De multe ori, din lipsa de timp sau din dorinta de a mai scapa de kilogramele in plus, sarim peste mese, fara a lua in considerare efectele negative pe care acest fapt le poate avea asupra sanatatii noastre.

In primul rand, trebuie sa subliniem faptul ca senzatia de foame apare in momentul in care nivelul de zahar din sange scade, iar renuntarea la una sau mai multe mese nu va face decat sa activeze centrii apetitului, determinandu-ne sa mancam mai mult.
 
Iata alte 5 motive pentru care nu este bine sa sarim peste mese:
 
1. Oboseala
 
Hrana este principala sursa de energie a organismului si tocmai de aceea, este de la sine inteles ca prin scaderea ratiei zilnice de hrana organismul va obosi mult mai repede. S-a demonstrat faptul ca lipsa micului dejun urmata de mese neregulate are ca principal efect oboseala.

2. Dispozitie proasta
 
Studii recente au aratat ca modificarea nivelului glucozei din sange duce la schimbarea starii de spirit. Deoarece glucoza este principala sursa de hrana a creierului, durata prea mare dintre mese poate perturba functiile creierului si poate crea iritabilitate si oboseala. 

3. Probleme de concentrare
 
Dificultati in a retine informatia, dificultati de vorbire, probleme de mentinere a atentiei si de organizare a ideilor - acestea sunt printre principalele efecte negative pe care le are saritul meselor asupra organismului. Nivelul scazut al glucozei creeaza confuzie, ceea ce ne face mai lenti si ne afecteaza concentrarea. 

4. Schimbari hormonale
 
Organismul are capacitatea de a isi mentine stabilitatea in cazul in care luam mese neregultate din cand in cand, insa in cazul in care mesele neregulate devin un obicei zilnic, nivelul scazut al zaharului din sange poate provoca schimbari hormonale.
 
5. Scaderea masei musculare
 
Un alt efect negativ pe care il poate avea consumul unor mese neregulate este scaderea masei musculare. Daca sarim peste o masa, masa musculara nu va avea de suferit, insa daca acesta devine un obicei, vei incepe masa musculara va incepe sa scada. Pe langa creier si organele vitale, masa musculara este unul dintre cei mai importanti consumatori de energie din corp. Tocmai de aceea, trebuie hranita corespunzator.
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Bica Elena, 22 februarie 2015

    multumim pentru articol

  • Mirela Halikias, 17 februarie 2015

    Pentru ca riscam sa ne rupem oasele?