Esti ceea ce mananci - O lectie importanta

Un exemplu excelent despre cum poti folosi si incuraja pasiunea pentru gatit printr-un proiect culinar special, dedicat elevilor. O echipa formata dintr-o mana de adolescenti si doi profesori s-au inarmat cu mult entuziasm si energie pozitiva, iar impreuna socializeaza, fac ceva util, experimenteaza si se distreaza!

Esti ceea ce mananci - O lectie importanta

„Esti ceea ce mananci!” este proiectul de suflet al unui grup de elevi din Codlea, coordonat de Diana Neacsu, diriginta si profesoara lor de engleza, dar si blogger culinar pasionat de mancarea sanatoasa si gustoasa, autoare a blogului Retetele mele dragi.

Diana lucreaza la acest proiect educativ cu toata energia si tot dragul. Momentan, este singurul proiect culinar de asemenea amploare din tara, care se desfasoara exclusiv intr-o scoala, adresandu-se unui grup de elevi liceeni, si care se intinde pe o perioada foarte mare de timp. Cursurile au loc in mod regulat si se materializeaza in retete foto-video (si nu numai), prin care au creat un adevarat portofoliu in mediul online.

Proiectul a luat nastere acum cativa ani, odata cu introducerea unor cursuri extrascolare pentru elevii liceului, in colaborare cu specialist nutritionist si un psiholog scolar. Intrunirile noastre au inceput sub forma de prelegeri, conferinte, prezentari si scurte metraje tinute de cele trei doamne.

Pentru ca este bine ca teoria sa fie sprijinita si de practica, urmatorul pas a fost sa introduca si cateva lectii demonstrative, sub forma demonstratiilor culinare.

Din anul scolar trecut au trecut un alt nivel si se axeaza pe punerea in practica a retetelor culinare, unde Diana isi invata elevii cum sa le pregateasca si cum sa obtina rezultate sigure de fiecare data. Prima parte acestui proiect s-a desfasurat in sala de clasa (dupa orele de curs), iar in semestrul doi s-au mutat in micul lor atelier culinar (tot dupa orele de curs), pe care l-au amenajat tot in scoala. Deci, se poate!

Gustos.ro a fost alaturi de acesti mici bucatari in Ajunul Craciunului cu mici daruri, prin care am dorit sa ne aratam aprecierea pentru activitatea lor. Incurajam si sprijinim actiunile care implica grija pentru hrana, mai ales in randul tinerilor.

Ne bucuram ca un asemenea proiect exista si credem ca ar putea deveni cu succes o materie optionala in scoli. Ii felicitam pe acesti profesori si elevi cu mult entuziasm si dorinta de a schimba lucrurile, de a invata ceva bun si frumos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise