Cum sa faci lapte de migdale acasa

In perioada postului, dar nu numai, avem nevoie de tot felul de alimente care sa inlocuiasca nutrientii pe care ii pierdem pentru ca nu consumam carne sau lactate. Migdalele sunt ideale pentru a fi consumate in timpul postului, iar laptele pe care il putem obtine din ele este foarte bogat in vitamine si minerale. Iata cum il poti prepara chiar acasa.  

Cum sa faci lapte de migdale acasa

Ai nevoie de:
200g de migdale crude
apa pentru hidratat + 3 cani de apa
miere/sirop de agave/sirop de artar/zahar
Mod de preparare:
1. Pune migdalele intr-un bol. Adauga apa pana aceasta trece deasupra migdalelor cu un centimentru. Lasa migdalele peste noapte sau chiar pentru doua zile. Cu cat vor sta mai mult la inmuiat, cu atat mai cremos va fi laptele obtinut.
2. Dupa ce timpul de inmuiere a trecut, scurge migdalele de apa si clatestele bine cu apa rece.
3. Pune migdalele in blender impreuna cu trei cani de apa. Mixeaza la viteza maxima timp de aproximativ 2 minute. Opreste blenderul, asigura-te ca toate resturile de migdale ramase pe margini sunt puse inapoi in blender si mixeaza din nou pana obtii o compozitie omogena.
4. Ia compozitia obtinuta si pune-o intr-un tifon pe care il asezi deasupra unei craticioare. Rasuceste tifonul si strange-l exact asa cum ai face-o daca ai prepara branza. Stoarce tot laptele in craticioara cu pricina pana nu mai raman decat resturi de migdale in tifon.
5. Gusta din laptele obtinut si indulceste-l dupa bunul plac cu miere, sirop de agave, artar sau chiar cu zahar.
6. Depoziteaza laptele intr-o sticla si pastreaza-l in frigider pana la doua zile.
Resturile de migdale pot fi pastrate pentru a pregati un smoothie, briose sau chiar un oatmeal pentru micul dejun.
Pofta buna!

sursa articol si sursa foto: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise