Alimentul care transforma pranzul intr-o masa mult mai sanatoasa

Din pacate, multi dintre noi nu acorda atentia cuvenita pranzului. Fie ca il mancam in graba, la birou, in fata computerului sau chiar sarim peste el, aceste obiceiuri nesanatoase trebuie sa inceteze, iar noi trebuie sa tinem cont de importanta pe care o are aceasta masa asupra sanatatii noastre. De aceea, astazi ne-am gandit sa impartasim cu voi rezultatele unui nou studiu ce ne dezvaluie care este alimentul minune care ne poate transforma masa de pranz intr-o masa mult mai sanatoasa.

Alimentul care transforma pranzul intr-o masa mult mai sanatoasa

Este un fapt dovedit: prin introducerea oualor in meniul zilnic pentru pranz vom asimila mult mai usor antioxidantii. Un studiu al Universitatii Purdue a ajuns la aceasta concluzie dupa ce tinerii ce au luat parte la acest experiment au absorbit de pana la 9 ori mai multe carotide - un grup de antioxidanti care se regaseste in rosii, morcovi, cartofi dulci si spanac - dupa ce au consumat salate de legume la care s-au adaugat cate 3 oua.

Carotidele ca beta-carotenul si lycopene au o multitudine de beneficii anti-inflamatorii care ne pot ajuta sa ne mentinem inima sanatoasa. Exista si studii mai vechi care au stabilit o legatura intre consumul acestor carotide si riscul redus de prostata, de cancer pulmonar si de afectiuni ale vezicii.

Este important insa ca organismul nostru sa asimileze corespunzator acesti antioxidanti, pentru a putea beneficia de proprietatile lor. Pentru o buna absorbtie, trebuie sa ii consumam cu mancaruri care contin grasimi, spun specialistii. Iar oul, in special, galbenusul, este plin de grasimi.

Daca totusi nu sunteti fani ai oualor, puteti incerca sa combinati salatele cu alte alimente bogate in grasimi, precum uleiul de masline, avocado sau migdalele.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise