea pentru gatit si ce anume te-a motivat sa-ti incepi aventura    
gastronomica?
 
Cum ziceam si mai devreme, de cand eram mica imi placea sa stau in bucatarie pe langa parintii mei, sa ii ajut. La mine in familie gatea atat mama, cat si tata, tata fiind un mare pasionat al bucatariei. Cred ca pe el il mostenesc. 
 
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
 
Imi place sa gatesc singura, am tendinta de a crede ca doar eu le fac bine pe toate :), chiar daca probabil nu e neaparat asa. 
 
4. Exista un preparat, fie el dulce sau sarat, care sa-ti fi marcat copilaria in vreun fel? Obisnuiesti sa il gatesti acum?
 
Galustele cu prune pe care le faceam impreuna cu mama mea, le adoram si atunci si acum. Prefer si acum sa le mananc facute de mama sau sa le facem impreuna. Si un altul ar fi taiteii de casa cu varza calita cu sare si mult piper. Preparatul acesta imi aduce aminte de vacantele de vara la tara. 
 
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special pentru tine :) ), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
 
Faina, scortisoara, zahar brun, sare si drojdie. Cu siguranta ca ceva verzeturi si fructe as gasi pe insula, deci cu astea m-as descurca perfect. 

 
6. Care este mancarea pe care nu ai gati-o si nu ai manca-o niciodata?
 
De mancat, nu mananc nimic din categoria branzeturilor si nici nu le prea gatesc daca sunt cu miros. De asemenea, nu mananc si nu gatesc fructe de mare. Si mai am o lista cu ce nu mananc insa le gatesc altora, dar mai bine ma opresc aici. 
 
7. Ai avut parte de esecuri in toti anii de "bucatarit"? Povesteste-ne un moment amuzant prin care ai trecut in bucatarie.
 
Nu imi vine nici un mare esec in minte acum si nici nu prea am boacane cu care sa ma laud. As putea spune ca ma ardeam cam des la degete si ma taiam, dar asta nu prea e funny si cred ca e destul de comun.  
 
8. Care este anotimpul pe care il preferi cel mai mult? (prin prisma ingredientelor proaspete pe care le poti gasi in piete si magazine)
 
Cred ca toamna, asta si pentru ca parintii mei au o gradina minunata de unde ma aprovizionez cu muuulte bunatati. 

 
9. Cred ca fiecare dintre noi are o placere vinovata cand vine vorba de mancare. Ne poti spune care este a ta?
 
Am mai multe :), dar iubesc, prea mult as zice, tartele cu fructe si in general tot ce tine de patiserie. 
 
10. Exista vreun bucatar sef renumit pe care sa il cataloghezi drept un model sau pe care, pur si simplu, sa il urmaresti cu interes?
 
Imi place Gordon Ramsay, imi plac emisiunile lui culinare, desi am vazut destul de putine din cauza lipsei de timp
 
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
 
In momentul de fata lucrez la o firma belgiana pe partea de logistica pentru importuri si exporturi extra comunitare.  Visul meu in ceea ce priveste bucataritul este de a avea o ceainarie/cafenea intr-un decor de poveste cu bunatati facute de mine, in special tarte de tot felul. In orasul meu chiar lipseste asa ceva. 
 
12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
 
Sa nu zica niciodata ca nu pot face ceva pana nu incearca. E foate important ca tot ce fac sa faca din placere si pasiune, nu mecanic. Si sa nu le fie frica sa improvizeze, sa inventeze, sa se lase prada imaginatiei.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mihaela_Rozsnyai, 16 aprilie 2015

    Timea- zana tartelor :d

  • Fara foto

    Lia Maria Grozi, 04 martie 2014

    Felicitari pentru interviu ! Felicitari pentru tot ceia ce faci si ne impartasesti si noua si iti doresc multa bafta ca visul tau sa se implineasca cat mai curand posibil ! Imi doresc ca atunci cand voi trece prin Sibiu, sa ma pot opri in localul tau, sa servesc un ceai si neaparat o portie generoasa din minunata ta tarta cu prune :) . Succes draga Timeia !

