Ne-am gandit saptamana aceasta sa va facem cateva recomandari ale unor carti de bucate sau carti cu sfaturi in bucatarie care pot fi de folos atat pasionatilor artei culinare dar si incepatorilor.

 

Bucataria Romaneasca de ieri si de azi

Cartea de bucate ,,Bucataria romaneasca de ieri si de azi” face o incursiune originala in retetele autohtone, dar in special in variantele mai vechi ale acestora. Cartea este impresionanta prin numarul de retete (peste 700) si prin explicarea in detaliu a acestora.

 

Prajiturile ardelenesti de Sorina Tibacov

Prajiturile ardelenesti sunt in mod sigur ,,fruncea” prajiturilor romanesti. Acest lucru se datoreaza poate si multitudinii de etnii ce se regasesc in Ardeal, fiecare cu traditiile, obiceiurile si retetele lor: ,,Bogat amestec mai e si Transilvania! Aproape o Europa in miniatura, caci din Banat pana in Maramures s-au tot pus laolalta romani, maghiari, sasi, secui, svabi, sarbi, evrei, ucraineni etc.

Si au trait impreuna mai pasnic sau mai dusmanos, dupa cum erau vremurile. Fiecare neam s-a staduit sa-si pastreze limba si obiceiurile, iar in materie de gastronomie, felurile zise "specifice" ori "nationale" si-au pastrat cu mandrie identitatea. In schimb, in ceea ce priveste prajiturile, s-a instalat o (dulce!) devalmasie.”

 

Cartea sosurilor de Ana Sheasby

Cartea contine retetele tuturor sosurilor de care ati putea avea nevoie vreodata. 365 de sosuri delicioase, versatile, apetisante, dulci, acre, amarui, cate un sos pentru fiecare zi a anului.

Retete demne de încredere si usor de urmat, acompaniate de sugestii practice privind modul de servire a acestora si variantele de ingrediente, ca si de sfaturi culinare nepretuite.

Cartea contine retete creative, atat pentru sosurile de baza, cat si pentru cele clasice, plus o serie de idei noi pentru prepararea pastelor, a pestelui si a crustaceelor, carnii de pasare si vanatului, a salatelor si deserturilor.

 

Bucataria Franceza, 60 de retete clasice

Bucataria franceza este in mod sigur una dintre cele mai incitante si seducatoare bucatarii. Nu ar trebui sa ne mire deloc faptul ca bucataria frantuzeasca este atat de apreciata atat de marii gurmanzi dar inteleasa si de oamenii obisnuiti. Cartea ofera o colectie de 60 de retete clasice perfecte pentru a intelege bucataria frantuzeasca.

 

 

Bucate, vinuri, obiceiuri romanesti de Radu Anton Roman

Cartea regretatului Radu Anton Roman este in mod sigur cu mult mai mult decat o simpla carte de bucate, este o incursiune indrazneata in mancarurile autohtone arhaice. Cartea este absolut necesara pentru a intelege bucataria romaneasca pura, lipsita de condimente false, de borsuri la cubulete sau sosuri la plic.

 

 

199 de retete vegetariene

Cele 199 de retete vegetariene din bogata traditie a bucatariei italiene reprezinta cea mai buna solutie pentru oricine doreste sa manance natural, sanatos, dar si gustos. Retetele pot fi o alternativa a curelor de slabire plictisitoare sau o sursa foarte buna de inspiratie in timpul postului.

 

 

Aperitive cu legume si fructe

Poate ca din toate mancarurile preparate, aperitivele sunt cele carora ne dedicam cel mai putin timp. In mod sigur, acest lucru nu ar trebui sa fie asa deoarece aperitivele deschid o masa si cu totii stim ca prima impresie conteaza. Iata o carte de bucate dedicata aperitivelor care merita citita.

 

 

Stufat sau estouffade? Sau Exista bucatarie romaneasca?

Iata o intrebare ce merita un raspuns. Se spune tot mai des ca mancarurile pe care noi le consideram romanesti provin din alte parti, sarmalele stim ca se fac si in Turcia, micii sunt traditionali si in Bulgaria si Croatia, multe dintre placintele moldovenesti isi au surori in Rusia. Ce este cu adevarat romanesc? Iata o carte care incearca sa raspunda la aceasta intrebare.

 

Gratarul perfect

Cartea te va ajuta sa descoperi retete noi si indraznete pentru gratarele de duminica. Iti vei uimi prietenii si familia urmand retetele lui Chris Knight si faimosului Robert Rainford, prezentatorul emisiunii ,,License to Grill”.

 

 

Carte de bucate de Sanda Marin

Cartea Sandei Marin implineste 70 de ani de cand a aparut in bucatariile noastre. Cu peste 1.500 de retete, cartea este un ghid perfect pentru tinerele gospodine dar si o sursa de inspiratie pentru cei experimentati.

 

 

 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Felicitari pentru articol !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Aceste carti sunt binevenite in biblioteca.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Toate cartile de bucatarie suun bine venite.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Am doua carti de bucate Sanda Marin,care imi sunt foarte utile in bucatarie.Felicitari pentru acest minunat articol.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Foarte buna este cartea ,,Prajiturile ardelenesti" a lui Sorina Tibacov. Merita sa o avem in biblioteca, mai ales ca putem face comanda aici pe site.

  • Fara foto

    didi, 11 noiembrie 2009

    Pentru cartea Sandei Marin accesati aici: http://www.scribd.com/doc/7272963/Sanda-Marin-Carte-de-Bucate

  • Fara foto

    pepe, 09 noiembrie 2009

    Cartea lui Radu o puteti descarca aici: http://www.scribd.com/doc/2432675/Carte-de-bucate-Radu-Anton-Roman

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

    Foarte frumoase si utile cartile prezentate aici.

  • Fara foto

    assiris, 01 noiembrie 2009

    Am o biblioteca intreaga de carti de bucate, cumparate de mine sau ramase de la mama mea care era o excelenta in ale bucatelor, plus niste caiete cu retete. Ce-mi lipseste insa este o carte cu retete din Japonie. E curios faptul ca bucataria japoneza este atit de mult laudata, viata japonezilor la fel dat fiind ca la ei nu sunt foarte multi obezi iar speranta de viata este matusalemica comparativ cu a celorlalte popoare dar nimeni nu se incumeta sa scrie o carte amanuntita despre bucataria lor. Pe net vad o gramada de articfole laudative cum ca e grozava, ca e sanatoasa, ca este extraordinat de variata etc, dar mai mult decit sushi, surimi, supa miso si alte citeva retete nu prea se stie mare lucru pe la noi. In plus, nici ingrediente specifice nu prea sunt in magazinele de la noi iar restaurantele sunt si mai rare comparativ cu cele chinezesti. De ce oare?

  • Elena

    Elena (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Eu nu am niciuna din aceste carti dar am cateva ale lui Jamie Oliver si una despre mancarea chinezeasca. Dar cele mai multe retete le iau de pe internet, si chiar de pe youtube unde poti vedea exact cum se gatesc anumite retete, mai ales mancarea chinezeasca.Singura pe care mi-as cumpara-o este cartea lui Radu Anton Roman.

  • Maria Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Am multe din cartile prezentate aici, iar cea a lui Radu Anton Roman o am cu autograful autorului , primit chiar cu 2 luni inainte de decesul acestuia, dar sincera sa fiu, imi este mai la indemana net-ul decat sa caut intr-o carte.Incep sa-i inteleg mai bine pe elevi si imi dau seama de ce nu agreeaza lectura, le este mai comod sa se foloseasca de computer.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Am sa incerc sa le iau pe rand pe toate. Oliver este o buna sursa de nspiratie.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    eu am cartea de bucate a lui Anton Roman,va pot spune ca am totul,este o carte deosebita,am probat multe retete,este pe intelesul tuturor,cat despre celelalte ar fii frumos sa le am pe toate dar nu se poate,cine nu si-ar dorii o asemenea colectie......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Sunt interesante aceste carti si ar fi bine sa le avem in biblioteca noastra...

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Toate cartile sunt interesante, este ok daca putem sa le achizitiona dar daca le-am avea pe toate nu am mai consulta ,,gustos.ro''.lasand gluma la o parte, cine isi permite poate cumpara toate cartile, ele sunt bune mai ales pentru tinerele gospodine, care vor sa isi impresioneza partenerul de viata.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Eu am cartea de bucate a Sandei Marin. As dori si cartea lui Anton Roman si cea a gratarului perfect sa o am in arhiva. Aflu lucruri interesante chiar si aici, pe site, privind in fiecare zi comentariile de la diverse articole.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Nu am nici una din cele 10 cărţi de bucate. Am alte trei cărţi de bucate care nu sunt aici. Am auzit că s-a reeditat cartea de bucate a Sandei Marin dar nu am ajuns să mi-o cumpăr. Pentru mine mai interesantă ar fi Bucătăria Românească de ieri şi de azi.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Asa este, sunt carti care merita sa le ai in colectie.