Programul foarte incarcat si mancatul pe fuga ne fac adesea sa apelam la suplimente nutritive pentru a trata anumite deficiente ale organismului. Ceea ce trebuie insa sa stii este ca este mult mai sanatos sa consumi nutrienti din alimente naturale si proaspete. In plus, aceasta ultima varianta este mult mai accesibila si mai gustoasa.
 
Iata 3 ingrediente cu care poti inlocui suplimentele nutritive:

1. Broccoli
 
Broccoli este o sursa importanta de izotiocianate si sulforafan, acesti compusi fiind foarte benefici pentru organismul uman. Izotiocianate au proprietati antioxidante, in timp ce sulforafanul ajuta la lupta impotriva cancerului.
Suplimentele are contin acesti compusi nu sunt nici pe departe la fel de nutritive ca broccoli. In timp ce astfel de suplimente pot contine doar cateva tipuri de izotiocianate si sulforafan, broccoli le contine pe toate.

2. Sfecla
 
Sfecla este o sursa importanta de nitrati naturali si de antioxidanti, ajutand la circulatia si fluxul sangelui. Printre beneficiile consumului de sfecla, se numara si cresterea rezistentei musculare, imbunatatirea metablismului si detoxifierea ficatului.
Suplimentele nu pot asigura o cantitate prea mare de nitrati, asa ca cea mai la indemana metoda de a-i asimila este consumul de sfecla.

3.  Fasole
 
Consumul de fasole are multiple beneficii asupra sanatatii, ajutand la detoxifierea organismului, in lupta impotriva depozitelor de grasime si la mentinerea sanatatii oaselor, datorita cantitatii mare de magneziu pe care o contine. Nu este costisitoare, fiind o sursa  de carbohidrati numiti oligozaharide, ce contin probiotice si ajuta la imbunatatirea digestiei. Dupa cum vedeti, nu exista niciun motiv pentru care sa inlocuim fasolea cu diferite suplimente.
 
Sursa articol: www.menshealth.com
Sursa foto: www.flickr.com/

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto