Alimentul care transforma pranzul intr-o masa mult mai sanatoasa

Din pacate, multi dintre noi nu acorda atentia cuvenita pranzului. Fie ca il mancam in graba, la birou, in fata computerului sau chiar sarim peste el, aceste obiceiuri nesanatoase trebuie sa inceteze, iar noi trebuie sa tinem cont de importanta pe care o are aceasta masa asupra sanatatii noastre. De aceea, astazi ne-am gandit sa impartasim cu voi rezultatele unui nou studiu ce ne dezvaluie care este alimentul minune care ne poate transforma masa de pranz intr-o masa mult mai sanatoasa.

Alimentul care transforma pranzul intr-o masa mult mai sanatoasa

Este un fapt dovedit: prin introducerea oualor in meniul zilnic pentru pranz vom asimila mult mai usor antioxidantii. Un studiu al Universitatii Purdue a ajuns la aceasta concluzie dupa ce tinerii ce au luat parte la acest experiment au absorbit de pana la 9 ori mai multe carotide - un grup de antioxidanti care se regaseste in rosii, morcovi, cartofi dulci si spanac - dupa ce au consumat salate de legume la care s-au adaugat cate 3 oua.

Carotidele ca beta-carotenul si lycopene au o multitudine de beneficii anti-inflamatorii care ne pot ajuta sa ne mentinem inima sanatoasa. Exista si studii mai vechi care au stabilit o legatura intre consumul acestor carotide si riscul redus de prostata, de cancer pulmonar si de afectiuni ale vezicii.

Este important insa ca organismul nostru sa asimileze corespunzator acesti antioxidanti, pentru a putea beneficia de proprietatile lor. Pentru o buna absorbtie, trebuie sa ii consumam cu mancaruri care contin grasimi, spun specialistii. Iar oul, in special, galbenusul, este plin de grasimi.

Daca totusi nu sunteti fani ai oualor, puteti incerca sa combinati salatele cu alte alimente bogate in grasimi, precum uleiul de masline, avocado sau migdalele.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise