Chiar daca esti un bucatar incepator, asta nu inseamna ca nu poti avea cateva trucuri care sa iti faca musafirii sa exclame de uimire atunci cand gusta din preparatele tale. Iata ce te invatam noi:
Suc de lamaie
Poate da o aroma excelenta mancarii si e un truc vechi pentru multe retete. Il poti folosi pe fripturi, in salate in loc de otet si chiar in aluaturi de prajituri. Un secret ar fi sa adaugi suc de lamaie in sosul pentru paste – ii va da o aroma speciala!
Sare
De regula, incercam sa folosim cat mai putina sare, din motive de sanatate. Dar, deseori, sarea e cea care aduce la “suprafata” aroma mancarurilor. Ai grija – daca pregatesti legume sau paste, adauga sare in apa in care fierb. Pentru carne, insa, adauga sarea fie inainte, fie dupa ce ai terminat de gatit. Altfel, carnea se va intari.
Zahar
Exista un motiv bun pentru care foarte multe retete cer si zahar – aduce o aroma aparte. Pana si painea facuta in casa trebuie sa aiba putin zahar, pentru a ii da drojdiei o aroma buna. Incearca sa adaugi un pic de zahar sosului de rosii pentru paste – vei simti diferenta!
Ierburi
Desigur, condimentele stim cum sa le folosim, dar nu cumva folosim aceleasi ierburi de fiecare data cand gatim? Patrunjelul e ales cel mai des, dar de ce nu incerci sa adaugi ghimbir sau lemongrass? Poti adauga oregano data viitoare cand faci salata si, eventual, poti pune si cateva frunze de busuioc. Vei fi surprins de rezutlat.
Grasimi
Oricat ne-am feri de ele, graismile sunt cele care poarta aromele unui preparat. Un pic de ulei sau unt poate schimba aroma unui fel de mancare – sa nu mai vorbim despre smantana! Prajeste puiul in unt in loc de ulei – vei vedea ca va avea un gust mai bun!
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii