Cum sa faci lapte de migdale acasa

In perioada postului, dar nu numai, avem nevoie de tot felul de alimente care sa inlocuiasca nutrientii pe care ii pierdem pentru ca nu consumam carne sau lactate. Migdalele sunt ideale pentru a fi consumate in timpul postului, iar laptele pe care il putem obtine din ele este foarte bogat in vitamine si minerale. Iata cum il poti prepara chiar acasa.  

Cum sa faci lapte de migdale acasa

Ai nevoie de:
200g de migdale crude
apa pentru hidratat + 3 cani de apa
miere/sirop de agave/sirop de artar/zahar
Mod de preparare:
1. Pune migdalele intr-un bol. Adauga apa pana aceasta trece deasupra migdalelor cu un centimentru. Lasa migdalele peste noapte sau chiar pentru doua zile. Cu cat vor sta mai mult la inmuiat, cu atat mai cremos va fi laptele obtinut.
2. Dupa ce timpul de inmuiere a trecut, scurge migdalele de apa si clatestele bine cu apa rece.
3. Pune migdalele in blender impreuna cu trei cani de apa. Mixeaza la viteza maxima timp de aproximativ 2 minute. Opreste blenderul, asigura-te ca toate resturile de migdale ramase pe margini sunt puse inapoi in blender si mixeaza din nou pana obtii o compozitie omogena.
4. Ia compozitia obtinuta si pune-o intr-un tifon pe care il asezi deasupra unei craticioare. Rasuceste tifonul si strange-l exact asa cum ai face-o daca ai prepara branza. Stoarce tot laptele in craticioara cu pricina pana nu mai raman decat resturi de migdale in tifon.
5. Gusta din laptele obtinut si indulceste-l dupa bunul plac cu miere, sirop de agave, artar sau chiar cu zahar.
6. Depoziteaza laptele intr-o sticla si pastreaza-l in frigider pana la doua zile.
Resturile de migdale pot fi pastrate pentru a pregati un smoothie, briose sau chiar un oatmeal pentru micul dejun.
Pofta buna!

sursa articol si sursa foto: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise