Orice nutritionist te va sfatui sa consumi migdale cat de des poti, mai ales intre mese, pe post de gustare. Nu numai ca sunt delicioase, dar sunt si bogate in nutrienti numai buni pentru organism, te pot ajuta sa scapi de pofte si prelungesc senzatia de satietate. Iata patru motive pentru care ar trebui sa consumi migdale mai des.
 
 
Te scapa de grasimea abdominala. Grasimea de pe abdomen nu este doar inestetica, ci poate afecta si sanatatea organismului. Din fericire, am aflat o noua modalitate de a scapa de ea. Consumand migdale! Conform unui studiu incheiat recent si aplicat pe persoane cu un nivel mare de colesterol in sange, cei care consuma cel putin 30-40 grame de migdale crude pe zi scapa de grasimea abdominala mult mai mai repede decat cei care consuma zilnic gustari bogate in carbohidrati, cu acelasi numar de calorii pe care le contin cele 30 de grame de migdale.
 
Scad colesterolul. Persoanele care consuma migdale des sunt cu 44 % mai putin expusi riscului de a avea un nivel ridicat al colesterolului (LDL) in sange. La aceasta cercetare au luat parte 24,808 de adulti.
 
Reduc inflamatiile. Potrivit unei cercetari realizate in China, in cazul persoanelor care sufera de diabet de tip II si care au consumat timp de 3 luni cate 40 de grame de migdale pe zi, inflamatiile existente in organism s-au redus semnificativ, iar nivelul stresului oxidativ a scazut.
 
Scad apetitul si te scapa de asa-zisele "pofte". Ti se intampla in timpul zilei sa-ti fie pofta de "ceva dulce" sau de "ceva sarat"? Cu totii o patim din cand in cand. Iar in acel moment, mananci ce-ti pica in mana, ca putin mai tarziu sa-ti para rau? Ei bine, acesta este un lucru gresit. Daca vrei sa scapi de pofte, iar nivelul de zahar din sange sa se regleze, consuma zilnic o mana de migdale crude sau coapte.

sursa foto
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Margareta_Pletea, 26 iulie 2014

    Migdalele crude se gasesc in toate supermarketurile,atat la punga cat si vrac

  • Fara foto

    Toto Shih-Tzu, 05 mai 2014

    Nasha Nasha Nasha si crude se gasesc peste tot, in general pe unde ar fi si miezul de nuca, stafide si fructe confiate.

  • Fara foto

    Nasha Nasha Nasha, 04 mai 2014

    dar unde le gasim crude / coapte sunt in mai toate magazinele

  • Fara foto

    Marina Ionescu, 30 aprilie 2014

    Va rog sa va documentati mai bine si sa faceti recomandari corecte care sa cuprinda atat beneficiile cat si implicatiile consumuluii pentru un anumit aliment. Nu cred ca aceste aliment este recomandat de exemplu celor cu boli autoimune. A se vedea si comentariul lui Cristian Margarit despre lapte de migdale http://www.cristianmargarit.ro: "Laptele de migdale aduce fibre, proteine si minerale (magneziu, seleniu), vitamina E, fitonutrienti; insa aportul de grasimi de tip omega 6 (cu efect inflamator) este foarte mare. Ar trebui consumat cu masura si doar ocazional. Pe de alta parte semintele si nucile crude contin inhibatori enzimatic cel mai bine este sa le cumparam crude si sa le lasam la inmuiat in apa curata pentru cateva ore inainte de a le consuma. Inmuierea stimuleaza procesul de germinare care creste continutul de Vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrient importanti. Sursa :http://viataverdeviu.ro/nucile-si-semintele/ Mancati diversificat si moderat. Cred ca 10 max 15 migdale pe zi ar trebui sa fie comsumate.

  • Fara foto

    Davide Strinna, 29 aprilie 2014

    daaaaa!!!!!! asta este primul motiv! ;)

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 29 aprilie 2014

    crude se pot consuma pentru diferite boli

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 29 aprilie 2014

    minunate dar crude

  • Fara foto

    Ana Ion, 29 aprilie 2014

    La partea cu "Reduc inflamatiile " autorul articolului cred ca trebuia sa vorbeasca de beneficiile migdaleleor asupta articulatiilor nu despre diabetul de tip II

  • Fara foto

    Mirela Pastrav, 29 aprilie 2014

    Al cincilea motiv: sunt bune, bune de tot!

  • Fara foto

    Nely Ramba Vida, 29 aprilie 2014

    intradevar sunt foarte bune,dar trebuie consumate crude...

  • Fara foto

    Mirela Tămaș, 28 aprilie 2014

    crude,evident!

  • Fara foto

    Stancu Violeta, 28 aprilie 2014

    coapte sau nu asta e intrebarea?

  • Fara foto

    Popescu Manea Stefania, 28 aprilie 2014

    Minunatele migdale !

  • Fara foto

    Ileana-dorina Brebenar, 28 aprilie 2014

    am sa incerc,multumesc

  • Fara foto

    Sorin Si Claudia Dan, 28 aprilie 2014

    Sunt foarte bune!