Cu totii ne dorim sa ne pastram tineretea pentru totdeauna, insa, din pacate, acest lucru nu este posibil. Totusi, exista mici trucuri culinare prin care putem reusi sa ne mentinem tineri mai mult timp.
 
Cu siguranta, ati auzit si voi zicala “esti ceea ce mananci”, si, contrar a ceea ce cred multi, acest proverb contine mult adevar. De exemplu, antioxidantii naturali din fructe si legume imbunatatesc elasticitatea si supletea pielii, stimuleaza producerea de colagen si dau stralucire parului.

1. Ardeiul rosu. In topul fructelor si legumelor care te mentin tanar mai mult timp se afla ardeiul rosu. Ardeiul rosu este mult mai sanatos decat cel verde, continand o cantitate mai mare de vitamine.Vitaminele A si C continute de acest aliment contribuie la regenerarea pielii.


2. Avocado. Fiind folosit si in industria cosmetica, avocado are un rol foarte important in mentinerea sanatatii si frumusetii pielii si parului. Complexul sau de vitamine (A, B1, B2 şi B6) contribuie la combaterea aparitiei ridurilor, insa si la imbunatatirea sistemului digestiv si cardiovascular.
 

3. Spanac. Spanacul este bogat in vitamina E care protejeaza pielea si duce la mentinerea unui aspect tanar. Pe langa vitamina E, acesta contine si vitaminele A si C, stimuland, in acelasi timp, si producerea de ADN, ce impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. 


4. Cartofii dulci. Acestia sunt bogati in beta caroten, avand proprietati de hidratare a pielii pentru un timp indelungat. Vitamina A din componenta sa, ajuta la indepartarea radicalilor liberi, fiind un antioxidant natural.


5. Semintele de in. Semintele de in sunt un adevarat rasfat pentru piele, ajutand chiar la netezirea ridurilor fine si la combaterea petelor de pe piele. Acest lucru este posibil deoarece semintele de in sunt bogate in Omega 3.
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mariana Duta, 21 august 2014

    Fructele,legumele proaspete si semintele sunt benefice organismului [depinde de noi cat de des le introducem in alimentatia noastra ]

  • Fara foto

    Dumitru Vasiliu, 20 august 2014

    “esti ceea ce mananci”, dar mai era o vorba, ca "mananci ca porcul", iata ca nu intotdeauna realizam ceea ce facem, asa si cu mancarea, nu intotdeauna tinem cont ce si cand mancam !.

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 19 august 2014

    era bine sa fie autohtone

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 19 august 2014

    e bine de stiut pentru uni.

  • Fara foto

    Dany Danielle, 19 august 2014

    Este bine de stiut ca un fruct sau o leguma poate arata incredibil de bine dar exista reversul ca nu poate fii si atat de "comestibil" !!!!

  • Fara foto

    Mihaela Pana, 18 august 2014

    SUPER,AM PLECAT SA CUMPAR,BAY