  • Fara foto

    Timea, 24 februarie 2014

    Va multumesc dragii mei!

  • Fara foto

    Timea Culinare, 24 februarie 2014

    multumesc frumos fata draga >:D< Nici mie nu mi-a trecut :-*

  • Fara foto

    Laura_Nechita, 24 februarie 2014

    Muuah! Esti o fata pe cinste! >:d<

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2014

    Felicitari Gustos.ro pentru un nou interviu ! Felicitari Timea pentru acest minunat interviu si pentru toate bunatatile cu care ne intimpini tu , aproape in fiecare dimineata ! Imi vine sa ma ling pe degete , la ce bunatati faci mereu.... Iti doresc din tot sufletul, sa poti infiinta la Sibiu acea cafenea -ceainarie a ta , unde sa savuram minunatele tele tarte . Te tzuc cu mult drag Timi !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 24 februarie 2014

    Felicitari Gustos.ro pentru un nou interviu ! Felicitari Timea pentru acest minunat interviu si pentru toate bunatatile cu care ne intimpini tu , aproape in fiecare dimineata ! Imi vine sa ma ling pe degete , la ce bunatati faci mereu.... Iti doresc din tot sufletul, sa poti infiinta la Sibiu acea cafenea -ceainarie a ta , unde sa savuram minunatele tele tarte . Te tzuc cu mult drag Timi !

  • Fara foto

    vio_dreams, 24 februarie 2014

    Felicitari, foarte frumos visul tau, cu siguranta se va implini!

  • Fara foto

    cristina p, 24 februarie 2014

    Felicitari! :-* Ma bucur ca te-am cunoscut si personal, nu doar virtual! Sa ti se implineasca visul cu ceainaria, cat de curand! Succes!

  • Fara foto

    Gaby Duceag, 23 februarie 2014

    Ioan Cimpoesu :)))))

  • Fara foto

    Ioan Cimpoesu, 23 februarie 2014

    nici mie nu mi/a trecut...

  • Fara foto

    Timea, 23 februarie 2014

    Va multumesc mult de tot tuturor pentru cuvintele frumoase!

  • Fara foto

    Gaby Duceag, 23 februarie 2014

    Minunat! Am indragit-o pe fata asta de cand am cunoscut-o si nu mi-a trecut DELOC! :)) Bravo, Timea! Succes pe mai departe!

  • Fara foto

    Rau Melinda, 21 februarie 2014

    Cool,Supy..... frumos interviu.Desi nu imi place la bucatarie, retetele sorei mele printre care unele inca mostenit.e de la parinti ( inbunatatite de sora mea :) ) le-am incercat si eu si mi-au iesit toate bune. Sunt mandra de sora mea. Ma incurajeaza si pe mine sa fac mai ales prajituri pe care nu m-as fi simtit in stare sa le fac.super SIS. Mult succes in continuare. :) :)

  • Fara foto

    Monica Si Matyas Ioo, 19 februarie 2014

    Super interviul ,mi-a placut Timea "grande".Sper ca intr-un viitor apropiat sa reusesti sa iti indeplinesti visul,e o idee geniala.Chiar daca nu suntem aproape fizic,suntem alaturi de tine cu sufletul si gandul si iti tinem pumnii pentru tot ceea ce vrei sa realizezi.Bafta in continuare si aparte de felicitari iti trimitem o gramada de pupici in special de la Timea micuta.MUAKKKKKKK

  • Fara foto

    Alina Tufa, 19 februarie 2014

    FELICITARI

  • Fara foto

    Ioana Cristina, 19 februarie 2014

    Felicitari!!! Frumos interviu!! Te pupam

  • Fara foto

    Szabo Iuliu, 19 februarie 2014

    Bravo Ildi, te pupam

  • Fara foto

    Ralu Petri, 19 februarie 2014

    Super Ildi

  • Fara foto

    Timea, 18 februarie 2014

    multumesc frumos

  • Fara foto

    Mihai Moldovan, 18 februarie 2014

    f.b

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu, 18 februarie 2014

    Felicitari pentru interviu Timea. Esti frumoasa, foarte talentata si mereu faci numai bunatati. Pupici!