In perioada postului, dar nu numai, avem nevoie de tot felul de alimente care sa inlocuiasca nutrientii pe care ii pierdem pentru ca nu consumam carne sau lactate. Migdalele sunt ideale pentru a fi consumate in timpul postului, iar laptele pe care il putem obtine din ele este foarte bogat in vitamine si minerale. Iata cum il poti prepara chiar acasa.
 
Ai nevoie de:
 
200g de migdale crude
apa pentru hidratat + 3 cani de apa
miere/sirop de agave/sirop de artar/zahar
 
Mod de preparare:
 
1. Pune migdalele intr-un bol. Adauga apa pana aceasta trece deasupra migdalelor cu un centimentru. Lasa migdalele peste noapte sau chiar pentru doua zile. Cu cat vor sta mai mult la inmuiat, cu atat mai cremos va fi laptele obtinut.
 
2. Dupa ce timpul de inmuiere a trecut, scurge migdalele de apa si clatestele bine cu apa rece.
 
3. Pune migdalele in blender impreuna cu trei cani de apa. Mixeaza la viteza maxima timp de aproximativ 2 minute. Opreste blenderul, asigura-te ca toate resturile de migdale ramase pe margini sunt puse inapoi in blender si mixeaza din nou pana obtii o compozitie omogena.
 
4. Ia compozitia obtinuta si pune-o intr-un tifon pe care il asezi deasupra unei craticioare. Rasuceste tifonul si strange-l exact asa cum ai face-o daca ai prepara branza. Stoarce tot laptele in craticioara cu pricina pana nu mai raman decat resturi de migdale in tifon.
 
5. Gusta din laptele obtinut si indulceste-l dupa bunul plac cu miere, sirop de agave, artar sau chiar cu zahar.
 
6. Depoziteaza laptele intr-o sticla si pastreaza-l in frigider pana la doua zile.
 
Resturile de migdale pot fi pastrate pentru a pregati un smoothie, briose sau chiar un oatmeal pentru micul dejun.
 
Pofta buna!

sursa articol si sursa foto: thekitchn.com
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Elena Tvd, 07 aprilie 2016

    La laptele de cocos care este reteta?Va rog sa-mi spuneti daca se poate!

  • Fara foto

    Nita Traian, 05 iulie 2015

    reteta nu este completa, se pun 3 pahare de apa la un pahar de migdale

  • Fara foto

    Biaplant, 26 iunie 2015

    Laptele de migdale asigura sănătatea sistemului osos prin conținutul de calciu și vitamina D, care ajută la asimilarea și fixarea calciului, prevenind apariția osteoporozei și a altor boli care apar datorită deficientei de minerale, de asemenea și conținutul de magneziu ajută la absorbția calciului.

  • Fara foto

    Sanda Salaoru, 07 decembrie 2014

    multumesc pentru reteta,am sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Felicia Alecu, 01 octombrie 2014

    Este foarte bun.Cel mai bun lapte pe care l-am baut,il intrece chiar si pe cel de vaca.

  • Fara foto

    Viorica Suciu, 24 aprilie 2014

    Laptele de migdale este f. bun si sanatos , mai ales pt. diabetici. Reteta nu spune exact cantitatea de apa.Asa ca la o cana de migdale se pune 3 cani de apa si se face exact cum este reteta scrisa de gustos.ro.numai ca pt. diabetici nu este necesar sa adaugi nimic dulce .Eu folosesc acest lapte de cativa ani buni si este f. delicios si sanatos.Tot la fel se procedeaza si daca vrei sa faci lapte din fulgii de coconut s-au din orez .chiar. Este mult mai sanatos pt, diabetici si pt, orice fel de situatii. Gustos.ro, a avut o ideie f. buna de a publica aceasta reteta. ATENTIE; pt. diabetici laptele de coconut este f. bun si sanatos, reduce glicemia f. bine.

  • Fara foto

    24 aprilie 2014

    nu am incercat niciodata

  • Fara foto

    Veronica Coroi, 07 aprilie 2014

    :)

  • Fara foto

    Kok Miori, 05 aprilie 2014

    foarte bun